מכולה ביער

odedgal

New member
מכולה ביער

מושי, רונן שלום, אתמול התעוררתי בבוקר למראה מכולה מכוערת הניצבת מול חלון ביתי על קו היער פחות או יותר מול מזכירות הישוב. רציתי לשאול אתכם לפשר הדבר ולהוסיף 2, 3 מילים - ראשית, באמת שאין כאן כוונה לכתוב בציניות אלא פשוט לנסות ולתאר את ההרגשה. נקודה ראשונה - היער בישוב ובמיוחד קו היער הינו מבחינת רבים "שכיית חמדה" שראוי לשמר אותה מכל משמר ! בדיוק כמו קו חוף הים בישובים הסמוכים לים. למען הגילוי הנאות אני מודה שיש לי אינטרס גדול מלאחרים משום שביתי נמצא בקו הראשון מול היער, אבל לרבים שאני צופה בהם בכל יום מטיילים לבד , עם הילדים, כלבים.. אני לא חושב שזה הרבה פחות חשוב. נקודה שניה - כידוע, הצבת המכולה נעשית כשבוע בלבד לאחר שהושלחה פסולת בניין ומילוי אדמה בצורה ברוטלית בתוך קו העצים הראשון שליד כביש הגישה למערכת הביוב שמתחת לרחוב היער. כך שהדבר מעצים את תחושת המועקה ביחס לזה. נקודה שלישית - בניגוד לישובים אחרים ולצד הקשיים הכרוכים בהקמה, כולנו מצפים שהישוב יתפתח בכוון מאוד ברור מהבחינה האסטטית. מכאן, שעד כמה שרק ניתן, קרוונים ומכולות מקומם במקומות אחרים ולא איתנו (ובודאי הצבתם במקומות לא ראויים). בברכה, עודד גל

המכולה הזמנית של הישוב

חוץ ממילה אחת או שתיים אני מסכים לכל מילה שלך. המכולה הזו הועתקה מלב הישוב שם עמדה מספר שנים (אני מניח שגם שם היא הפריע לרבים מאיתנו). מכולה זו משמשת את התחזוקה של הישוב. העתקתה בוצעה מכיוון שבמקום בו היא עמדה מוכשרים כרגע חצרות המשחקים של בית הספר ומגרשי הספורט והיה צורך בהעתקתה (כמו גם בהעתקת כל המכולות והקראוונים ששימשו את הישוב רק לפני כשנה). המיקום הזמני נבחר עקב הצורך בנגישות מחד, בהסתרה מסויימת מאידך, וכל זה במיקום שניתן איכשהו לשלוט על המכולה מפני גניבות (כולל גניבה של כל המכולה על תכולתה, וכבר היו דברים מעולם ובישוב שלנו!). בעתיד (אני מקווה לא מאוד רחוק) נבנה את מחסן הקבע של הישוב ממש מתחת למשרד שלי, בין בניין הטרפו של חברת חשמל ובין המדרגות של המשפחה החביבה השכנה לנו ברחוב היער 7. אין לנו עניין במכולות או בקראוונים ואין לנו רצון להפוך את הישוב למחסן גרוטאות. קצת סבלנות וגם מכולה זו תעלם מהנוף.

odedgal

New member
מכולה,המסר חשוב-מבקש תגובה מהפורום

מושי, שמחתי לקרוא שאתה מסכים לנאמר.ואני אכן מקווה שהמפגע יוסר בהקדם. לטעמי, יש מקום חשוב לנורמות המשודרות על ידי כל אחד מאיתנו בקהילה ובמיוחד על ידיך ועל ידי אחרים העסקים במלאכה היומיומית עבור כולנו. אגב, זה נכון לגבי שחרור כלבים לשיטוט ברחובות, זריקת פסולת ועוד נושאים.. חשוב לי שתדע שהפגיעה בקו היער בשני המקרים איננה נורמה נכונה גם לצרכים זמניים והיא אינה שקולה להצבת מכולה בשטחים שיכולים להיות מיועדים לכך, או לסלוק פסולת למקום ראוי גם בעלות מסוימת. היתי מבקש לקחת דברים אלו בחשבון בעתיד בהחלטות הנוגעות לנושא. היות ואני לא החבר היחיד בקהילה - אשמח לקבל תגובות לנאמר מחברי הפורום. בברכה, עודד גל

nirlilach

New member
התיחסות ליער

שלום רב, קראתי את הנאמר לעיל בנוגע ליער ואני חייבת לציין שאני מסכימה עם כל מילה של עודד. ראשית היה מאוד עצוב לגלות שגם אחרי מה שנכתב כאן בפורום לגבי הרס היער בצמוד לרחוב היער, נמשכה העבודה וזריקת הפסולת לקצה רח' נחל מודיעין, משמע היער רק בכיוון השני. אומנם בקצה זה אף אחד לא רעם וכעס מסיבה אחת פשוטה האזור איננו מאוכלס. עצוב לראות שהנכס הכי חשוב בישובנו נמצא במצב הפקר מתמשך. מענין אותי לדעת מה היה קורה באם תושב, בעת בנית ביתו, היה מוצא לנכון לזרוק את הפסולת שלו ביער. זכור לי בברור שהוקצה לכך מקום ספציפי וגם באם תכולתו אינה מסוגלת להכיל את כמות הפסולת ישנן נקודות מוסדרות לדבר בכל רחבי הארץ-אומנם הדבר כרוך בתשלום, אבל אתם כמזכירות הישוב צריכים להחמיר אף יותר מכל תושב אחר בפרויקטים אשר אתם מוצאים לפועל ולא לתת להפקרות הזאת להשתולל כאן. לא ברור לי למה עד כה לא חויב הקבלן לפנות את הפסולת שנשפכה ליער, דבר שניתן לעשות, וכן למה לא נקנס, ומעבר לכך אף המשיך לשפוך אותה בצידו השני של היער. במידה ואין זה מסמכותכם לדרוש או לקנוס אני בטוחה שגופי הפיקוח של המועצה רשאים לעשות כן או גופים במשרד איכות הסביבה שיכלו להיות לעזר (אני מאד מקווה שהמזכירות לא הנחתה אותו לשפוך שם את הפסולות). מעבר לכך רציתי לדעת מושי באם יש תוכניות לפיתוח עתידי של היער, האם פניתם לקק"ל במטרה לנסות לרתום אותם לסייע לנו, האם פניתם לגופים לגיוס תרומות לדבר, האם יש כוונה בעתיד ליצור מסלולים מסודרים עם תאורה ופחי אשפה (היער עצמו מלא בזוהמה, שקיות , נירות וכו). אני מקווה שכשם שמצאת זמן לנסות לרתום מתנדבים ותרומות רבות לבית כנסת שמשמש קהילה קטנה בישובינו תמצאו את הזמן למען לפעול לגיוס משאבים ותרומות למען היער שישמש את כל תושבי הישוב. בעקבות מה שעודד העלה כאן, מוכנה בהתנדבות לתרום מזמני ומנסיוני לנסות ולפתח לנו פינת חמד כאן ביער ואני מקווה שיהיו עוד אנשים אשר יהיו מוכנים להירתם לעניין. בכבוד רב, לילך פז

אשירית

New member
יער ובית כנסת

אני מסכימה מאוד עם כל מה שנכתב לגבי שימור היער ואשמח מאוד אם יקודמו פרוייקטים הקשורים בנושא זה. אני חושבת שהשימוש הציני, לדעתי, שעשית בקידום בניית בית הכנסת כהשוואה לפרוייקט שקודם מהר עבור אוכלוסייה קטנה מיותר לחלוטין. בית הכנסת משמש את כל תושבי הישוב!!! למען הסר ספק, אני רחוקה מלשמור שבת, או להקרא דתייה. אף על פי כן ברור לחלוטין שמרכז ההתרחשות בכל אירועי החגים הדתיים ורבות מהשמחות המשפחתיות נמצא בבית כנסת. לדעתי האישית ישוב יהודי ללא בית כנסת מונע מרבים מתושביו שירות חשוב. לדוגמא, בני יגיע עוד מעט לגיל מצוות. האם לדעתך לא מגיעה לו הזכות לעלות לתורה במקום מגוריו? אני חושבת שכן, לפחות כמו הזכות להנות מיער מטופח בשולי הישוב. שירית אהרוני חברה בכל אירגון ירוק אפשרי

nirlilach

New member
תגובה

שרית אהרוני, צר לי מאוד שנפגעת מהערתי על בית הכנסת, אך ההתיחסות לבית הכנסת אשר נאמר כהערת שולים ולא כדבר החשוב שהוא הרס היער ואי התיחסות אליו כלל כריאה ירוקה בישוב הצחיח שלנו. כפי שאני רואה הנושא הירוק והפיתוח הסביבתי קרוב לליבך. פיתוח אזורים ציבורים ירוקים לטובת הציבור כיום איננו קיים בישובינו פרט לגינה הציבורית והיער, ובתוכניות הישוב העתידיות שראיתי במזכירות לפני כשנה כמעט ואינם מקבלים ביטוי, אי לכך חשיבות היער הינה עצומה וחשיבותה מקבלת תוקף עוד יותר לרווחתנו אנו. בנוגע להערתי בענין בית הכנסת, לא טענתי שאין שימוש בבית כנסת ואין חשיבות למקום כזה, אלה רק ציינתי את סדר העדיפות בישוב שכן הוא כנראה שונה מסדר העדיפות האישי שלי, השאלה היא באיזה תדירות את פוקדת את בית הכנסת בימי חול או בשישי ושבת, האם בית הכנסת במתקן אחר כמו אחד הקרוונים במתחם הנוער לא יכל היה לשמש אותך- הרי היה בישוב בית כנסת . הערת שולים שלי נבעה כנראה גם מהחשש שיש לי כתושבת מהתפתחות הישוב עתיד. כשם שהבנתי למרות חשיבות בית כנסת בכל ישוב למרות שהמועצה הינה מזוהה עם הזרם הדתי מסיבות אלו ואחרות לא הסכימה להזרים שקל אחד למטרה זו, וכל הכסף הגיע מתורמים. (במידה ואני טועה אני מצטערת אך זה המידע שקבלתי ואולי הוא שגוי), לכן הרבה זמן ומשאבים הושקעו למען גיוס מתנדבים ותרומות לענין, זמן הינו דבר יקר מאוד. ואני מאוד מקווה שניתן יהיה להעתיק את הלמידה שנעשתה מגיוס תרומות לבית הכנסת למטרת היער. יכול להיות שגם טון הדברים נאמר עקב חשש שלי מהידיעה שהמועצה מוכנה לתת לישוב כסף למטרת בניית מקווה בישוב.דבר שמאוד מדאיג בעייני בעיקר שאנו עומדים בפני שלב איכלוס נוסף. לא מדאיג אותך קצת מה יהיה האופי החדש של הישוב לאחר איכלוס שלב ג' באם יהיה כאן בית כנסת ומקווה? שקרית ספר נושקת אלינו וגדלה מיום ליום, ומנגד שיש צורך לישב את מפוני ההתנתקות אותי זה מדאיג. שבת שלום, לילך פז

odedgal

New member
לראות את היער ולבכות

לילך, היום מתקיימת ישיבה עם מושי ורונן בשעה 18:30 על ההרס שנגרם ליער ברחוב היער. לצערי לא אוכל להגיע - אז לידיעתך. אני מקווה שילקחו שם החלטות נכונות. אתמול הלכנו שוב לראות את מה שנעשה שם - זה פשוט לראות ולבכות... עודד

אליבקר

New member
צביעות

איפה הייתם לפני 4 שנים כאשר בנו לכם את הבתים היפים או כאשר תושבי רחוב היער ונחל מודיעין בנו טרסות מפלצתיות על היער שהיה להם מאחורי הבית. בניגוד לחוק נכרתו עצים רבים שהיו בתוך המגרשים שלכם ללא כל צורך. אתם בעצמכם הרסתם חלק גדול מן היער כדי לסדר לכם גינות ועכשיו פתאום מתעוררים. הצביעות במיטבה.

odedgal

New member
לעצם העניין

אליבקר היקר, תודה שאתה קורא לי צבוע. שלוש הערות: 1.לא אני ולא ידידי הצבועים האחרים מרחוב היער ונחל מודיעין "הרסנו חלק גדול מהיער" - מה שאני עושה במגרש שלי זה לא ענינך. 2. למיטב ידיעתי, בתכנון המקורי של הישוב היתה אכן כוונה (חוק ?) להשאיר את היער על כנו במידת האפשר (גם אצל צבועים ומתחסדים ברחובות אחרים) - אני מצר על כך שזה לא נעשה בדיוק כמוך. 3. גם אם מציק לך שבנינו "בתים יפים" (אפשר לחשוב..) - מה הקשר - אפשר וצריך לדאוג לשמר את היער גם היום (מבלי להגרר לניבולי פה). ע ג

ronpel

New member
לעודד ולילך

אין ולא הייתה שום כוונה לפגוע ביער של כולנו. 1. העבודות ליד המשאבה בוצעו על פי בקשה ולחץ של התושבים ולא ביוזמת הוועד. היתה כוונה טובה של ביצוע שביל אש תוך שימוש בחומר החפירה של עבודות בית הספר. לצערנו התוצאה עגומה מסיבות רבות ולכן הפסקנו זאת מייד. היום מתקיימת פגישה כדי לנסות לתקן את המצב. 2. כפי שמושי כבר הסביר -מיקום המכולה נבחר במחשבה רבה תוך נסיון פגיעה מינימלי בנוף של כולנו כפי שנעשה גם במקרים אחרים (מכולות הגזם והפסולת בניין למשל) מכולה זו הינה השריד האחרון לרבות שהיו בישוב במיקומים הרבה יותר מרכזיים וגם היא תעלם ברגע שיוקם מחסן הקבע. 3. השוואה לבית הכנסת - לא הוגן, לא קשור לנושא ומיותר לחלוטין. מסכים לכל מילה של שירית . בית הכנסת הוא מבנה ציבור לכל דבר ומשמש את כל תושבי הישוב. כדי להעמיד את הדברים גם בפרופורציה הנכונה מצ"ב פירוט כללי של ההשקעות במבני ציבור שבוצעו או יבוצעו בעתיד. מבנה סכום (אלפי שקלים) מתנ"ס 1700 הגדלת בית ספר 1400 מזכירות+נוער 1400 גינה ציבורית 900 בית כנסת 100 4. פרוייקטים ביער- זה זמן רב אנו מחפשים מתנדבים להובלת פרוייקט ביצוע וסימון שביל ביער. אשמח שנבצע פגישה בקרוב כדי להוציא זאת לפועל בהקדם. עם קק"ל כבר שוחחנו ויש מוכנות לעזור בידע וציוד. שנה טובה לכולנו רונן

odedgal

New member
תגובה ענינית

רונן, תודה על התגובה הענינית. זה כל מה שרציתי לשמוע! אשמח אם תזמן אותי לפגישה בנושא הסימון. שנה טובה, עודד

ronpel

New member
בהמשך לסיור של אתמול

תואם ביקור של יערן מקק"ל כדי לקבל את המלצותיו. רונן

בית הכנסת

לחברה לילך וחברי הפורום היקרים: מורי ורבי לימדני שכל התקדמות שברצונך לעשות אל תעשה אותה על חשבון אחרים אלא ביוזמה אישית שלך,אם ברצונך לילך ידידתי לקדם את פרוייקט נקיון היער אשרייך אך אל לך לבלבל בין דברים אחרים,בית הכנסת הוא מייצג לא רק מקום תפילה ל-30-40 איש אלא הוא מסורת של העם היהודי ובמידה ואינך חשה זיקה לעצם היותך יהודיה אין זה אומר שעליך לקחת מאמצים אדירים שאנשים עושים יומם ולילה על מנת לקדם נושא כמו בית הכנסת שקרוב באיזו שהיא צורה לכולנו,כן כן,לכולנו ,לילדנו בזמן לידתם,לבר מצוות,לחגים ושמחות ולא עלינו לניחום אבלים.עצוב לי לשמוע מפיך או מכל אדם על היחס שאת נותנת לעניין לידיעתך במקום לעזור ולתרום למען המשך הקמתו של בית הכנסת מכל אחד מתושבי המקום יבוא יום שאתם תצטרכו לבקר בו כיהודים דתיים או חילוניים כולנו ילדי האל וזכותם של כולם לבוא ולהנות בבית הכנסת הסטיגמה שחלק מהציבור מפתח על הגישה לדת היהודית מאכזבת . ניתן לעשות דברים יוצאים מין הכלל בבית הכנסת ולבנות גשר לתפארת בין הדתיים לחילוניים(צו פיוס מוכר לכם) בית הכנסת הוא ערך יסוד בכל ישוב כמו בית ספר וכמו גנים הוא לא משהו שצריך לפי מספר האנשים שמבקרים בו הוא משהו שחייבים גם אם לא משתמשים בו וכך כל אחד מהתושבים בישוב צריך לחשוב לידיעתכם גם אני חילונית אבל את הגשר שאני מראה לכם אני כבר עברתי וחשוב לי ללמד גם אתכם קצת הבנה כבוד והערכה לזולת אם תתנו את זה זה יחזור לכם בגדול חג שמח ושנה טובה

nirlilach

New member
תגובה

שלום רב, רונן תודה על ההתיחסות, אשמח לקחת חלק בנידון ולעשור לשקם את היער. מעבר לכך הבנתי שיש היום מפגש בשעה 1830 בנידון ורציתי לדעת פרטים, והיכן הוא מתרחש. לגבי תגובה לסמדר כוכבי אז ראשית צר לי שלא קראת את תגובתי לגברת שרית אחרת לא ברור לי כלל תגובך. היות ואני רואה שאולי לא הובנתי נכון אלי לציין שאין ולא היה לי דבר כנגד בית כנסת ולידעתך כבר קיים כיום מקום שמשמש לבית כנסת בישוב. כל נקודתי היתה סדר עדיפות והזמן שמושקע בכל פרויקט, הערתי נבעה מתוך סדר עדיפות אישי שלי שעליו אין אני מתכוונת להתנצל ואם אינך רואה עין בעין את סדר העדיפות שלי זוהי זכותך הלגטימית. אני לעומתך אף פעם לא סבלתי מאי יכולת גישור בין חילונים ודתיים, גדלתי בסביבה דתית מאוד, מחצית מחברי עד היום הם דתים ואף שותפתי הינה בחורה דתיה, ולמרות כל אלו סדר העדיפות שלי שונה ואני גאה בו, לכן כל ההבל הזה על שנאת דתים יותר ממשעשע אותי מצטערת טעית בבחורה, לא תמיד הכל כנראה בסוף קשור לקטעי שנאת אחים בחיים.... באם היית קוראת את תגובתי לשרית היית מבינה שלא ציינתי ששני הדברים לא יכולים לחיות ביחד אך זמן הינו מצרך חשוב בחיינו גם לעובדים במזכירות הישוב. ולכן הייתי שמחה שאנרגיה ולוח זמנים זהה שהושקע בבנית בית הכנסת והבית ספר תושקע בפרויקטים הסביבתים בישוב. לגבי התיחסות לנו כצבועים, ככאלה שהשמידו במו ידיהם את היער, צר לי מאוד שזאת דעתך, כאשר רכשנו את ביתנו הובטח לנו ע"י העמותה שהיער לא יהרס בתוך מגרשינו, פרט לחלק קטן שבו ממוקם ביתנו ודרך גישה לעבודה , היות והעמותה בחרה קבלן למטרת פינוי העצים שהתשלום היה העצים עצמם, לחרדתינו גילנו שהוא גילח לנו את כל העצים כי לא היה עליו פיקוח, נראה לך הגיוני שאנו במו ידינו היינו הורסים חורשה שהיוותה נכס בכל אחד מהמגרשים בכדי לשתול אותה מחדש. לילך

michalig

New member
לילך,

שימור היער הוא נושא קריטי לכולנו, וחובה עלינו לעשות הכל כדי לטפח אותו, ולא רק במילים אלא במעשים. אבל את זו שהעלית את נושא בית הכנסת כדוגמא לפרויקט שכביכול הושקעו בו מאמצי יתר ועוד עבור "קהילה קטנה" (כדברייך). אז בבקשה, אם את מנסה לעקוץ מישהו, אז זה ממש לא לעניין, ובטח לא כלפי מושי שמשקיע את כל כולו בכל תחומי הישוב שלנו, והוא כנראה חשוד בעינייך במתן עדיפות לנושא בית הכנסת אולי בשל היותו דתי או בשל השתיכותינו למועצה עם זיקה דתית. אני לא יודעת כמה זמן את גרה כאן, אבל אם ביקרת או תבקרי בבית הכנסת בחגים, תיראי שלא מדובר בקהילה קטנה אלא בכל או רוב אנשי הישוב שמגיעים על טפם בשמחה ובכיף לבית הכנסת, כשרובינו המכריע פה הוא חילוני. אם יש איזשהוא מימוש של "צו פיוס" במדינה הזו,זה בהחלט מתקיים פה בכפר האורנים בחגים, בשקט ובלי סיסמאות. אז את יכולה להסתתר עד מחר תחת קלישאות של "כמה מחבריי הטובים ביותר הם דתיים", אבל משפט מגעיל כמו שזרקת למושי: "אני מקווה שכשם שמצאת זמן לנסות לרתום מתנדבים ותרומות רבות לבית כנסת שמשמש קהילה קטנה בישובינו תמצאו את הזמן למען לפעול לגיוס משאבים ותרומות למען היער שישמש את כל תושבי הישוב.", מעיד על גישה צינית, אטומה, אגוצנטרית ומלאת עוינות, שמזכירה מחוזות נשכחים. חבל.

בהמשך לבית הכנסת

מאיזה הכשר את עונה או פועלת צו פיוס נולד לא ממני אלא מהעולם החילוני הכללי ,ולראייה הרי תגובתך לנושא בית הכנסת שכנראה מפריע לך בדרך מסויימת מה שהבטיח לכם הקבלן תילחמו איתו. המקום המסכן שבו יש היום מבנה בית הכנסת לא מכובד והוא פתרון זמני בלבד הגישה שלך לעניין מוכיחה עד כמה הגישור שלך משעשע אף אותי בחוסר הרצינות שלו. לידיעתך כל גישור משרת את שני הצדדים ואין מנצח אחד אלא שניים במידה שווה .זכותך הלגיטימית לקדם כל נושא אך לא בהסתה של פרוייקט אחר תקדמי את הפרוייקט שלך בדרכך בלי להזכיר נושא אחר,אם את בעלת קשרים עם חבר'ה דתיים את יודעת על אחת כמה וכמה את הערך העליון של בית כנסת,שכל פעם מחדש ציבור זה מחכה בגלל גחמה של מישהו שחושב שצריך משהו אחר על חשבון בית הכנסת מזה 5-6 שנים אותו סיפור לכן אבקשך לא לכלול בדוגמאות שאת נותנת את בית הכנסת של הישוב שיבנה בשעה טובה לשנה הקרובה כמובן בעזרתם של תושבי הישוב שיבינו שכל דבר בעיתו כמו שבית הכנסת חיכה תקופה ארוכה בשביל כל מיני נושאים שיקודמו ואף מערכת הביב ברח' שאני גרה מחכה 6 שנים כי זה לא נוגע לכום גם היער יחכה או יקודם ? בזמן שלו לקראת השנה החדשה אנו צריכים לעשות חשבון נפש ולנסות להציף את הדברים שמפריעים לנו , אבל לא על חשבון נושא אחר בלי שום קשר אני מאחלת לכולכם שנה טובה והלוואי שכל ההשגים והרצונות של כולם יתגשמו

למעלה