מכבי נראית על סף קריסה...

מכבי נראית על סף קריסה...

את זה אמרתי מאז שפיני וכל הכוכבים עזבו, עכשיו שהרבה שחקני מפתח מתעופפים, וחדשים שבשלבי כניסה לקבוצה, כאלו שמעולם לא שיחקו כאן.. נדרשת לפחות עונה שלמה כדי לחבר יחד ולגבש את כל השחקנים שיוכלו לזוז בתור יחידה אחת, שמעתי הרבה שמות אבל לא מעודכן, אמרו שחג`ג` סימונס, רוט, ועוד כמה שפשוט לא מאמין שאפשר להחזיק את כולם בקבוצה אחת.. בחירה ממש בלי קשר. לגבי כספי מה התלהבו ממנו בnba? יש שחקנים טובים ממנו פי 3 ובכלל הוא בתקופה מאוד חלשה העונה.. הלפרין שחקן טוב אבל גם הוא בזמן האחרון לא בלט בכלל.. לגבי חגג אין שום קשר בינו לבין מכבי, אם הוא יבוא הוא ישב בספסל יותר מאשר במגרש, אני מהמר שמכבי בשנה הבאה לא מגיעה לפיינל פור, וגם לא בגביע המדינה

נמשל

New member
לא צריך להגזים

לא קריסה ולא נעליים. מכבי, בעונה הכי גרועה שלה מזה 15 שנים, עם קבוצה לא מחוברת, עם מאמן שלא ידע לשלוט בקבוצה (קטש) ועם מאמן בינוני (שרף) הגיעה לגמר היורוליג. בלי פפאלוקאס, בלי מקנטייר, בלי שאראס. עם ביינום, ורכז חצי עיוור (קאמינגס) וגבוה שבור (פייזר) ועוד אחד סדוק(וויצ'יץ) וזקן צעיר נצחי (שארפ) אני מסכים עם ההנהלה. אין הצדקה להשתגע במחירים. ילך הלפרין? יבוא אחר במקומו. ילך מוריס? יבור אחר במקומו. החוכמה היא רק בלחבר אותם.

Thierry Henry

New member
המצב האבסורדי שנוצר הוא

שכל שם שמכבי תזרוק לאוויר פתאום יקבל הצעות מכל קבוצה באירופה. עושה רושם שאחריי ניקולה, פארקר ובאסטון שמכבי הביאה משום מקום, קבוצות בכלל לא עושות סקאוטינג אלא מחכות ששחקן כלשהו יקושר למכבי ואז שחקנים ששוים חצי מיליון דולר לעונה מקבלים פתאום 1.5 בקבוצות כמו טאו, אולימפיאקוס וכו'.. למכבי כבר 3 קיציים ברציפות קשה מאוד להתחזק ועכשיו הבולטים של העונה הזו (מוריס ויותם) זוכים להצעות בלי שום פרופורציה ליכולת שלהם. לחבר קבוצה מחדש יהיה קשה, מאוד. מכבי לא מתפרקת, אבל ככל שהזמן עובר אני מתחיל לפתח סקפטיות מסויימת כלפי אפי. איך זה שכל השמות שמוזכרים הם שחקנים ששיחקו אצלו בבנ"ש ? איפה היכולת של אפי למצוא זרים? האם הוא שכח אותה בבנ"ש או שזה בכלל אקוניס שעשה את כל הרכש ואפי לקח את הקרדיט? ג'ייסון וויליאמס הוא חיזוק נחמד , לא יודע אם זה מה שמכבי צריכה. בכל אופן, פרוביץ' ובצ'ירוביץ' מבחינתי אלו שני שחקנים שמכבי אם תחתים יכולה לרוץ ביורוליג חזק מאוד. רק שיפסיקו לחפור כבר עם שחקנים של בני השרון..זה נמאס.

Carmelo Anthony

New member
לא כל כך מסכים

אירופה מתחילה להתחרפן בשנים האחרונות, אם לפני כמה שנים היית יכול לקנות את הוליס פרייס בחצי מיליון דולר היום הוא פתאום יעלה לך מיליון וחצי דולר (זה השכר שהוא מקבל בדינמו), כל הקבוצות באירופה פתאום מעמידות תקציבים בשמיים, אול' 50 מיליון, פאו 40, צסקא 60, משהו פה כבר לא נורמלי, ומכבי חסרת אונים, למכבי אין מאיפה לשאוב כאלה סכומים וזה מה שמדרדר אותה אחורה בשנתיים האחרונות, הדברים היחידים שמחזיקים אותנו הם המסורת שלנו והחכמה של האנשים בהנהלה שיודעים איפה להשקיע את מעט הכסף (יחסית) שיש למכבי, לולא שני אלה, לא היינו יכולים לדבר על הצלבה בכלל...

נמשל

New member
ולסיינה יש מסורת?

ובכל זאת, בתקציב לא גבוה, עם בחירה נכונה של שחקנים ומאמן טוב (עד לחצי...) הם דרסו את הליגה באיטליה, נתנו עונה מעולה ביורווליג, ולא היו רחוקים מלקחת את התואר. מכבי רק צריכה לקחת בחשבון גם הסיכון הגדול שבהעדמת קבוצה דלת תקציב ביחס לאירופה: המשמעות מעבר לאיבוד הישגים: יותר הפסדים, פחות מנויים, והכי משמעותי: חוסר רייטינג בטלויזיה שיביא לכך שהמחיר שמכבי תקבל עבור זכויות השידור יהיה נמוך בהרבה. ההפסד הכספי הזה משמעותו ירידה נוספת בתקציב ואז חזרה לבינוניות אירופאית של שנות ה-90. אם אין ברירה, צריך להכניס יד לכיס ולהעלות תקציב בעוד 20 אחוזים, כדי למנוע איבוד הכנסה של 30 אחוזים בעונות הבאות

Carmelo Anthony

New member
לא רק מסורת

כתבתי, יש גם חלק חשוב של ההנהלה בעניין, וזה מה שעזר לסיינה העונה, חוץ מזה שיש לה תקציב לא רע כל כך ולהזכיר לך את מי היא פגשה בהצלבה?

orenmary

New member
זו בדיוק הבעיה של מכבי-ההגעה לגמר היורוליג!!!

ואז באים אנשים ממכבי ומבחוץ(פרשנים אוהדים וכו) ואומרים שהמצב לא כזה נורא ו"מה אתם רוצים הגענו לגמר הפיינל פור למרות הכל"... רק שאותם אנשים לא לוקחים כמה דברים בחשבון: 1.מכבי זו אחת הקבוצות החזקות באירופה מבחינת המסורת(מכבי,צסקא ופנא הם מועדני העל של אירופה,כך שלפגוש את האחת מהשניים די לא סביר שיהיה בשלבים המכריעים שלפני הפיינל פור,ואני מאמין שגם היורוליג דואג לזה) והשם בצירוף של אולם ביתי מובהק(+11000 צופים)+כבוד מהקבוצות המשחקות נגדה(במיוחד אלו המגיעות לפה) וכבוד מהשופטים והיורוליג עצמו. 2.הכדורסל באירופה נחלש מאד בשנים האחרונות בעיקר בגלל העובדה שכל שחקן צעיר שיש לו טיפה פוטנציאל כבר מועמד ועוזב לNBA(ע"ע עמרי כספי),לעומת המצב שהיה בשנות ה-80 וה-90 שגם לשחקנים הטובים ביותר באירופה לא הייתה כניסה לNBA למעט בודדים ומובחרים. 3.המשך ל2-השנה מכבי נתקלה גם בהגרלה מאד קלה-הבתים המוקדמים תמיד קלים ויש כמה יריבות מצחיקות(לה מאן) אבל אפילו בבתים הראשונים זו כבר הייתה הגזמה השנה(בשאר הבתים היו לפחות כמה קבוצות טובות כמו:צסקא,טאו,סיינה,אולימיפיקוס,פנא,ריאל בעוד אצלנו הקבוצה הנורמלית היחידה מלבד מכבי הייתה ריטאס).גם בטופ 16 קיבלנו בית יחסית קל(עם כל הכבוד לאולימפיקוס,קובנה וריאל שהם קבוצות טובות הם לא החזקות של אירופה בשנה החולפת(טאו,פנא,צסקא,סיינה). שלושת הסיבות האלה יביאו את מכבי בכל סגל כמעט ועם כל מאמן להצלבה ובתוספת נס+משחק הירואי של כמה שחקנים במדריד "קיבלנו" את המקום ה1 וביתיות בהצלבה שסללו את הדרך לפיינל פור(כאחד שהיה בהצלבה כל חמישייה שהייתה עולה לפרקט הייתה עוברת את ברצלונה בנוקיה,ורק צסקא אולי הייתה מצליחה לעבור את מכבי עם ביתיות). מה שההנהלה ואתה לא לוקחים בחשבון זה שלא לעולם חוסן-הקהל וההכנסות לא מובטחים לעד והם פונקציה של הצלחה,באמצע שנות ה-90 לפני שפיני הגיע ההיכל לא היה מתמלא אם תזכרו טוב... חוץ מזה שההנחה שלך ושל ההנהלה לגבי המחירים של השחקנים שגויה-גם אני חושב שלא צריך להשתולל,אלא צריך לנהוג בחכמה ובאיזון,רוב השחקנים באירופה לא שווים סכומים של שיגעון אבל כדי שתהיה לך קבוצה מצליחה אתה חייב להשקיע ב2-3 הרבה כסף אין מה לעשות.אז אם מציעים להלפרין מליון יורו תרד ממנו,אבל טרנס מוריס שהוא השחקן הכי טוב בקבוצה שלך,והוא הבאנקר שלך בבניית הקבוצה לשנה בהאה אתה חייב לשלם. בכדי למנוע מקרים כמו מוריס יש לחתום חוזים למספר שנים(אם מכבי חושבים שויילימאס יתאים להם ושהוא שחקן מספיק טוב שיחתימו אותו למינימום שנתיים)

Rta

New member
גם אני חושב שהם על סף קריסה

כי תשמעו. הם מריצים מלא שמות אבל זה רק דיבורים. ההחתמה היחידה הייתה עד עכשיו זה וויליאמס ואפשר להגיד שזאת החתמה מאוד נחמדה. אבל יש המון שחקנים בשוק בחו"ל שרוצים לבוא אבל פשוט לא מביאים אותם. זה הדהים אותי גם שאפי רצה את ארז כץ. פשוט זוועה היה אם ארז כץ היה בא למכבי ת"א. לגבי סימונס אני מאוד מקווה שהוא יבוא הוא יכול להצליח במכבי במקום אלכס גארסיה ואפילו יותר. וויליאמס יחליף יפה את בלותנטאל לדעתי. יש שמועות שוויל סולומון בדרך ואני ממש לא מתנגד. וויל הרבה יותר טוב מביינום ואני אשמח לראות את ביינום עף די בגלל שבסל הניצחון של חולון הוא השאיר את ניקסון חופשי. זאת טעות שבגללה צריך להעיף אותו. נכון שבגמר נגד צסק"א הוא עשה הכל אבל את זה גם וויל יכול לעשות. ועכשיו לובראנוביץ' הוא סנטר מצויין שיכול לבוא למכבי כמובן שהוא לא מגיע לרמה של וויצ'יץ'. אבל הוא ריבאונדר מעולה גם עם הגנה מעולה וגם קולע ממש לא רע. אמרו גם משהו על מקנטייר אבל אין שום סיכוי שהוא יבוא אם ברצלונה ופנאתניקוס מציעים עליו.

על מה אתה מדבר? וויל אשם ?

מכבי היתה זבל ולא הגיע לה לקחת אליפות העונה מחולון ששיחקה הרבה יותר טוב , ואני אוהד מכבי שנים על גבי שנים . לא קרה כלום שפעם ב16 שנים מישהי אחרת לוקחת אליפות,זה מקובל בכל אירופה למה בישראל לא ?

Rta

New member
על מה אני מדבר?

מכבי הייתה לא משהו. אבל במשחק הזה הגיע לנו לנצח ולזכות באליפות. עדיין לי זה מוזר שמכבי מאבדים אליפות מה אני אעשה באירופה זה מקובל אבל עדיין איך זה שהיינו לפני חודש או יותר קצת הקבוצה אולי הכי טובה באירופה חוץ מצסק"א ופתאום אנחנו קבוצה שהפסידה 9 פעמים בליגה ושעוד לא זוכה באליפות

אובדן האליפות היא לא סוף הדרך

אם זה יגרום למכבי להיות טובה יותר וחדורת מוטביציה לעונה הבאה אז זה טוב מאד .

Rta

New member
נו ברור

זה ברור שמכבי מתחילים לרדת שאפי המאמן. במיוחד שהוא רוצה להביא את אז כץ זה ענק

למעלה