מכונת גלידה

LAX1M

New member
מכונת גלידה

היי!

למישהו כאן יש ניסיון עם מכונות גלידה?
אני מעוניין לקנות אחת מהמכונות בטווח מחירים של 2000-4000 ש"ח. האלו עם המדחס קור פנימי.

למישהו יש דגם מומלץ?

תודה!

salo22

New member
כמה שאלות שראוי שתשאל את עצמך

ועניין עקרוני אחד - שוק מצומצם מאוד בארץ, אני חושב שאין אפשרויות רבות במסגרת הנמכר בישראל, אפילו בשם הדיון המשמעותי ולשקול "רציני".
מה מידת ההכרות שלך עם עולם הגלידה ועד כמה תשקיע בלימוד הנושא מעבר לקניית המכונה.. אתה יכול לקנות את המכונה הכי משובחת בעולם - עדיין אין לזה שום קשר, כמעט, או לא משם מתחילים למעשה, כשמדברים על איכות הגלידה שתפיק.
האם יש מקום במטבח ?
המכונות האלו דורשות שטח..
ועד כמה אתה הולך להשתמש ולנצל את העניין, כי זה כן דורש התעסקות, אך שווה מאוד את המאמץ, רק לקחת בחשבון, שאין כמו גלידה שיוצאת מהמכונה, המקפיאים הביתיים לא חיים קבוע בטווחים המאפשרים תחזוקה "הכי אידיאלית שיש" של גלידה ביתית "דלת תוספים" לאורך זמן.

מנסיוני ראוי שתשים לב לטווח המחיר - למרות שלא ניסיתי את כולן, יש לדעתי סימן שאלה מסויים על הרמה והיכולות של מכונות בטווח 2000 ש"ח ומעט נמוך מזה - השאלה כמובן מה הציפיות, אינטנסיביות השימוש וכולי.. לא רוצה להיכנס לשמות ספציפיים, אבל מה שלי יצא לנסות, לא עבד ולא התקרב לרמה של המכונית הראשית שלי.

חוץ מזה אתה אמור לשקול במונחים האובייקטיבים בהם אתה שוקל ומשווה כל מכונה חשמלית, לשימוש מטבח וכולי - הכמויות, איכות החומר, ההספקים, מוניטין, ארץ המקור ומידת התמיכה וכולי.. אני עשיתי את התחשיב הזה לפני שנים רבות והחלטתי "לעשות עלייה" בהבאת מכונה בעצמי שנופלת במסגרת ביתי חזק\מתאימה לייצור קטן במסעדות נניח, לא מצאתי מבוקשי בארץ והייתה הזדמנות. יש לך אופציות די מוגדרות לדעתי וידועות בארץ - או קשור לגאג'יה אם יש בנמכר, אני חושב שהיה להם בעבר הרחוק מאוד דגם מסויים מרכזי קצת יותר מאסיבי והיום הם מציעים גם\או רק את הג'לטריה ? לא התנסתי איתה ולא חובב של העיצוב שלהם ביחס למחיר הלא מעודן, לפחות פעם זה היה ככה.. כמו כן מזכירים נימוקס וכרומקס, או משהו בסיגנון, עשה חקר שווקים.. אבל בתחום המחירים הזה אם יש לך אפשרות לבדוק גם את האפשרויות בהזמנה וסחיבה לארץ מחו"ל אז שווה לבדוק, למרות שפעם כנראה היה קצת יותר קל כשהיו פחות הגבלות על משקלים ויותר מזוודות בטיסות וכולי..

LAX1M

New member
תודה רבה!

אז ככה:
אנחנו אוכלים הרבה גלידה בבית, לדעתי זה יצא משתלם. חוץ מזה יש גם את העניין ההכנה שאני חושב שהילדים מאוד יהנו ממנו.

כמה אני אשקיע בנושא? אם יהיו לי מתכונים רצינים אני מוכן ללכת עד הסוף ולמצוא כל רכיב בשביל שתצא גלדיה מושלמת(יש לי בראש גם מתכונים משל עצמי)

יש מקום במטבח ולא חסר גם מקום לאחסן.

גאג'יה הבנתי שכבר לא מוכרים בארץ. מתלבט בין Nemox לBreville BCI600.

הסקר שוק שלי מתחיל כאן
אין יותר מדי מידע בנמצא על מכונות גלידה בארץ וגם גוגל הבינלאומי לא עוזר כלכך.

salo22

New member
נסה אולי לצוד משהו ביד 2

יש לי תחושה שלא מעטים רוכשים ומוכרים די קרוב לזה את הפילים הלבנים.. למרות שהיום יד 2 גם כן לרוב לא בדיוק מציאות השנה במחיר, אפשר אולי להתמקח ולהגיע למשהו.. חבר לעבודה רכש לפני כמה שבועות ג'ג'יה ג'לטריה שאני חושב שכן מוכרים קבוע בארץ, ב 500 ש"ח ככמעט חדשה עם איזו תקלה מינורית שהוא סידר בצ'יק (רצו 700 בהתחלה), זה מבחינתי נחשב בהחלט מחיר מציאה למכונות הלא מבריקות שמוכרים בארץ, וזו מכונה לא מבריקה.
יש לפי מה שאני רואה בזאפ, אמקור והברוויל שאתה מזכיר ואין לי שמץ ניסיון איתה, כמו שאמרתי נימוקס וכרומקס אולי עדיין משווקים, למרות שכנראה כל אלו די "מכיוון המזרח", בהינתן מחיר מאוד אטרקטיבי, הייתי שוקל.. מישהו ביד 2 אני חושב שמפרסם כרומקס חדשה ב 950 ש"ח, לא יודע איך זה מתכתב עם המחיר כחדש, אם יש כיום חדש, אז לא יכול להגיד לך אם לדעתי כדאי לנסות או לא
צריך גם לבדוק תמיד מפרטים..
אם הלינק אגב מעניין אותך לבדיקה :
http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?SalesCatID=1&SalesSubCatID=331&ManufacturID=535
אבל דירבאלאק, לא המלצה ולא שום אבטיח, עשה בעצמך מחקרים ובדיקות והחלט מה מתאים לך ובאיזה טווח מחיר, לא אחריותי העניין

salo22

New member
אם יש בעלי ניסיון משמעותי עם כרומקס ונימוקס

אולי משם תבוא ישועתך
למרות שגם זה לא יבטיח דבר.. למיטב זיכרוני לאנשים שמסתובבים בסביבה בהחלט יש, מכיוון שהתנועה בפורום זה לא רבה, נסה לפרסם השאלה לתפיסת בעלי ניסיון גם בפורומים אחרים, כמו נניח בפורום מסעדות יש שירשור OFF שבועי ולזיכרוני אנשים שמסתובבים באיזור שם או פה, רכשו בעבר מאחת משתי החברות+אמקור וגאג'יה וכולי..

למעלה