מכבי ת"א כרגע קבוצה מאוד לא מאומנת

shai157

New member
מכבי ת"א כרגע קבוצה מאוד לא מאומנת

לא יתכן שקבוצה כמו מכבי ת"א תשחק עם תרגילים כל כך מיושנים וכל כך לא יצירתיים בהתקפה. בתור בוגר קורס מאמנים בכדורסל, כשאני רואה את זה, זה מזעזע אותי כל פעם מחדש. הביאו סקורר כמו מרקוס בראון, אך לא מייצרים שום תרגיל כדי לבודד אותו, וכך היה גם עם סימונס. אין מספיק תנועה בהתקפה. אין שימוש יצירתי בחסימות כדי לשחרר שחקנים לקליעות מבחוץ ובגלל זה הגארדים לא קולעים ומכבי בקושי זורקת מבחוץ. וכשסקוררים לא קולעים כפי שהם רגילים, הם מתחילים לזרוק בכח כמו שארויו עשה במשחק עם ציבונה ולוקחים זריקות רעות ו"בזכות" זה מכבי עושה הרבה נקודות מריבאונד התקפה. לדעתי גם אין מספיק שימוש בפיק אנד רול. לא פעם ולא פעמיים ראינו את פישר ובטיסטה חוסמים לגארד ובמקום להתגלגל פנימה, הם יוצאים החוצה וההתקפה שוב נתקעת. גם בהגנה יש הרבה בעיות. מעבר לכך שיש יותר מדי חילופים אוטומטים שיוצרים הרבה מקרים של מיס-מאץ', אני לא רואה את מכבי מנסה לפרק התקפות באיזורית. אפילו צביקה שרף, מאמן של הגנה אישית, השתמש באיזורית לא מעט פעמים בעונה שעברה, מה שעזר לו לתקוע את ההתקפה של ברצלונה. בקיצור, אני מסכים פה עם כל מי שאמר שהבעיה נעוצה באפי. החל מבניית הקבוצה לרוחב וכלה בבלאגן שיש על המגרש. אני מאוד מעריך ומסמפט את אפי, אך אם מכבי רוצה להציל את העונה, היא חייבת להביא מאמן טוב יותר במקום להוציא עוד כסף על עוד שחקן. מאמנים כמו פיני, דרוקר וסקריולו עדיין פנויים. כדאי לנצל את זה.

זאת לא חוכמה להפיל את האשמה עליו

יש לך 6 שחקנים חדשים בסגל שעוד לא מתואמים , אני לא חושב שאפי היה שותף בכל ההחלטות להבאת רכש לקבוצה , אני חושב שעוד משחק אחד-שניים נראה מכבי שונה .

waviram

New member
החלפת המאמן

תענה לי בבקשה כמאמן כדורסל מוסמך, ואני חלילה לא מזלזל בך כמאמן, משום שהניסיון שלי בכדורסל מסתכם ב- 8 שנים כשחקן (עד גיל נוער) והשאר כצופה, ומעולם לא עברתי קורס מאמנים. כמה אימונים צריכה קבוצה חדשה לעבור כדי ליצור תיאום בהתקפה ולבנות הגנה איזורית והגנה אישית עם פתרון לפיק-אנד-רול ויכולת עזרה טובה בין השחקנים? האם מכבי התאמנה מספיק פעמים בשביל להגיע לרמה הנדרשת? האם האימונים היו רציפים? התשובה היא לא. למכבי בשלב ההכנה, מטעמים כלכליים של מכירת מנויים, היו תקועים יותר מדי משחקי הכנה מיותרים שפגעו ברצף האימונים. הקבוצה לא התאמנה מספיק והיו פערי זמן גדולים בין אימון לאימון. אז הפיתרון לדעתי הוא אימונים, שדורשים זמן. אם תחליף עכשיו מאמן זה רק יחזיר אותנו אחורה. אם היית אומר מראש, לפני תחילת האימונים, שהיה כדאי להביא את דיויד בלאט (למשל) או את פיני גרשון ולא את אפי בירנבוים, הייתי נוטה להסכים איתך (על דרוקר אני פחות נוטה להסכים ומאמן זר זה אופציה לא טובה לדעתי), אבל לדעתי עם אילוצי הזמן שהיו אף אחד מהם לא היה מגיע להישגים יותר טובים. הם היו יכולים להצליח יותר אם הם היו עומדים חזק מול ההנהלה ומבטלים את ההשתתפות בטורניר לובליאנה, אבל אני בספק אם מישהו מהם היה מסוגל לעשות את זה. עכשיו כשאפי כבר פה, צריך לתת לו את ההזדמנות להוביל את הקבוצה. תזכור שהוא המאמן היחיד מכל הנ"ל (כולל שרף) שהצליח לנצח את מסינה במשחק!

למעלה