מכה נוספת להורים שכולים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הוריו של חייל שנהרג בעזה לאחרונה הביעו את הסכמתם לתרום את איבריו, אך הציבו תנאי לאפשר את התרומה לחולים יהודים בלבד. ואז הם גילו למרבה התדהמה: איברו הושתל בילדה ערביה

מה דעתכם על הרופא/ מוסד שלא עמד בהבטחה?

Harrington

Well-known member
מנהל
הוריו של חייל שנהרג בעזה לאחרונה הביעו את הסכמתם לתרום את איבריו, אך הציבו תנאי לאפשר את התרומה לחולים יהודים בלבד. ואז הם גילו למרבה התדהמה: איברו הושתל בילדה ערביה

סביר להניח שמדובר בטעות או בעודף התלהבות (לא בלתי מובנת) של מתאמת ההשתלות. כך זה נשמע בכל אופן במחשבה ראשונית וללא עודף פרטים. אבל... לי לא ברור מדוע לכתחילה לא מאפשרים התניות כאלה. נכון, זה אולי פסול מבחינה חברתית. נכון, יתכן שזאת גזענות. הכל נכון. גם שהמדינה לא רוצה להיות מעורבת בדברים כאלה. אבל בתכל'ס התוצאה היא שאנשים עלולים למות (בהיעדר קבלת האיבר שהם צריכים) כתוצאה מהפוליטיקלי קורקט שמשרד הבריאות מתעקש להנהיג. האם המחיר הזה שווה את קיום הערכים שמתקיימים כאן? מסופקני.

mיטלמן

Well-known member
תמשיכי לקרוא, את טועה.
במשרד הבריאות הדגישו שהקריטריונים בבחירת החולים שמקבלים תרומת איברים חייבים להיות רפואיים בלבד. עם זאת, במערכת הבריאות ישנם גורמים שסבורים שכן צריך לאפשר לקרובי משפחה לדרוש שאיבריו של יקירם שנפטר יושתלו במטופלים יהודים בלבד, ולהוסיף להם גם מטופלים שאינם יהודים אבל כאלה ששירתו בצבא.

אלא אם כן מדובר באדם חי ובריא שמבקש לתרום כליה לאדם שאינו מכיר בשביל המצווה שבכך, יכול לדרוש שהכליה שלו תלך למטופל יהודי בלבד.

תגובת משרד הבריאות: "בהתאם לחוק השתלת איברים, נהלי חלוקת האיברים להשתלה בין תושבי ישראל מבוססים על קריטריונים רפואיים בלבד, דבר הנועד להבטיח שהחולה הזקוק ביותר מבחינה רפואית לתרומת איבר יקבל את התרומה, וכל התניה או שיקול אחר אינם מובאים בחשבון. הערך העליון במערכת הבריאות הוא ערך החיים וזאת ללא הבדל בין אדם לאדם".

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
תמשיכי לקרוא, את טועה.
במשרד הבריאות הדגישו שהקריטריונים בבחירת החולים שמקבלים תרומת איברים חייבים להיות רפואיים בלבד. עם זאת, במערכת הבריאות ישנם גורמים שסבורים שכן צריך לאפשר לקרובי משפחה לדרוש שאיבריו של יקירם שנפטר יושתלו במטופלים יהודים בלבד, ולהוסיף להם גם מטופלים שאינם יהודים אבל כאלה ששירתו בצבא.

אלא אם כן מדובר באדם חי ובריא שמבקש לתרום כליה לאדם שאינו מכיר בשביל המצווה שבכך, יכול לדרוש שהכליה שלו תלך למטופל יהודי בלבד.

תגובת משרד הבריאות: "בהתאם לחוק השתלת איברים, נהלי חלוקת האיברים להשתלה בין תושבי ישראל מבוססים על קריטריונים רפואיים בלבד, דבר הנועד להבטיח שהחולה הזקוק ביותר מבחינה רפואית לתרומת איבר יקבל את התרומה, וכל התניה או שיקול אחר אינם מובאים בחשבון. הערך העליון במערכת הבריאות הוא ערך החיים וזאת ללא הבדל בין אדם לאדם".
שוב את מתעלמת, הדיון על אי קיום הבטחה.

נסיך.333

Well-known member
תמשיכי לקרוא, את טועה.

מה שיקרה שחלק כבר לא יתרום..
אני בטח שלהיפך הם לא עושים..

משתפרת1

Well-known member
מה שיקרה שחלק כבר לא יתרום..
אני בטח שלהיפך הם לא עושים..
ככל הנראה אתה טועה. מזמזם לי הזכרון עם כמה מקרי תרומת איברים של ערבים. בזמנו בכתבות בטלויזיה רואיינו נתרמים יהודיים. במאמר שקפץ לי בחיפוש מהיר לא מדובר על זהות הנתרמים, סביר שהקריטריונים לבחירתם היו זהים לאלה של התרומות הנוכחיות.
לפי החוק הקובעים את זהות הנתרמים הם רפואיים בלבד. לדעתי היו חייבים להבהיר למשפחה שלא ניתן להיענות לבקשתם, לא להעמיד אותם בפני עובדה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ככל הנראה אתה טועה. מזמזם לי הזכרון עם כמה מקרי תרומת איברים של ערבים. בזמנו בכתבות בטלויזיה רואיינו נתרמים יהודיים. במאמר שקפץ לי בחיפוש מהיר לא מדובר על זהות הנתרמים, סביר שהקריטריונים לבחירתם היו זהים לאלה של התרומות הנוכחיות.
לפי החוק הקובעים את זהות הנתרמים הם רפואיים בלבד. לדעתי היו חייבים להבהיר למשפחה שלא ניתן להיענות לבקשתם, לא להעמיד אותם בפני עובדה.
אם העמידו בפני ההורים שלא ניתן להיענות לבקשה. אין טענות כלפי הרופאים.

משתפרת1

Well-known member
אם העמידו בפני ההורים שלא ניתן להיענות לבקשה. אין טענות כלפי הרופאים.
לפי המאמר ההורים הופתעו. אם המאמר מדייק- זה לא בסדר.
אני ממש בעד תרומת איברים, אבל אני גם בעד לכבד את רצונם של אחרים שחושבים אחרת ממני

נסיך.333

Well-known member
לא הבנת אותי, הכוונה הייתה שאין כמעט ערבים תורמים

אבי בן 1231

Well-known member

לתבוע אותם בתביעה שלא ישכחו לעולם!!!
תמשיכי לקרוא, את טועה.

דרך אגב זה גם החוק בכל מדינות ערב המוסלמיות, יתרה מזאת דווקא יהודים מועדפים על פני מוסלמים. 🤣😂😅🤢
מה לא ידעת זאת ש ............ אנו מדינה עם מחלה סופנית שנקראת "טימטום כרוני"???!!!

פולגאר

Well-known member
לתבוע אותם בתביעה שלא ישכחו לעולם!!!
הבעיה שהשופטים בעלי אג'נדה זהה ולכן כנראה יפסלו על הסף את התביעה.
דרך אגב זה גם החוק בכל מדינות ערב המוסלמיות, יתרה מזאת דווקא יהודים מועדפים על פני מוסלמים. 🤣😂😅🤢
מה לא ידעת זאת ש ............ אנו מדינה עם מחלה סופנית שנקראת "טימטום כרוני"???!!!
|כן| צודק

למעלה