מכונות אמת

p019

New member
מכונות אמת ../images/Emo124.gif

הודעת אוף תופיק. קיומה של מכונת אמת, על פניו, היה משנה את המציאות של ימנו בכל מה שקשור לשקרים ולפשע. וכן, הרצון שלנו לדעת מה היא אמת, ברור מאוד. אבל כמה מכם חושבים כי "פוליגרף" הינה מכונת אמת? בזמן האחרון, בו מנדבים כל מי שמתקרב למגרש כדורגל, להיבדק בפוליגרף, הייתי מצפה מהתקשורת לספר את האמת לציבור. במקום לעודד את התופעה, ולהרשיע כל אדם שנכשל בפוליגרף. בדיקה קצרה בא
ינטרנט מציגה את הנתונים הבעייתיים הבאים: המחקרים הכי חיוביים של הפוליגרף - שמבוצעים על ידי בעלי עיניין, כמו מכונים לבדיקות פולגרף, מורים כי יש בין 10% ל30% אחוז שגיעה. נניח ובממוצע יש לנו 20% שגיעה. מה שזה אומר ש1 מכל חמישה אנשים דוברי אמת יחשלו בבדיקה. זאת אומרת - יש פי 20 יותר אנשים שיכשלו בפוליגרף מאשר א-מיניים.
כן כן, עצוב ביותר- בעיקר כמות הא-מיניים.

זה טוב יותר מכלום

אם צריך להחליט אם אדם צודק או לא, ואם צריך עוד דעה, אולי כדאי להשתמש בו. אבל לא כגורם המכריע. אולי אם הוא אמין כמו שאר העדויות.

p019

New member
לפעמים עדיף כלום.

אני חושבת שהמשתרה משתמשת בו כעמצאי חקירה, וזה בסדר.
הבעיה לדעתי היא היחס של התקשורת - ומכך נובע, היחס של הציבור. התקשור ממהרת להרשיעה אנשים עלפי תוצאות הפוליגרף. יש דרכים לבצע חקירה, ופוליגרף אינו קיצור דרך לאמת. יש אנשים שמפוטרים מהעבודה בגלל בדיקת פוליגרף. ללא שום ניסיון לבצע חקירה מעמיקה יותר על זהות הגנב האמיתי. אם פוליגרף גורם לאנשים לוותר על חקירה של האמת - עדיף אז בלי. לפחות זו דעתי. אבל אני גם חושבת שאדיף שני אשמים שיזוכו בדין מאשר חף מפשע אחד שיורשע.

avi1283

New member
חשבתי

שזה 5% שגיאה שזה גם הרבה, אבל 20% זה כבר המון וזה ממש לא אמין. אם זה כך אז לא כדאי לאף אחד לגשת לזה, ובכלל זה בזבוז זמן להשתמש בזה.

Femdom

New member
עולה שאלה אחרת

האם המכונה שאת מדברת עלייה תשקף את האמת כמו שהנשאל רואה אותה או האם היא תשקף את האמת האובייקטיבית.

פוליגרף לא תופס בבית משפט

נכון שהתקשורת והציבור מתייחסים אליו כאילו יש לו משמעות, אבל אין לו שום תוקף משפטי. חוץ, אולי, מאנשים שזה שובר אותם והם מודים בעקבות הלחץ הזה. אם הם מודים ומספקים עוד נתונים שקבילים בבית משפט אז המהלך הצליח. האם ראית את הסרט "דו"ח מיוחד" (minority report) של ספילברג, שנעשה לפי סיפור של פיליפ ק. דיק? שם מתואר עתיד בו מונעים פשעים לפני שהם נעשו על ידי חיזוי העתיד. מסתבר שהעתיד כבר כאן, בארה"ב התחילו להשתמש בתוכנה, שלפי נתונים שמזינים אליה ופרופילים של פושעים אמורה לחזות מי עשוי לבצע את הרצח הבא ולמנוע אותו. נשמע מטורף, וארגוני זכויות האדם בארה"ב בקריזה. ובצדק.

Femdom

New member
באמת יש עם זה בעיה

משהו יצטרך לקחת אחריות על התוכנה אם היא טועה. וחוץ מזה, הרבה פשעים יבוצעו על ידי אנשים שלא נמצאים במאגר הפושעים. כמו אנשים שמבצעים פשע בפעם הראשונה או אנשים שהם פושעים מקצועיים אבל אף פעם לא נתפסו. בקיצור, לא יעיל במיוחד לדעתי.

p019

New member
קולומביה

ראיתי פעם סרט על קולוביה והם סיפרו שיש (או היה) שם חוק שאיפשר להכניס אנשים לכלא אם היה המדינה החליטה שיש סבירות לכך שהם יבצעו פשע. איזה רעיון זוועתי.

כמו שהנשאל רואה אותה

אין דרך שהנשאל ידע את האמת האובייקטיבית. אם הוא משוכנע שאורי גלר חולל נס, ואם הבדיקה מדוייקת, הבדיקה תראה "אמת" כשהוא יגיד "אורי גלר חולל נס, יש לו כוחות על טבעיים".

Femdom

New member
כן, אבל היא מדברת על מכונה תיאורתית

אז אפשר לשאול אם המכונה תדע את האמת האובייקטיבית, איכשהו, ולפי זה תחליט אם הנשאל שיקר או לא, או שהמכונה תבדוק אם הנבדק "חש" שהוא שיקר ולפי זה תחליט, שזה בעצם מה שפוליגרף עושה.

Femdom

New member
אבל בעצם

אם הייתה קיימת מכונה כזאת אז לא היה צריך לחקור אף אחד, המכונה פשוט הייתה אומרת לך מי ביצע את הפשע, אולי גם למה, ובזה היה נגמר הסיפור.

p019

New member
מהי אמת אוביקטיבית?

דבר ראשון, אני לא ישים על זה את ראשי, אבל מהרצאה ששמעתי ביום חמישי על צומת לב. כניראה שהפוליגרף כלל לא בודק אם הנשאל משקר או לא, הוא בודק מה מושך את צומת ליבו של הנשאל. כשמשהו מושך את צומת ליבך (כמו - מישהו שאומר את השם שלך במסיבת קוקטל) האישונים שלך מתרחבים, קצב הלב יורד (כן, יורד, ולא עולה) והעור מחליף את התכונות שלו (משהו שקשור ליחולת לשפר את הזעה במקרה שתצרך לברוח) . אבל שוב, יכול להיות שהמרצה דיבר על סוג אחר של פוליגרף. דבר שני, אני לא מעמינה באמת הבסוליטית. אבל זה סיפור אחר. יש ספר - שאני לא זוכרת איך קוראים לו - משהו על בסיס "מכונת אמת" או "אמת .. משהו" - מדע בדיוני כמובן, שם המציאו מכונת אמת שלא תועה - כמובן, אמת סוביקטיבית עדין. אם אתה מעוניין לראות תאור של העולם עם מכונה כזו, אתה מוזמן ליקרוא- יש לי אותו בבית אז אני יכולה למצוא מה השם שלו.

Femdom

New member
אני אשמח לשמוע מה השם שלו

אולי אני אחפש אותו.

הבדיקה הקצרה התארכה.

שלום מי שזה... אבל מאוד מעניין אותי איך עושים את הבדיקה הקצרה הזאת באינטרנט. החלטתי לא להאמין לנתונים שהתקשורת גרמה לי להאמין שטובים הרבה יותר מאלה שהצגת- איפה נמצאים הנתונים שהצגת? עד כמה הבדיקה מהימנה? איפה אפשר לראות מחקרים מהסוג הזה?

p019

New member
אני חיפשתי בוקפדיה

זה מופיע גם באתר בעברית וגם באנגלית - והם מפנים לאתרים נוספים עם מידע נוסף

למעלה