מכונית

geni1

New member
מכונית ../images/Emo73.gif

אנו זוג עם משכורת אחת של כ - 6,000 ש"ח נטו בחודש. צפוי להשתחרר לנו סכום של כ 30,000 ש"ח בקרוב. מכיוון שאנחנו מצפים לילד רצינו לקנות בסכום זה מכונית יד שניה שתשמש אותנו . כרגע אנחנו ללא כלי רכב ומאוד תלויים במכונית של הורי ובתחבורה ציבורית. הדבר מאוד מגביל אותנו. הורי טוענים שעדיף שלא נקנה מכונית ונעזר בתחבורה ציבורית ובמכונית שלהם כשיתאפשר , בגלל המצב הכלכלי שלנו שיורע כאשר התינוק יבוא לעולם. לנו נראה שאי אפשר להסתדר עם תינוק בלי מכונית ובמיוחד בחורף! מה אתם חושבים?

ZARINA1

New member
נכון../images/Emo127.gif

לצערי ההורים צודקים. עשה חשבון פשוט: קנית רכב + טיפולים + ביטוח + דלק + השתתפות עצמית מי שבעל רכב יודע קימוט פה סריטה שם. תוסיף לכך הוצאות לילד + הוצאות שותפות של היום שתאמין לי לא יפחתו. אם הכל זאת אתם רוצים מכונית אתם צריכים להגדיל את ההכנסה. יש לכך שני דרכים: א. למצאו מקור הכנסה נוסף. ב. להחליף את מקום העבודה הנוכחי להכנסה גבוהה יותר בעקבות הולדת תינוק. שיהיה במזל.

משרדית

New member
רצוי לחסוך. אם יש חלופה מההורים זה

מצויין עם כל הטירחה. אחזקת רכב היא הוצאה יקרה, חוץ מעלות הרכב. כל גרוש, תחסכו. אם יש לכם חלופה. עדיף !

רפי עשת

New member
גם אם תסעו במונית במקום מכונית

יצא לכם יותר זול אחזקת רכב היא עניין יקר. אחזקת רכב יד שניה היא עניין עוד יותר יקר...

חסרים פרטים נוספים

קודם כל מזל טוב על הילד שבדרך. בקשר לשאלתך: ציינת שהמשכורת נטו היא 6000 ש"ח, אבל האם נשאר לכם כסף פנוי? האם אתם מתכוונת לעבוד לאחר הלידה (לא מייד כמובן, אלא לאחר מספר חודשים), ולשלוח את הילד למעון/משפחתון? מה המרחק בין הורייך אלייך? אם אתם מתכוונים לשלוח את הילד למעון, אז זה עולה המון כסף, ואז הילד (מבחינה כלכלית) הופך להיות כמו משכנתא עד לגיל גן. אם יש לכם משכנתא אז אתם מבינים כמה זה קשה כלכלית. זאת אומרת יהיה לכם פחות ממה שיש לכם היום. אוטו זה איכות חיים, אבל איכות חיים עולה כסף. פרט להוצאה החד פעמית יש הוצאות שוטפות וגבוהות. והדבר האחרון הוא האם כל מה שאת צריכה קרוב אלייך? לקניית דברים ומוצרים. האם הורייך תוך 5 דקות אצלך? האם בדרך כלל הם פנויים ויהיו מוכנים לתת לך את האוטו? בקיצור, כלכלית המצב שלכם לא ישתפר, והוספת אוטו היא עוד הוצאה. אני הייתי ממליץ לא לקנות אוטו (במיוחד אם הסתדרתם כך עד עכשיו), ולבדוק קודם כל איך אתם מסתדרים כלכלית עם הילד, ואז לבדוק אם יש לכם יכולת. דבר נוסף, הגדלת ההוצאות מביאה ללחץ כלכלי על בני הזוג, שיכולה לגרום לויכוחים ולהרעת היחסים. מומלץ להמנע. אם אתם בכל זאת מתכוונים לקנות אוטו, אני מניח שהנסיעות יהיו בעיקר בעיר , ולא יהיו נסיעות רבות. במקרה כזה הייתי ממליץ לקנות רכב של 15000 ש"ח, כך ישאר לכם כסף בצד אם תצטרכו, ותעשו לו ביטוח צד ג זול. ניתן לקנות במחירים הללו סקודה פליסיה שנת 97, או פיאט פונטו 95, או סיאט איביזה 94, וכו'. בהצלחה עם הילד. לילד נדרש המון זמן, המון אחריות, המון סבלנות, והמון כסף.

אין שם5

New member
נו באמת...אלפונסו...!!!!!

בנאדם אומר לך שהוא ואשתו מרויחים 6000 ש"ח נטו...ואתה עוד שואל אם הם יכולים לחסוך מ 6000 ש"ח??? תגיד...אתה דביל????????? אני בן 25,מרויח 7000 ש"ח נטו...חי בדירה שכורה ובקושי מצליח לגמור את החודש. אני לא בזבזן,ואפילו לנופש לא יצאתי כבר 3 שנים. נכון שאני חי בדירה סבירה של 3 חדרים ב 2500 ש"ח לחודש. משלם את כל החשבונות (ארנונה מים חשמל,גז,הוצאות שוטפות וכו'... יש לי אוטו מודל 2002... אבל זהו-------מי יכול לחסוך מסכום כזה??? אז אתה עוד שואל אותם (שני אנשים שמרויחים כל אחד 3000 ש"ח) אם נשאר להם חיסכון מזה??? ממש דביל.

לאין שם5, תקרא את מגמת המכתב שלי

ותבין שזאת בדיוק הכוונה. אין כסף פנוי. ועכשיו המצב הולך להיות עוד יותר גרוע (כלכלית), וללכת לקנות אוטו עכשיו אם אפשר להסתדר בלי, זה לא מומלץ. דבר נוסף, מה אתה מתעצבן? אי אפשר לעשות דיון נורמלי ללא השמצות. זה שאתה מרוויח 7000 ש"ח ולא גומר את החודש, זה אומר שכולם כמוך? יש אנשים שיש להם 4000 ש"ח ומסתדרים, ומצד שני יש כאלה שמרוויחים 15000 ש"ח ואומרים אין לי כסף. גם אתה יכול לחסוך אם תרצה. לפני מספר שנים גם אני הרווחתי כמוך, אבל השכרתי עם שותפים (יצא לי 1000 ש"ח שכירות) והתחלקנו בהוצאות הדירה. היה לי אוטו בשווי 40000 ש"ח, כך שלא התפרעתי ושמתי עליו את כל מה שחסכתי. וגם לא לקחתי הלוואה בבנק כדי לקנות אוטו ב 80000 ש"ח. והצלחתי גם לחסוך כסף, גם לשלם ללימודים, וגם טיילתי בחו"ל. אבל אני מניח שלא תעשה אתה זה, כי כשאתה(וגם אני) רגיל לרמת חיים מסוימת, אתה לא תסכים לרדת ברמה. מזלי (או לא) שאני הסכמתי להתפשר בדברים מסויימים, בכדי שיהיו לי דברים אחרים. מה לעשות? זה החיים. ושיהיה לכולנו בהצלחה.

geni1

New member
כמה תשובות

1. לא נשאר כסף פנוי . 2. הורי גרים מאוד קרוב אלינו. 3. אני מתכוונת להתחיל לחפש עבודה כ 4 חודשים אחרי הלידה. יש לי מקצוע שלמדתי באוני' (הייטק) ואני מאוד מקווה שאצליח להשתלב בעבודה כאם צעירה (עוד נושא שמטריד אותי מאוד
) אני מודאגת מאוד ממה שיהיה.

אלוני.

New member
עוד משהו

אם לא נשאר כסף פנוי כדאי להמתין קצת, לפחות עד שתמצאי עבודה ואז הדברים יתבהרו לכם, לא מומלץ להשען לאורך זמן על ההורים כי כמו שאת רואה עם העזרה באה גם ההתערבות של מה לקנות ומה לא. בעולם יש אמהות צעירות רבות, חד הוריות, אלמנים, אלמנות וכולם מסתדרים, הבעיה שלך היא קטנה אם כי החששות מובנים. תמצאי עבודה ותבנו לכם חיים, בסוף גם תקבלי רכב מהעבודה בהיי טק (לא שמעתי על מקצוע כזה באוניברסיטה
) עד המשבר הבא.. בהצלחה.

את בעצמך רואה שאין אפשרות.

לפי דעתי, עליכם לוותר על רעיון האוטו בשלב זה. אם תסתכלי שוב על מה שכתבתי בתגובתי הראשונה. זה ילד ראשון שלך, לכן אין לך מושג מה כמות ההוצאות שיש על ילד. עליכם להמתין עד שתבינו את מהו מצבכם הכלכלי לאחר לידת הילד. עד עכשיו הסתדרתם בלי אוטו, אז תנסו להסתדר לפחות עד שתצאי לעבוד. גם אמרת שהורייך קרובים מאוד אלייך, זאת אומרת שכנראה תהיה לך עזרה מצד ההורים, ואם צריך את האוטו בדחיפות אז הם לידך. לא לעשות החלטות שיגרמו לכם להיכנס ללחץ כלכלי. כפי שאמרתי לחץ כלכלי עלול לערער את יחסי בני הזוג, במיוחד עכשיו שיש לכם ילד שיגרום לכם הרבה מאוד אושר מצד אחד, אך גם תדרשו לטפל בו באהבה, סבלנות, אחריות ובכסף (שכרגע אין לכם מיותר). לא להלחץ בשביל אוטו, לא היום אז עוד חצי שנה או שנה. הכי חשוב שתהיו מאושרים, ושהילד יוולד בשלום. כל השאר זה חרטה.

חייבים מכונית כשיש ילד!

אני מאוד מבין את רצון ההורים לעזור לכם לחסוך אבל לצערי קשה מאוד היום להסתדר בלי מכונית ועם ילד! איכות החיים שלכם תפגע מאוד, לא תבלו, לא תצאו לקניות לבד, ותצטרכו להיות תלויים באחרים, מה שלא כדאי. מניסיון של חברים שלי שלהם אין רכב, יש להם 2 ילדים והם מאוד סובלים, אני מציע שתקנו רכב משפחתי נחמד משנות ה-90 ב-15,000 (כן, אפשר למצוא)ואת היתרה תשימו בפק"מ. זה אמנם יעלה לכם יותר מתחבורה ציבורית, אבל יתן לכם אפשרות לחיות את החיים. תחסכו במקומות אחרים: תנתקון כבלים או YES, תחסכו בפלאפון ועוד... אשמח להמשיך לייעץ, ליאור

ZARINA1

New member
לא כחה../images/Emo31.gif

למה אתה מיעץ להם אך להכנס למינוס בטוח בטוח. ולא מיעץ בהגדלת הכנסה שיוכלו להרשות לעצמם זאת. אומר להם לסבול במלא דברים אחרים כי רכב + ילד לא שווה כל הדברים שציינת למה לחסוך על ילד ולא על רכב. והגרוע הכל שזה לא יעזור לטווח ארוך. (זה אומר לדפוק את הראש בקיר רק בשביל רכב). זה מתקון לתכנון פיננסי כושל. סבלנות חברה קודם כל כסף....ורק אחר כך
כחה מלמדים משפחה צעירה להיות בקשיים.

זו דעתי

רכב, מלבד חיים, זמן ונוחות יכול לתת גם אפשרויות לעבודה נוספת כמו חלוקת עיתונים בשעות הלילה/היום, עבודה נוספת בתחומים נוספים... ותחשבי על זה...

mia r

New member
אל תקנו רכב, תחכו בסבלנות

אין לכם מושג כמה כסף זה ילד. תינוק חדש שבא לעולם מביא איתו משכנתא חדשה (והמון אושר שמחה וכייף להורים, אז לא להיבהל). לכן תמתינו קצת.זה לא נורא בלי רכב, במיוחד שההורים שלכם קרובים. תעזרו ברכב של ההורים וכאשר תמצאי עבודה ו/או הכנסה נוספת ואז תקנו אוטו.רכב עולה לחודש כ 800 ש"ח (כאשר אני לוקחת דלק, טסט וביטוח ובלי תיקונים שיש פה ושם). והכי חשוב........ לידה קלה ובריאות!!!!

מלו2

New member
לבדוק אפשרות לשכור מכונית, לחסוך בט

ביטוח, הוצאות בלאי, וכו'.

למעלה