מכוני איבחון תעסוקתיים

naamatka

New member
מכוני איבחון תעסוקתיים

שלום לכולם לאחרונה החלטתי שאני מעוניינת לפנות למכון איבחון תעסוקתי. אני מתלבטת בין 3 מכונים שונים: אדם מילא הדסה פרסונה שלושתם מציעים פחות או יותר אותו הדבר (גם מבחינת המחיר) חוץ מפרסונה שבנוסף מציע גם ניתוח כתב יד. מי מביניהם הכי מומלץ? תודה מראש

את מודעת לעובדה

שהמכונים האלו לא נותנים המלצות למקצועות שהם חושבים שתאהבי אלא מה שהם חושבים שאת תתאימי אליהם, גם אם את תחשבי שזה הדבר הכי משעמם בעולם. אני גם מפקפקת ביכולת שלהם לחזות הצלחה שלך במקצוע כזה או אחר. אין הרבה אנשים שיודעים מה הם רוצים ללמוד ואיפה. אני באמת חושבת שזה סתם בזבוז של כסף, במקום ללכת לאחד ממכוני האיבחון כנסי לאתרים של כל האוניברסיטאות והמכללות (את יכולה לראות בקישורי הפורום) ותקראי על המקצועות שמציעים שם, תנסי לפסול מה שלא נראה לך. את יכולה להעזר בפורטלי הלימודים השונים שמציעים לך לבדוק את מידת ההתאמה למקצוע באוניברסיטאות ובמכללות ותגבשי לעצמך דעה. יש לא מעט פורומים של סטודנטים שיכולים לעזור לך בנוגע למקצועות וככה גם חברים. הרבה יותר זול וגם תגיעי להחלטה מושכלת יותר מאשר זו של מכון שבוחן אותך ברגע ספציפי במצב רוח ספציפי ובגיל ספיציפי, מה שסביר להניח לא יהיה רלוונטי עוד כמה שנים ויכול להיות שגם שבוע הבא.

למה ישר לפסול../images/Emo45.gif

זה לא שהם מביאים לה תפקידים שמתאימים לה אבל אולי ישעממו אותה הם יציעו לה תפקידים שהיא לא שמעה עליהם. תפקידים שהיא יכולה להצליח בהן ואז אותה בחורה יכולה פתאום להתעניין בדבר חדש לגמרי שלא ידעה שקיים בכלל או לא ידעה שהיא תהיה ט ובה בזה... סהכ זה בונה ביטחון ונותן כיוונים בחיים. זה לא יכול להזיק אלא רק להועיל

אני רואה בזה בזבוז מוחלט של כסף

ומה אם הם יגידו לה שהיא פחות טובה ממה שהיא חושבת שהיא? אולי זה יהרוס לה את הביטחון? שתלך ותקרא על מקצועות בכל אוניברסיטה ותראה מה מעניין אותה - זה גם לא יעלה כסף ואני מאמינה שיעזור לה יותר מאשר שמכון מיון יגיד לה שזה מה שהיא תעשה הכי טוב בחיים. (מה גם שבאיזשהו מובן זה נשמע לי כמו קריאה בכף יד... אומרים לך מה שאתה רוצה לשמוע יותר מאשר מה אתה באמת)

ואגב

הרעיון מאחורי המכוני מיון זה להציג לבנאדם תפקידים שהוא לכאורה אמור להתאים להם אם ילך ללמוד אותם. זה אומר גם תפקידים שאין קשר בין תחומי העניין שלה לביניהם.

למעלה