כמה שאלות שראוי שתשאל את עצמך
ועניין עקרוני אחד - שוק מצומצם מאוד בארץ, אני חושב שאין אפשרויות רבות במסגרת הנמכר בישראל, אפילו בשם הדיון המשמעותי ולשקול "רציני".
מה מידת ההכרות שלך עם עולם הגלידה ועד כמה תשקיע בלימוד הנושא מעבר לקניית המכונה.. אתה יכול לקנות את המכונה הכי משובחת בעולם - עדיין אין לזה שום קשר, כמעט, או לא משם מתחילים למעשה, כשמדברים על איכות הגלידה שתפיק.
האם יש מקום במטבח ?
המכונות האלו דורשות שטח..
ועד כמה אתה הולך להשתמש ולנצל את העניין, כי זה כן דורש התעסקות, אך שווה מאוד את המאמץ, רק לקחת בחשבון, שאין כמו גלידה שיוצאת מהמכונה, המקפיאים הביתיים לא חיים קבוע בטווחים המאפשרים תחזוקה "הכי אידיאלית שיש" של גלידה ביתית "דלת תוספים" לאורך זמן.
מנסיוני ראוי שתשים לב לטווח המחיר - למרות שלא ניסיתי את כולן, יש לדעתי סימן שאלה מסויים על הרמה והיכולות של מכונות בטווח 2000 ש"ח ומעט נמוך מזה - השאלה כמובן מה הציפיות, אינטנסיביות השימוש וכולי.. לא רוצה להיכנס לשמות ספציפיים, אבל מה שלי יצא לנסות, לא עבד ולא התקרב לרמה של המכונית הראשית שלי.
חוץ מזה אתה אמור לשקול במונחים האובייקטיבים בהם אתה שוקל ומשווה כל מכונה חשמלית, לשימוש מטבח וכולי - הכמויות, איכות החומר, ההספקים, מוניטין, ארץ המקור ומידת התמיכה וכולי.. אני עשיתי את התחשיב הזה לפני שנים רבות והחלטתי "לעשות עלייה" בהבאת מכונה בעצמי שנופלת במסגרת ביתי חזק\מתאימה לייצור קטן במסעדות נניח, לא מצאתי מבוקשי בארץ והייתה הזדמנות. יש לך אופציות די מוגדרות לדעתי וידועות בארץ - או קשור לגאג'יה אם יש בנמכר, אני חושב שהיה להם בעבר הרחוק מאוד דגם מסויים מרכזי קצת יותר מאסיבי והיום הם מציעים גם\או רק את הג'לטריה ? לא התנסתי איתה ולא חובב של העיצוב שלהם ביחס למחיר הלא מעודן, לפחות פעם זה היה ככה.. כמו כן מזכירים נימוקס וכרומקס, או משהו בסיגנון, עשה חקר שווקים.. אבל בתחום המחירים הזה אם יש לך אפשרות לבדוק גם את האפשרויות בהזמנה וסחיבה לארץ מחו"ל אז שווה לבדוק, למרות שפעם כנראה היה קצת יותר קל כשהיו פחות הגבלות על משקלים ויותר מזוודות בטיסות וכולי..