מכה קשה לחברת תרופות "של ארמסטרו

מכה קשה לחברת תרופות "של ארמסטרו

נג".... לפחות לפי כמה רמזים שנשלחו כאן בפורום..... בכל אופן, חברת מרק (MSD) מורידה מהמדפים את אחת התרופות המובילות שלה: ה- VIOXX אחת התרופות הטובות (באמת!!) נגד כאבים ודלקות, תרופה מאוד פופולרית אצל רופאי ספורט וספורטאים. אין מה לדאוג, הם לא יפלו מזה (מרק) אבל בכל זאת, לא נעים, הפסד של כמה מילארדי דולרים ככה פתאום (אם אני מצליח להעריך את הסכומים נכון.... כי הרי הכישורים שלי בהערכת הכנסות מתרופות כבר הועלו כאן לדיון...) חבל, דווקא תרופה טובה... הייתה...

natyh

New member
אני מקוה שלא השתמשת בה

כי מסתבר כי התרופה גורמת התקפות לב !!! לפי פרופסור שיינפלד הבעיה בתרופה היתה רק מעל שימוש ב 18 חודשים אם כי החברה על מנת להגן על עצמה הפסיקה מיד את יצורה . ומכאן נשאלת השאלה כיצד אושרה לשימוש על ידי ה FDA מנהל התרופות האמריקאי תרופה כזו לשימוש ???? בהמשך מאחר והחברה הפסיקה את יצור התרופה בשל הסיבה הנ"ל הרי שהיא חשופה לתביעות נזיקין ע"י מטופלים ומרכזים רפואיים שהשתמשו בתרופה , תביעות שעשויות להגיע לכדי מליארדים קיים תקדים בנושא בנושא סיגריות . בכל מקרה צניחה של מניה ב 28% והמשך צניחה ביותר מ 10 % למחרת היום דוקא אינו סימן מבשר טובות . כדי להעריך את מצב החברה ניתן להיכנס לפרופיל החברה סימבול MRK לראות מכירות מכפילים ותרופות מובילות , אם כי מחקר מקיף דורש היכרות של התרופות המוגנות בפטנט , המיוצרות על ידי החברה ויותר מכך היכרות של התרופות הנמצאות בפיתוח . מידע שנמסר מידי פעם לאנליסטים מובילים ,לציבור ולמנהל התרופות האמריקאי כאשר מגישים בקשה לאישור תרופה , כדי לסבך את הדברים קיימות תרופות בפיתוח בהם מאושר שימוש לניסוי בבני אדם , והנתונים נבדקים בקפידה , אך חברות גדולות או כאלה הנהנות מיוקרה רבה מגישות ולפעמים מקבלות בקשות לאישור מזורז של תרופות . לחברות חשובה מאד היכולת לקבלת אישורים כאלה מאחר וזהו מנוף חשוב לגיוס כספים מן הציבור , פיתוח תרופות עולה כסף רב במיוחד כעת ככל שהנדסת התרופות משתכללת . חשיבותו של לאנס ארמסטרונג היא בעיקר תדמיתית אם כי קיימים היבטים נוספים רבים כאלה שרופאים מומחים יוכלו להרחיב בהם הכונה לתרופות שמטפלות בסרטן ובמיוחד בתרופות שנמצאו או נמצאות בשלב מתקדם של מחקר או ניסויים במטרה לקבלת אישור . מן הסתם אולי מר שני יוכל להרחיב בנושא .... אגבמכירות התרופה הזו וויוקס עמדו על 1.8 ביליון דולר לשנה . פרטים נוספים כאן ומקי באמת שלא היתה כונה לפגוע בכישוריך רק לציין כי אנשים בעלי כישורים בתחום הזה : קרי אנליסטי תרופות הם בדרך כלל בעלי תואר שלישי ד"ר או פרופסורים בעלי ניסיון בפרקטיקה וכלכלה ,משכורתם עומדת בדרך כלל על כמה מאות אלפי דולרים בחודש לא כולל הטבות באופציות מניות שותפויות ועוד . למיטב ידיעתי מעט מאד אם בכלל אנשים בארץ עונים לקריטריונים אלה . אולי כמובן מר שני ???? נתי

natyh

New member
תיקון טעות

טעות בנתון צניחת המשך , הצניחה היתה רק 28% מה יקרה בהמשך נראה היום מחר ובמשך מספר שנים הקרובות . כשחברה בסדר גודל כזה בצרות קשה מאד אם בכלל להעריך מה יקרה רק מי שקרויים בעלי עניין , וקומץ מקורבים יודעים בדיוק מהו המצב . ולאור זאת ההתיצבות במצב החברה והמניה עשויה לארוך מספר שנים . מי שמתעניין אם כי נושא זה חורג מאד מנושא הפורום הזה כדאי שיבדוק את מצב מנית גילת משנת 1999 עד היום 2004 ויקבל מושג מסוים לגבי הדרדרות של חברה . דוגמא נוספת היא אנרון . עד כאן ומבטיח לא להוסיף יותר אף פעם מלים בנושא הזה . נתי

כפי שכתבתי מדובר בתרופה מעולה

אבל ישנם דברים שאפשר לגלות רק אחרי מחקרי רוחב/אורך של מספר שנים של שימוש, זמני אישור תרופות נעים בין 7-20 שנות פיתוח ולפעמים יש דברים שמתגלים רק אחרי שימוש ארוך יותר. המחקר שגרם לתרופה לרדת מהמדפים היה מחקר יזום ע"י החברה המייצרת, בעקבות תוצאותיו היתה זו החברה המייצרת שהחליטה להוריד את התרופה מהמדפים. המחקר הראה עלייה בסיכון רק אחרי שימוש רצוץ של 90 יום ורק אצל חולים מעל גיל 60!!! דבר שמשאיר אותי אישית (שימוש פעמיים בתקופה של שנתיים למשך לא יותר מ- 10 ימים) ועוד המון אנשים הרחק מחוץ לקבוצת הסיכון (עובדה אני עדיין חי...) ובמידה ולא הופיעו תופעות לוואי אחרי 90 יום שימוש, לא הופיעו גם אחרי כן התופעות (לפי המחקר) כל הנ"ל בא בעצם כדי להמחיש עד כמה חברות תרופות הם כן אחראיות למרות כמות עצומה של מזומנים אבודים בעקבות אירוע כזה... ואין סיכוי שחברה כזו תיתן לספורטאי המייצג אותה בצורה כזו או אחרת טיפול שאינו חוקי או שיכול לסכן אותו או את שמה של החברה. כל תרופה אגב המיועדת לבני אדם מנוסה לבסוף על בני אדם בשלב שני ושלישי של הפיתוח. הפטנט לתרופה נרשם הרבה לפני עוד בשלבי הפיתוח הראשונים ולכן האינטרס של החברות הוא להחיש כמה שיותר את ההיתר למכירת התרופה כי ככל שהאישור הוא מוקדם יותר יש לחברה יותר שנים בהם הפטנט לתרופה היוא שלה

natyh

New member
אז אם כך

איפה התיאוריה המטופשת ??? מעולם לא כתבתי שמרק נתנה לארמסטרונג טיפול לא חוקי . נהפוך הוא לדעתי הטיפול היה חוקי לחלוטין , ויותר מכך אין לי ספק שיש לארמסטרונג אישור חוקי לכל תרופה בה הוא השתמש או משתמש . ויוצא מכך כי במלים תיאוריה מטופשת שמת בפי מלים שאני לא כתבתי , אולי התרשמת ממה שכתבו אחרים בתגובות להודעה שלי . אגב חוקי אין משמעו צודק כי אם לארמסטרונג מותרים דברים שלאחרים אסורים הרי חייב להיות כאן גילוי נאות במידה והדבר כך . בעניין ניסויים על בני אדם אם כבר הזכרת את הנושא הרי זהו בדיוק שורש העניין , באיזה תרופות טופל ארמסטרונג ??? האם אתה יודע ??? אני לא ! האם התרופות בהם הוא טופל היו תרופות שאושרו לשימוש או אולי תרופות בניסוי ??? אני לא יודע ויתרה מזו אני חושב שייתכן מאד שזהו סוד כמוס ולגיטימי של החברה ,כי זהו הון הידע שלה . ואם כך הוא המצב הרי שערכו של ארמסטרונג עולה ביחס ישר עבור החברה הנ"ל מרק עם כל ניצחון שלו . ומאחר שאיני יודע הרי שניתן רק לשער ולתהות על הקשר בין ארמסטרונג למרק: מדוע ברכיבות גיוס הכספים שלו מופיעה מרק כשותפה בגיוס יחד עם הקרן ??? האם אתה לאחר שהבראת רצת להודות לרופא או לרוקח או אולי למיצר התרופה ??? ומכאן בדיוק עולהה השערה כי ארמסטרונג טופל בתרופות ניסיוניות שאם כך הוא : חוקי לחלוטין ,אך אף אחד לא יודע מהן ההשפעות העתידיות ומכאן בדיוק עולה האינטרס המשותף להמשך המחקר , ואינטרס ברור של ארמסטרונג שאם קיימות השפעות לואי הוא רוצה לדעת ולהיות מטופל בהתאם . בעניין ה ויוקס כתבתי כבר כי הסימפטומים מופיעים אחרי לקיחה רצופה של 180 יום לא 90 . בעניין המחקר שהוא ביוזמת החברה עצמה , ההודעה הזו אומרת שהדבר לא מדויק לחלוטין , מאחר וכבר היו חששות לתופעות לוואי כאלה קודם קרא כאן . ובעניין האם הם יפלו או לא הרי ברור כי כעת הם יבחנו בזכוכית מגדלת לאור התוצאה הזו . כלומר לא יוכלו לקבל אישורים מזורזים לפיתוח . ומכאן הרוחים שלהם יקטנו משמעותית . לסיכום סוף סוף נהניתי לקרא הודעה מנומקת ויותר מכך כזו שניתן ללמוד ממנה , ולא הודעה עתירה ברגשות מסוג : הכל נעשה מרצון טוב , תיאוריה מטופשת וכולי ... בא ונמשיך כך . נתי

levinerez

New member
איך היה לך סבלנות לכתוב הסבר כזה

מפורט כאן בפורום? משעמם לך? היית פשוט צריך ללכת עם הפרסומת האחרונה של ארמסטרונג ובריסטול מאייר ביורוספורט תחת הכותרת HOPE TRIUMPE AND THE MIRACLE OF MEDICINE ונתרגם זאת לידידנו: תקוה ניצחון ופלא הרפואה! וכל זזאת נאמר תחת הרמת הידיים המפורסמת של ארמסטרונג בניצחון בקטע אלפ-דואז ההררי. להסבר: בריסטול מייצרת תרופות לחולי סרטן - בין היתר EPO חומר אסור בשימוש באופניים - חוצמ .... לחולי סרטן. לא שאני חס וחלילה טוען שיש רוכב שלוקח חומרים אסורים - כולם נקיים עד שהוכח כי הם נתפסו! כמו כן אני מקוה שארמסטרונג לעולם לא ייתפס - כי זה יהרוג את כל עולם האופניים - האיש הוא מעבר לאופניים - הוא חולה סרטן שהצליח בעולם של בריאים - דרך האופניים -ולכן הוא הקטר שדוחף את תעשיית האופניים. אישית אני מצפה כי עם פרישתו ידעך הבוום של עולם האופניים עד הארמסטרונג הבא!!!!! (כן כן כן אני תופס ומודה לארמסטרונג) ארז

natyh

New member
אתה צודק

אם ארמסטרונג ייפול הוא ייקח איתו את כל עולם האופניים ולכן האנשים בלוזאן לא יתנו לזה לקרות כל עוד הוא מתחרה . גם אם הנפילה שלו תהיה מצירוף מקרים חוקיים וזה היה הרמז שכתבתי צבע ירוק משמעות כסף ואינטרסים . הבעיה הגדולה של עולם האופניים תהיה אחרי פרישתו כשעיתונאים חטטנים יתחילו לשאול שאלות . ואז עלולה לבוא מפולת שתתחיל בארמסטרונג אך על הכונת לא יהיה עולם האופניים אלא עולם התרופות שוק גדול ורווחי בהרבה . מפולת כזו באם תהיה ותקרה תיקח איתה את עולם האופניים . ואני תקוה שלא תקרה . כפי שכתבתי קודם אולי עדיף היה שלא הייתי כותב כלום ולא משתף אחרים במחשבותי . נתי

למעלה