מכונה ישנה-בד עדין

historical

New member
מכונה ישנה-בד עדין

שלום לכולם, אני תופרת מתחילה, יש לי מכונה די ישנה אבל במצב ממש טוב, הבעיה היחידה היא שכשאני מנסה לעבוד עם בדים "עדינים" יותר (דוגמאת טריקו) המכונה מכווצ'צ'ת את הבד, מסתבכת, ולא מאפשרת לתפור. הבנתי שיש איזשהו פתרון לעניין אם עובדים עם נייר? מישהו יכול להסביר לי בכמה מילים איך זה עובד? תודה רבה!
 

hilla ab

New member
את משתמשת במחט מתאימה?

עדיף במחט זהב מספר 70 או אפילו 80 לבדים כל כך עדינים.
 

historical

New member
כנראה שלא

אני משתמשת באותו סוג מחטים לכל סוגי הבדים (אני באמת ממש מתחילה) :) תודה על העצה. מחטים מהסוג שאמרת אמורים להתאים לכל סוגי המכונות? (אני עובדת על סבינה דלוקס מלפני 20 שנה לפחות)
 

davidbelo

New member
גם לי יש את אותה הבעיה

ואני משתמשת במחט המתאימה לבדים עדינים ובכל זאת זה לא הפתרון יש פתרון אחר? מה זה הנייר המיוחד שהיא כתבה עליו?
 
לא צריך נייר מיוחד. אפשר להשתמש גם בנייר עתון

גוזרים פסים ברוחב 3-4 ס"מ או כל רוחב אחר שיהיה לכם נוח.מניחים את הנייר מעל השיניים ואת הבדים מעליו, ותופרים אותם ביחד. אחרי התפירה מוציאים את הנייר מהתפר ו-טא דאם!
 
עוד ענין

כאשר תופרים סריגים יש להפעיל פחות לחץ של הרגלית על השיניים של המכונה את הלחץ הזה ניתן לכוון על ידי בורג שנמצא בראש המכונה, בדיוק מעל המקום של המחט כמו כן, כדי שהחוטים התחתון והעליון יהיו מעט , אבל מעט יותר משוחררים אני מחזיקה בית סליל נפרד לתפירת סריגים וכזה נפרד לתפירת חוט גומי שהוא בעצמו גמיש ובכלל כדאי בית סליל נפרד לכל סוג תפירה, כי את המתח העליון ניתן לשנות בקלות יחסית מחט טובה, ובעיקר חדשה וחדה- כזו שלא נשחקה תועיל בהחלט ואם כל זה לא עובד, אז שיטת הנייר יכולה לעזור
 

טובה ב

New member
ההגיון שמאחורי הנייר

הוא- שאחרי שתולשים את הנייר, המקום הריק שהוא מותיר בין התפר לבין הבד, משאיר מרווח תנועה קליל לתכים. זה עוזר בעיקר לתפירת בדים אלסטיים, כאשר אין בנמצא אוברלוק,. זה לא נותן, כמובן, תשובה של 100 אחוזים לעניין האלסטיות, התפר לא יחזיק מעמד במתיחה חזקה. ועדי- טוב את עושה כאשר את משתמשת בשני בתי סליל לשתי עוצמות של מתיחויות שונות, כי כל הטכנאים של המכונות תמיד ממליצים לא לשחק יותר משיי עם המתח של הסליל.
 
למעלה