מכה לשמאלנים, "אין דבר כזה פלסטין, זה שם שהומצא על ידי האימפריה הרומית" - ממשל טראמפ משאיר אבק אפילו לבן גביר.

marabo

Well-known member
אז איך הוא יקרא למדינה הערבית שתקום לצד מדינת ישראל?
הרי בסופו של דבר כל מדינה בוחרת את השם עבור עצמה. לפני 48 לא הייתה מדינת ישראל.
ובכלל, כשהרומאים נתנו את השם ארה"ב לא הייתה קיימת.
1. לא תקום מדינה כזו
2. מדינת ישראל לא הייתה קיימת אבל עם ישראל בארץ ישראל שיוצרים אותה קיימים זה 3500 שנה
לעדכונך

marabo

Well-known member
1) תקום גם תקום.
2) הכנענים קדמו לאברהמיים.

לעדכונך
1. מיום שחרב בית המקדש נבואה ניתנה לשוטים.
2. קבל שיעור תורה:
הארץ ניתנה לבני שם כאשר נח חילק את העולם בין בניו! כאשר אברהם בא לארץ נכתב "והכנעני אז בארץ"
מה משמעות המילה "אז"?
רש"י מסביר שבאותו הזמן היה הולך וכובש את הארץ מבני שם.
לכן גם ה' אומר לאברהם "לזרעך נתתי את הארץ הזו"
נתתי - בלשון עבר.

בספר היובלים (מהספרים החיצוניים שלא נכנסו לתנ"ך) יש גם תיאור מפורט של החלוקה שעשה נח בין בניו על העולם.

פולגאר

Well-known member
1. לא תקום מדינה כזו
2. מדינת ישראל לא הייתה קיימת אבל עם ישראל בארץ ישראל שיוצרים אותה קיימים זה 3500 שנה
לעדכונך
מסתבר שזה מה שסוכם עם טראמפ כחלק מההסכם שנחתם, שיהיה נורמליזציה עם סעודיה ותקום לעכברושים מדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז איך הוא יקרא למדינה הערבית שתקום לצד מדינת ישראל?
הרי בסופו של דבר כל מדינה בוחרת את השם עבור עצמה. לפני 48 לא הייתה מדינת ישראל.
ובכלל, כשהרומאים נתנו את השם ארה"ב לא הייתה קיימת.
אלא ש…
על אף נכונית דבריך, אין להם כל קשר לעניין :). איש הרי לא טוען שמדינת ישראל התקיימה לפני 48׳ (אא״כ תחזור אלפי שנים אחורה) ואיש לא טוען שהייתה ארצות הברית לפני שהייתה.
לעומת זאת את קיומה של פלסטין (עם כמדינה) דווקא כן יש הממציאים תוך שכתוב ההיסטוריה והאמת.

1ספי11

Well-known member
אלא ש…
על אף נכונית דבריך, אין להם כל קשר לעניין :). איש הרי לא טוען שמדינת ישראל התקיימה לפני 48׳ (אא״כ תחזור אלפי שנים אחורה) ואיש לא טוען שהייתה ארצות הברית לפני שהייתה.
לעומת זאת את קיומה של פלסטין (עם כמדינה) דווקא כן יש הממציאים תוך שכתוב ההיסטוריה והאמת.

גם קניה לא הייתה מדינה וגם פקיסטן. היום הן מדינות מוכרות.
אתה יכול לטעון כרצונך שאין עם פלסטיני בדיוק כמו כאלה שטוענים שאין עם יהודי . לא אתה קובע עבור קבוצות אנשים איך הם יגדירו את עצמם.
מדינת ישראל מוכרת בזכויותיה ובגבולה כמו כל מדינה אחרת. אין אחד שמכיר בזכותה להחזיק את הטריטוריה בינה לבין מדינת ירדן.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם קניה לא הייתה מדינה וגם פקיסטן. היום הן מדינות מוכרות.
אתה יכול לטעון כרצונך שאין עם פלסטיני בדיוק כמו כאלה שטוענים שאין עם יהודי . לא אתה קובע עבור קבוצות אנשים איך הם יגדירו את עצמם.
אלא שזה לא היה הנושא כל כך. הוא שאמרתי למעלה, אין בעיה למשוך עוד 1,001 דוגמאות לשיחה. אבל אפשר גם פשוט לדבר על הנושא. כלומר, זה אפשרי עבור חלק מהמתדיינים. זכותך המלאה להראות שעבורך זה קצת יותר קשה, אבל חבל.
מדינת ישראל מוכרת בזכויותיה ובגבולה כמו כל מדינה אחרת. אין אחד שמכיר בזכותה להחזיק את הטריטוריה בינה לבין מדינת ירדן.
אז אין. אז מה? יש גם כאלה שמזהים שם מדינה שכלל לא קיימת בפועל. זבש״ם. די מטופש אם תשאל אותי, אבל זכותם להביע בריש גלי את טיפשותם, בורותם ועיוורונם. מה שכן, היה מצופה מכאלה שכן יודעים מה קורה בעולם המציאות ובשטח להצביע בפניהם על שגגתם במקום להצטרף אליהם ואל השקר בחדווה. אבל זה גם עניין של אופי ויושרה אני מניח.

1ספי11

Well-known member
אלא שזה לא היה הנושא כל כך. הוא שאמרתי למעלה, אין בעיה למשוך עוד 1,001 דוגמאות לשיחה. אבל אפשר גם פשוט לדבר על הנושא. כלומר, זה אפשרי עבור חלק מהמתדיינים. זכותך המלאה להראות שעבורך זה קצת יותר קשה, אבל חבל.

אז אין. אז מה? יש גם כאלה שמזהים שם מדינה שכלל לא קיימת בפועל. זבש״ם. די מטופש אם תשאל אותי, אבל זכותם להביע בריש גלי את טיפשותם, בורותם ועיוורונם. מה שכן, היה מצופה מכאלה שכן יודעים מה קורה בעולם המציאות ובשטח להצביע בפניהם על שגגתם במקום להצטרף אליהם ואל השקר בחדווה. אבל זה גם עניין של אופי ויושרה אני מניח.
התגובה שלי הייתה למי שביא אידיוט אמריקאי שטוען שאין דבר כזה פלסטין

marabo

Well-known member
מה לעשות שהוא צודק?
פלסטין זו המצאה רומית שבאה לעקור מעם ישראל את השיוך לארץ
והעובדה שאתה מגן על הדבר הזה.
מה זה אומר עליך?

1ספי11

Well-known member
מה לעשות שהוא צודק?
פלסטין זו המצאה רומית שבאה לעקור מעם ישראל את השיוך לארץ
והעובדה שאתה מגן על הדבר הזה.
מה זה אומר עליך?
וקניה היא המצאה אנגלית גם אוגנדה ופקיסטן. אז???
מדינות היו ואינם ומדינות שלא היו היום קיימות.
בין הים לירדן יש רוב ערבי ואם מדינת ישראל רוצה לשמור על עצמה כמדינה יהודית ודמוקרטית היא צריכה לאפשר מדינה ערבית בינה לבין ירדן .

Harrington

Well-known member
מנהל
א. "אידיוט אמריקאי" שכנראה עומד להיות בעל התפקיד הקובע בעתיד הקרוב :).
ב. מה לעשות שאותו "אידיוט אמריקאי" צודק ודבריך (הצודקים לא פחות) על כך שקניה פעם לא הייתה קיימת, כך גם ניו זילנד, ירדן וזימבבווה, לא משנים מאומה מעובדה* זו.

* לאלו מאיתנו שחיים במציאות האחת והיחידה שיש, כלומר לא ממציאים לה אלטרנטיבות וטוענים לאחר מכן שהשני עושה זאת ;-).

1ספי11

Well-known member
א. "אידיוט אמריקאי" שכנראה עומד להיות בעל התפקיד הקובע בעתיד הקרוב :).
ב. מה לעשות שאותו "אידיוט אמריקאי" צודק ודבריך (הצודקים לא פחות) על כך שקניה פעם לא הייתה קיימת, כך גם ניו זילנד, ירדן וזימבבווה, לא משנים מאומה מעובדה* זו.

* לאלו מאיתנו שחיים במציאות האחת והיחידה שיש, כלומר לא ממציאים לה אלטרנטיבות וטוענים לאחר מכן שהשני עושה זאת ;-).
ממשל טראמפ מוכיח שאין לו בעיה עם מינוי אידיוטים. גם אצלנו זה נפוץ בזמן האחרון.
השאלה כמובן היא איך דבריו נוגעים לבעיות שניצבות מולנו היום.

DANIAVNI

Well-known member
למעלה