מכונה ישנה משתתפת חדשה

• פותח הנושא szl1
  • פורסם בתאריך

szl1

New member
מכונה ישנה משתתפת חדשה

שלום לכולן, ראשית ברצוני לציין עד כמה הפורום מהפנט ביצירותיכן המקסימות. אני מעצבת גרפית במקצועי ב- 15 שנה. בחודשים האחרונים "מדגדגות" לי הידיים ליצירת משהו מוחשי. תחילה חשבתי שאולי אני בתקופת קינון...אבל אחרי 3 בנות אני יודעת לזהות אותה ולמה כל ההקדמה? בגיל 12 אמא של רשמה אותי לקורס תפירה ואף קנתה לי מכונה (ראו תמונה). לאחר מספר שעורים, הבנתי שזה לא ממש בשבילי ואני מעדיפה לבלות עם חברות (טיפש עשרה) כיום, לאחר 27 שנה, הוצאתי אותה מהמחסן...מלאנ אבק...מעט חלודה... בעקבות הפורום המדהים התעורר בי החשק לתת לה עוד צ'אנס. האם לדעתכן כדאי להתחיל איתה או לקנות חדשה??? כתוב עליה FAPPYACO אין דגם

לדעתי תתחילי איתה תראי אם מתחברת

ובהמשך תקני אחרת..או שלא. אבל אם בכל זאת את מתחילה איתה..תקחי אותה לטכנאי שיעשה לה טיפול/שימון וכיוב'

מ י כ ל פ

New member
נראית אחלה מכונה

אני הייתי דואגת לה לטיפול ומתחילה לעבוד איתה רוב הסיכויים שהיא סוס עבודה, גם שלי בת כ-30 וטפו טפו...

קצת פרפורציות../images/Emo6.gif

זה ישן? תראי עם מה אני תופרת. אמנם רק תפר ישר, אפילו בלי רוורס לגימור תפירה... אבל סוס עבודה שתופר הרבה פרוייקטים.

דוגמא פשוטה

למה שהיא תפרה. זה בית משחק שמתלבש על שולחן האוכל אצל סבתא המכונה היתה של סבתא שלי ואח"כ אמא שלי הרכיבה לה מנוע. והשתמשה בה רק לפני פורים. אין ספק שלעומתה אני מעבידה אותה בפרך
ממש התעללות בקשישים...

maybesure

New member
בטח לתת לה צ'אנס

היא מדור מכונות הברזל ה"משוכללות" עם מגוון תפרים. אין מכונות חדשות כאלו היום. היום כל המכונות הביתיות מכילות חלקי פלסטיק שמחלישים את עמידותן ואת היכולות שלהן. מכונה כמו שבתמונה לא משליכים, הן מעולות!! ניקוי ושימון טוב בטח יחזירו אותה לתפקוד, ואם לא אז קחי לטכנאי שינסה להשמיש אותה. גם אני תפרתי על מכונה דומה לזו של "האילות בלילות" עד לפני כשנתיים. גם מכונה שחורה תופרת רק קדימה אחורה בלי זיגזג ובלי שום אופציה אחרת (של ALFA) וגם יצאו ממנה פרוייקטים לא מביישים כלל. הסיבה שקניתי מכונה חדשה היא בעיקר בגלל הזיגזג / לולאה אוטוטית לכפתורים והשחלת מחט אוטומטית. אבל אם הייתה לי מכונה כמו שלך לא הייתי מחליפה. תהני ממנה!

maybesure

New member
תלוי

מה הדרישות שלך ממכונת תפירה, ובאיזה מצב הבת 30 תיהיה. אם היא במצב טוב ללא תקלות והפונקציות שלה מספיקות לך אז בהחלט כן! במכונות בנות ה 30 אין למשל השחלה אוטומטית. הראיה שלי כבר לא מה שהייתה פעם והרגשתי שאני מבלה יותר זמן בהשלחת החוט למחט מאשר בתפירה עצמה. במיוחד כאשר היה צורך להחליף צבעי חוט. לכן כשרכשתי את המכונה החדישה שלי, ברנט 66, וידאתי שתהיה בה השחלה אוטומטית. כמו כן רציתי לולאת כפתור אוטומטית. ז"א שהמכונה תעשה את 4 השלבים בלי שאני אצטרך לקבוע מתי לעצור ולהחליף צד תפר, וגם שגודל הלולאה יקבע אוטומטית ע"י המכונה. לכן הפשרה שלי הייתה מכונת פלסטיק. אם היו הפונקציות האלו במכונות המתכת הייתי מן הסתם קונה יד2 אבל ממתכת. אגב - אני עדיין מחזיקה את האלפא, אין לי כוונה למכור או למסור אותה. סומכת עליה יותר מעל מכונת הפלסטיק שביום מן הימים בוודאי תתחיל לזייף, ולכן האלפא תמיד בסטנד ביי, משומנת ומתוחזקת.

szl1

New member
תודה רבה לכל העונות

היום בערב אחזיר אותה לחיים. שבוע טוב וחג פורים שמח

spirit111

New member
ברנט 56 מעולה-כמו המכונות של פעם

לאחר בדיקות רבות ובהמלצת המורה לתפירה קניתי ברנט. (אצלנו בקורס ממליצים על ברנט, ורוב הבנות רוכשות אותה) המכונה חזקה והגוף בנוי ממתכת (כמו במכונות של פעם) ותופרת מעולה על כל הבדים. גם ברנינה זו חברה עם שירות מעולה.

למעלה