מכונה ליישון בשר

THE KILLER1

New member
מכונה ליישון בשר

שלום אנשים, אני אוהב מאוד בשר, אבל המחיר של הבשר, ובטח של המיושן, מעיק עלי. החלטתי להתחיל לישן בשר בבית. הבנתי שמדובר במכונה לאיטום בואקום בעלות של משהו כמו 1500 ש"ח. רציתי לדעת אם משהו פה כבר קנה כזאת, על מה אתם ממליצים? אולי אפשר לקנות יד שנייה? תודה, אדם.
 

danbaratz

New member
עזוב אותך מעבודה זרה

כדי ליישן בשר בבית יש כמה דרכים, הכי פשוטה וזולה היא לעטוף את הבשר בכמה שכבות של ניילון נצמד עטיפנ הרמטית ללא אויר. לשים במקרר. אחת לארבע חמישה ימים לפתוח את האריזה ולהחליף בחדשה, באותה היזדמנות לבדוק את מצב הבשר מבחינת ריח ורכות. אני מיישן ככה לתקופה של עשרה עד חמישה עשר יום והבשר יוצא מעולה. עוד אפשרות במידה ויש לך מקום בבית ואתה רוצה קצת להשקיע היא לרכוש מקרר יד שנייה לשחק עם הטרמוסטט ככה שהטמפ' תהיה סביב שתיים שלוש מעלות מעל האפס. בתוך מקרר ניתן לתלות או לשים על רשתות את הבשר. בתחתית יש לשים תבנית עם הרבה מלח גס שעוזר לשמור על הלחות נמוכה בתוך המקרר. כשהייתי בצבא הייתי שם בשבת בשר ואחרי שבועיים שלושה, כשהייתי יוצא הבייתה, היה בשר מעולה.
 

gils33

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gifמצויין

זו הדרך הטובה ביותר
 

avi5199

New member
../images/Emo45.gifכל החוכמה זה לתת לבשר לעמוד בלי שיתפתחו

חיידקים. אפשר להשרות בתוך מרינדה, עם חומץ מלח סוכר פלפל וכ"ד בריכוזים שלא מאפשרים לחיידקים לגדול, יש מתכונים כאלה ברשת, ואולי גם מרכך בשר טיבעי כמו פפאיה, פעם ניסיתי מתכון עם מרינדה שמגרדים לתוכה פפאיה וזה מרכך אתהבשר תוך יום יומיים הוא נהיה רך רך. ( אני לא זוכר בדיוק את המתכון אבל מצאתי את זה באינטרנט) אפשר גם כמו שכתבו לקנות מקרר\מקפיא ולכוון אותו לדרגת קרור של בין חצי מעלה לשתי מעלות זו טמפרטורה אידיאלית לשמירה של בשר ליישון בלי שיתקלקל.
 

danbaratz

New member
לשים בשר במרינדה

זה לא יישון זה שרייה או אפילו כבישה והתוצאה שונה לחלוטין מיישון של הבשר.
 

מני.ת

New member
לנו יש ואנחנו משתמשים כמעט יום יום.

אנחנו גרים בחול וקנינו את המכונה לפני 12 שנה. אנחנו לא משתמשים בה ליישון בשר אלא להארכת חיי מוצרי מזון. בשר ודגים שנאטמים בואקום מחזיקים הרבה יותר זמן בפריזר ונשמרים במצב הרבה יותר טוב. כנ'ל דברים שהולכים למקרר וגם למזווה. הוצאת אוויר מהשקית זו הדרך הכי טובה לשימור, החל מבשר וכלה בפיצוחים, גבינות ושאר דברי מאכל.
 
סליחה אבל זו שטות

אין כמעט משמעות להפרש מחיר בן בשר מיושן לטרי או קפוא אלה רק לפי איכות הבשר מכונת הואקום היא מכונה שמהווה רק חלק מהתהליך ועלותה למכשיר סביר מעל 8000 ש"ח למכשיר משומש בנוסף צריך מקרר 0 דבר שאין בבית מצוי הישון בואקום הוא מסוכן בתנאים לא נאותים וצריך רישיון לאריזה בואקום אני מציע לך לחפש קצב יותר זול
 
למעלה