לפי אב"ש מלקות-מלקויות.אומרים למשל 20 מלקות (לא עלינו), אבל המכה הראשונה מתוך 20 מלקות.
לא שמעתי אומרים המלקה הראשונה.
אשמח להסבר התופעה
אתה בטוח שלא מלקוּת? (כמו מלכות–מלכויות)לפי אב"ש מלקות-מלקויות.
כלומר מלקות (בשורוק) בלשון יחיד.
אכן כך. מלקות- מלקויות כמו מלכות- מלכויות מלשון חז"ל.אתה בטוח שלא מלקוּת? (כמו מלכות–מלכויות)
במילון אביניאון (ספיר) מופיע הערך "מלקה":
מלקה פירוש: מילים נרדפות, ביטויים ועוד | מילון אבניאון
פירוש המילה מלקה: מילים נרדפות למלקה, חרוזים למילה מלקה, מקור השם מלקה ועוד, בעריכת המילונאי איתן אבניאון.www.milononline.net
אז זו לא אותה מילה...אכן כך. מלקות- מלקויות כמו מלכות- מלכויות מלשון חז"ל.
אב"ש מציין גם מלקה אך מרובד העברית החדשה והסיבה לכך מובנת לטעמי.
למה לא?אז זו לא אותה מילה...
לפי מה שהבנתי הוא שאל על צורת הריבוי מלקוֹת וכאן מדובר בצורת היחיד מלקוּת.למה לא?
אב"ש אף מציין "מלקה- מלקות (בשורוק), מכת רצועה."
התבלבל לי אם כן.לפי מה שהבנתי הוא שאל על צורת הריבוי מלקוֹת וכאן מדובר בצורת היחיד מלקוּת.
חשבתי שבהגדה של פסח מדברים על "מלקות" אבל התבלבלתי, משתמשים בפועל "לקו" ובשם העצם "מכות' בלבד. אם כך לא מוכר לי השימוש ב"מלקות" בהקשר של עשר המכות. השימוש ב"מלקות" ברבים הוא ספרותי, בהקשר של הלקאה, ובמצבים כאלה לא מסתפקים באחת...
נכון. וכפי שכתבתי, לא מסתפקים באחת...ויקיפדיה: מלקות:
מלקות הן עונש שנקבע על פי ההלכה, כענישה במקרה של עבירה במזיד על מצוות לא תעשה ('לאו'). בעל העבירה מקבל שלושים ותשע מלקות על כל חוק שעבר, לאחר שקיבל התראה ועדים. דיני המלקות נמצאים במסכת מכות פרק שלישי.
85 מלקות להומוסקסואלים באינדונזיה:
העונש על יחסי מין הומוסקסואליים: 85 מלקות בפומבי
לא ממש מדינה מתונה כפי שהיא מתארת את עצמה: בית משפט דתי-מוסלמי באינדונזיה גזר עונש מלקות בפומבי על שני גברים בגין קיום יחסי מין. ארגוני זכויות אדם: שחררו את השניים, מלקות בפומבי - עינוי לפי המשפט הבינ"לwww.ynet.co.il
נדמה לי שבמדינת הסעד סעודיה מלקות זה עונש נפוץ מאד.
נדמה לי שזה מקביל ל: פלאקות (בערבית? בטורקית?)
בכיף.תודה רבה!! גילית לי דבר שלא ידעתי. תודה!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.