מכונת אספרסו
אני מניח שמדובר במכונה חשמלית חצי אוטומטית (בלי מנוף). גם במכונות אספרסו חשמליות, יש צורך להבין את התהליך לפני שמנסים להכין. אני אנסה לעזור. קודם כל - לא לשים מים רותחים במכונה. המכונה אמורה להרתיח את המים לבד. - באיזה קפה את משתמשת ? ומי טחן לך אותו ? מהתיאור שלך אפשר להבין שהקפה טחון דק מדי ולכן המים לא מצליחים לעבור בין הגרגירים ואת לא מקבלת מספיק אספרסו. או שמא את משתמשת בפודים ? תשובה תעזור לי לעזור לך. בגדול תהליך הכנת אספרסו במכונה הוא כזה : - טחינת הפולים לדקות הנדרשת. זה דורש נסיון ואימון עד שמגיעים לדקות הרצוייה, לא להתייאש. הכלל הוא : שוט כפול ב- 25 שניות. כלומר - תוך 25 שניות את צריכה לקבל אספרסו עשיר, עם קרימה מוזהבת בכמות של 2 שוטים (28 מ"ל כפול 2). אם את משתמשת במסננת הקטנה של השוט הבודד - אז 20 שניות לשוט בודד. מומלץ מאד מאד לטחון בבית כדי להתאים את הטחינה למכונה שלך, מאשר לקנות את הקפה טחון או לטחון במכונה לא שלך אבל אם אין לך ברירה יש לבקש מהמוכר לטחון לך את הקפה לאספרסו. - את הקפה הטחון יש לשים במסננת (seave) ולדחוס. המהדרין אומרים שיש צורך להפעיל לחץ של 15 ק"ג, אבל זה מאד תלוי בעובי הטחינה. ככל שהקפה טחון דק יותר - יש להפעיל פחות לחץ ולהיפך. אחרי הדחיסה יש לעשות "וויש" על המסננת וליישר את הקפה הטחון. הדחיסה היא אחד השלבים החשובים ביותר ויש להתאמן ולנסות שוב ושוב כדי להגיע ל-"טאץ" הנדרש להכנת אספרסו מושלם. - מניחים את המסננת בידית ומחברים למכונה. יש לוודא שיש מים (טריים ונקיים !) במיכל, והמכונה כבר חיממה אותם (ויש חיווי אינדיבידואלי בכל מכונה להרתחת המים). לוחצים על כפתור ה- Brew. סופרים בלב (או בקול רם), 25 שניות (לשוט כפול), יש להקפיד על הזמנים, אחרת האספרסו יישרף או יהיה מועט מדי.... וזהו. מה שחשוב זה לנסות שוב ושוב עד שמצליחים להגיע למומחיות הנדרשת ולאספרסו מושלם עם קרימה...