מכונה מומלצת להכנת קפה פילטר (פרקולטור)?

motiyairl

New member
מכונה מומלצת להכנת קפה פילטר (פרקולטור)?

שלום לכולם,
בעבר הייתה לי מכונה כזאת (לפני 10 שנים בערך) ומאוד נהנתי מהקפה אך עקב עלויות גבוהות של הקפה עצמו (הייתי קונה אותו ברשת קפה מוכרת והוא היה יחסת יקר ) ועקב העובדה שהקפה לא היה חם כל כך לאט לאט ירדתי מזה והמכונה נזרקה מזמן.
החלטתי לחזור לעניין וקניתי קילו קפה טחון בעכו ועכשיו נשאר עניין המכונה.
פחות או יותר אני יודע שהמכונה היא דיי בסיסית ואין פה משהו טכנולוגי יוצא דופן וכולם בערך אותו הדבר, יחד עם זאת אני מניח שיש כאלו טובות ויש כאלו שפחות. חשוב לי שהקפה יהיה חם.
ראיתי את זה של בוש
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=865915
ומאוד אהבתי את העיצוב
ואת זה של דלונגי
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=778426

יש לכם אחד אחר מומלץ? אגב את הפילטרים עצמם יש מקום זול לקנות? (קישור לאייבי יתקבל בברכה).
תודה על ההמלצות מראש.
מוטי

בסוף אתה מייצר הרבה קפה שמתיישן.

פילטר זו דרך מצויינת להכנת קפה, אבל כאמור אתה מתחיל לשתות לאחר הספל השני קפה ישן.
&nbsp
אולי כדאי לך להתעניין ב"פרנץ פרס".
&nbsp
&nbsp

motiyairl

New member
היה לי. פחות מתחבר

אני מעוניין בהכנת 2 כוסות פילטר בבוקר. לי ולאישתי.

knappertsbusch

New member
קנה מה שנראה לך יפה

לא מצאתי שום הבדל מהותי בין המכונות השונות. מוצר גנרי לחלוטין,
ואם מכונה אחת טובה יותר מהשנייה, הרי שזה עניין של מזל נטו.

פילטרים ניתן להשיג ברוב הסופרמרקטים, במחלקת הקפה.
בארץ יש בערך רק 2 חברות, מליטה (ניירות לבנים) ובירגיטה (ניירות חומים).
בירגיטה זול יותר במידה 4. הבדל בביצועים? יוק.
יותר זול לקנות בארץ.

באופן אישי אני שותה המון קפה פילטר, אבל מכין אותו עם קונוס שמונח ישירות על הספל -
לא תופס מקום על השיש ולא יתקלקל לעולם.

shayar48

New member
קפה פילטר

הדרך בה תפיק את הקפה פחות קריטית, המהדרין יקנו סיפון. הדבר שהפריע לי יותר זה שקניתה קפה טחון בזול. יכול להיות קפה טוב ולא יקר, אבל לקפה טחון יש חיי מדף של שעות בודדות, אצל המהדרין לא יותר משעתיים. רוצה להנות מקפה טרי וריחני? קנה מטחנות להבים זולה, שהיא מספיק טובה לקפה פילטר(למתחיל), ובפעם הבאה קנה פולים קלויים טריים ואז תתחיל גם להנות( גם לקלויים יש חיי מדף מוגבלים אבל זה בשעור הבא).

xfwind

New member
שותה כל יום קפה פילטר (דרופ'ס)

קונה מידי 10 ימים שתי אריזות של 200 גר' קפה יעודי (טחון ברמה של "4.5") בחנות החביבה עלי ("אווא" בחיפה).
הפילטר שאני כרגע משתמש הוא רב פעמי (מתכת במסגרת פלסטיק) שמתאים למכונה.

למעלה