מכה בראש

לי אור100

New member
מכה בראש

בזמן שאמי החזיקה את התינוק שלי- הוא בן שבוע וחצי בלבד, הכלב שלי קפץ עליה. לטענת אמי הוא לא הספיק לגעת בו, אולם אני ראיתי שהוא פגע בו בפנים. הענין הוא שאין כל סימן לכך והחשש שלי הוא שאולי הוא פגע באזור הראש- בחלק הרך. התינוק לא בכה. הוא היה עירני ואף המשיך לאכול רגיל. מה המשמעות של פגיעה באיזור זה? כאמור, לא ראיתי כל סימן אבל מאידך ייתכן שהאיזור כן נפגע. אילו סימנים עליי לחפש? ומה עלולה להיות משמעות הפגיעה באיזור זה?

לי אור100

New member
דר רונלה מרום

בוקר טוב ותודה על ההתיחסות, רציתי לדעת ובגלל זה גם הדגשתי את העניין, אם קיים הבדל בין פגיעה בראש באזור הגולגולת לבין אזורי התפר שהם הרבה יותר רכים? האם פגיעה באזורים הרכים חייבת להשאיר סימן ? שכן הפגיעה יכולה להיות חלשה בהרבה ובכל זאת לגרום נזק. האם בכל מקרה צריך לראות שינוי התנהגותי מידי או שתתכן התפתחות מאוחרת ? מצטערת על השאלות הרבות, מדובר בהורים חדשים ומאד מודאגים.

תשובה

הכלב קפץ על הסבתא/מטפלת, אולי נגע בראשה של התינוקות??? לא מדובר בנפילה, טילטול או חבלה במנגנון שיכול להזיק לה ולכן אני לא רואה מקום לדאגה. בד"כ פגיעה אמיתית משאירה סימן חיצוני למעט אם מדובר בטילטול. במקרה של חבלות- אם נוצר דימום, ניתן לראות שינוי התנהגותי בעיקר ביממה שלאחר מכן. אם מדובר בדימון שמתפתח לאט עד שבוע ניתן לראות שינוי התנהגותי.אבל זה לא המקרה.

למעלה