מכון אופקים

sonic76

New member
מכון אופקים

הייתה לי חויה לא נעימה במכון אופקים בתל אביב. עוד מישהו חולק איתי את ההתרשמות הבלתי מקצועית שלהם? מאת: לקוי שמיעה, 7 שנים בטיפול.

איזו חוויה לא נעימה הייתה לך?

לי הייתה חוויה לא נעימה בכפ"ס הקלינאית המכוערת הזאת לא ידעה לכוון לי את המכשיר, התייאשה והעיפה אותי משם ואני לא ויתרתי לה והתחלתי לבכות לה במשרד שתסדר לי את זה מאז שהייתי קטנה אני מכירה את המפגרת הזאת, מכשפה אמיתית, והתפלאתי שהיא לא ידעה לכוון מכשיר דיגיטלי, תוך כדי שהיא טוענת שזאת הבעיה שלי, שהמכשיר מכוון טוב... כמובן שאחרי שבוע חזרתי לשם לקלינאית אחרת (יש 2 והן מתחלפות ביניהן) והיא סידרה לי את המכשיר טיפ טופ... בלי שום בעיות...

sonic76

New member
אז ככה

- החדר האקוסטי לא היה אטום. שמעתי את כל הילדים בקניון - 600 ש"ח לבדיקה - הבדיקה התחילה בצלילים חלשים. לא שמעתי כלום כבר מההתחלה - הדיאגנוזה שלהם הייתה מופרכת על פי הרופא שלי. מבחינתם אני צריך טיפולים, מכשירים חדשים ועוד הם רוצים כסף ושום דבר בתמורה. עשו לי טובה שדיברו איתי. זה רק אני?

לא יודעת, מעולם לא שמעתי

שבדיקת שמיעה עולה 600 שקלים, אני חושבת שזה מסובסד על ידי קופות החולים השונות... לא זכור לי שנדרשתי לשלם על בדיקת שמיעה אי פעם... הבדיקה חייבת להתחיל עם צלילים חלשים. הם משמיעים צלילים חלשים וכל אחד מהם בתדר שונה, יכול להיות שצליל חלש בתדר אחד לא תשמע, אבל צליל אחר באותו תדר כן תשמע. באיזה קניון עשית את הבדיקה? מעולם לא שמעתי על דבר כזה, הבדיקות שאני עשיתי כל החיים שלי זה היה רק בבתי חולים!!!

moran f

New member
יש גם מכוני שמיעה לא בבתי חולים

הם יכולים להיות ממוקמים גם בקניונים, כמו בכל מקום אחר. זה כשלעצמו לא צריך להעיד על טיב המכון, מדובר בסך הכל במיקום. בדיקות שמיעה בדרך כלל אכן מסובסדות ע"י קופת חולים, אבל בכמה תנאים - לכל קופת חולים יש מספר מכונים שהיא עובדת איתם ורק עבור בדיקה שנעשתה בהם היא משלמת. כדי לא לשלם בכלל צריך לברר מראש עם אילו מכונים יש לקופה הסכם ולקבל התחייבות לבדיקה (בדרך כלל כרוך בתנאים כמו הפניה מרופא אא"ג לבדיקה). אפשר גם לקבל החזר אחרי הביקור, לרוב באותם תנאים.

M r s S m i t h

New member
בחיים לא שמעתי על בדיקה יקרה מאד

מקסימום שיכולים לגבות עבור בדיקת שמיעה 150 שקל שאני כבר שילמתי במקום שהוא לא קופת חולים ועוד מקבלים החזר על זה מ- קופ"ח. תוכלי לפרט יותר על אותו מקום?

moran f

New member
מי קבע את המקסימום הזה?

אולי את לא שילמת יותר, אבל זה לא מוכיח שאין מקומות שגובים יותר. שוב - קופ"ח לא תחזיר כסף על כל בדיקת שמיעה - יש לכל קופה מכונים ספציפיים שיש לה הסדר איתם.

moran f

New member
ושוב - מה זה מוכיח?

חוץ מאת זה שאת אדם מסודר שדואג להתחייבויות מראש ושקופ"ח מוכנה לממן לך בדיקות שמיעה, כמובן.

למעלה