מכה מכתית

מיטללל

New member
מכה מכתית

לרגל החג, מה 10 המכות שאתן חוויתן בשנה האחרונה
זה יכול להיות דברים עקרוניים ברמה הלאומית (יעל בר זהר התחתנה) או דברים אישיים (פרידה מקשר ארוך)... יאללה

TheWhiteTigris

New member
"שאתן חוויתן"

אני מקווה שהתירוץ הוא ששכחת את כללי דקדוק השפה העברית.

נועם m

New member
כללי הדקדוק החדשים

אומרים שצריך להתייחס לפי הכמות, ובפורום יש יותר בנות...

TheWhiteTigris

New member
זה שהחלטת כך

לא אומר שאומרים זאת כך באמת. זה דפוק העיניין הזה של עיוות השפה מטעמי "שובניזם" (גברי או נשי). זה כמו שאני אגיד, ש"ספירה סתמית זה אמנם ממין נקבה, אבל אני בן ואני רוצה לספור אותה במין זכר, ועל הזין שלי העיוות".

נועם m

New member
לא המצאתי את זה!

העובדה שלא ממש שמים על הכללים האלה עוד לא אומרת שהם לא קיימים... היה שינוי לפני כמה שנים, אני אפילו זוכרת את המורה ביסודי מספרת לנו על זה.
ואף אחד לא "מעוות" את השפה. שפה זה משהו דינמי והגיוני שהיא משתנה עם הזמן.

Piren

New member
צודקת

כשהייתי בכיתה ז או ח' הועבר חוק שמעדכן את זה שבקבוצה שידוע שלנשים יש בה רוב, יפנו אליה כנקבה :) זה באותה השנה שהמציאו את החמרמורת.

ChilD SouL

New member
את טועה...

כללי הדקדוק החדשים אומרים כי במידה ויש גבר אחד בקבוצת נשים מתייחסים לכולם כאל 'גברים'. כמדומני.

Piren

New member
יו

בדקתי .. והם צודקים :-| מסתבר שהם מעולם לא שינו את החוקים הישנים, וכל קבוצה שאינה כולה נקבות, תהיה זכר... http://hebrew-academy.huji.ac.il/question3.html

ChilD SouL

New member
כשאעבוד באקדמיה ללשון...

אענה לך על כך בשמחה. אלה אולי החוקים הישנים, אבל הם עדיין תקפים לעידן שלנו.

TheWhiteTigris

New member
כי לא צריך

לשנות כל הזמן בהשתוללות את השפה לפי גחמות הרחוב. שפה היא גמישה, ומשתנית, אבל כשיש היגיון מאחורי העיניין. לדוגמה - יצירת מילים חדשות. ההיגיון שעומד מאחורי זה הוא שפשוט אין מילה שתתאר את הפריט המדובר. אבל יש חוקים שלא השתנו המון זמן כי הם מהווים את הבסיס של השפה, ועליהם הם בנויים. תארי לך שאין לי כוח מעכשיו להגיד זכר ונקבה אז אני אתייחס לכולם כאל א-מיניים (ע"ע אנגלית). "הא (בלי י' או ו' באמצע, אמרנו א-מיני זוכרת?) רוצה לקנות משהו" את הבסיס את לא תשני כל אימתי שמתחשק לך. גם לא האקדמיה. זה פשוט לא הגיוני לשנות חוקי בסיס, במיוחד במדינת הגירה (כישראל), שגם אנשים שחיים בה 40 שנה לא יודעים טוב עברית.

מיטללל

New member
../images/Emo26.gif

אם בא לכם אתם מוזמנים לפתוח הודעה חדשה ולהמשיך לדון ולפתח את הנושא המרתק שם
אל תהפכו ת'שרשור הזה ל

אוי..

אז ככה 1. ניתקתי קשר עם בחור שאהבתי בטירוף. 2. קיבלתי עוד תפקיד בצהל. 3. חברים טובים השתחררו. 4. השמנתי בגלל צהל! 5. גיליתי זמר מוכשר בטירוף - עברי לידר! 6. קיבלתי עוד תפקיד בצהל. 7. נכנסתי למינוס. 8. נפרדתי מבחור עם גישה הזויה לחיים. 9. גיליתי שחברים זה דבר רגעי. 10. אין לי קיצור שירות!!!!

אמממ...

1. נשאר לי להשלים בגרויות
2. משפחה שלי "ברוגז" עם דוד שלי (שגר מעבר לכביש)
3. התרחקתי מחברה טובה כי היא כבר לא.
4. לא רציתי לעזוב את ארה"ב (משפחה, ידיד, וישראלי שהכרתי שם
) כשהייתי שם בחופשה
5. הייתי באילת ולא נהנתי
(פעם אחת מתוך 4 פעמים בקרוב ה5
) 6. רן דנקר ונינט טייב נפרדו
7. גם יהודה לוי ואפר בוימלד נפרדו
8. גנבו לחבר שלי את האוטו
9. קורס של חצי שנה עבר מהר מדי
10. מה שקרה לראש הממשלה אריק שרון

ChilD SouL

New member