מכונת הזמן

La Gamba

New member
מכונת הזמן

מישהו ראה את הסרט החדש וקרא את הספר? כי אני לא בטוח שהסרט נאמן לספר.

Elenwe

New member
הסרט של שר הטבעות נאמן לספר?

לא ברור שלא, אין סרט שיהיה נאמן לספר. וכמו המשפט הידוע:"הספר יותר טוב מהסרט".

חובבן

New member
והסרט יותר טוב מהספר

אני יכול להיזכר בלפחות שני ספרי מד"ב שעובדו לסרט שעלה על המקור: התפוז המכני (מד"ב?) ואודיסאה בחלל. והקשר ברור.

La Gamba

New member
מישהו מוכן

לתת לי תשובה שבעצם קשורה? כל מה שאני רוצה לדעת האם הסרט נאמן פחות או יותר לספר? האם חתכו יותר מדי קטעים? האם הסרט נגמר ככה? כמה קטעים רלוונטיים שונו? אני לא רוצה לדעת מידע כללי בקשר לספרים סרטים!

Peaflower

New member
אני אהבתי

אני מאד אוהבת את הספר - ואת הסרט. אמנם שונו מספר קטעים - גלורפינדל הוחלף בליב טיילור כדי להרחיב את זמן המסך שלה, טום בומבדיל נעלם וכן הלאה, וכמובן שחלק מהעומק הלך לאיבוד, אבל הסרט נאמן למקור הרבה יותר משציפיתי. בכל בחירה ופיסת תפאורה ניכרת אהבה אמיתית לטולקין, שימת לב מדוקדקת לפרטים וידע בנוגע לעולם ולהסטוריה שלו. הקטעים ששונו, שונו מתוך שיקול ולא מתוך בורות. מעבר לכך, רוב השחקנים מצויינים, הכימיה ביניהם מרתקת, ולדעתי הסרט פשוט עובד.

hazgul

New member
דווקא לא

הם נוצרו במקביל. או שמא זה היה 2010? אבל מה שבטוח, 2001 הסרט לא יצא לפני הספר. דלית תמיד טועה.

הם נוצרו במקביל, אבל הסרט יצא קודם

The screenplay was written primarily by Kubrick and the novel primarily by Clarke, each working simultaneously and also providing feedback to the other. As the story went through many revisions, changes in the novel were taken over into the screenplay and vice versa. It was also unclear whether film or novel would be released first; in the end it was the film. Kubrick was to have been credited as second author of the novel, but in the end was not. It is believed that Kubrick deliberately withheld his approval of the novel as to not hurt the release of the film.

Rogue 7

New member
ונתקן אותך שוב

המיוחד באודיסיאה בחלל הוא שקובריק וקלארק עבדו ביחד על הספר והסרט ובאותו הזמן. הסרט יצא לקהל הרחב לפני הספר מסיבות טכניות בלבד. נכון שהסרט פחות מובן למי שלא קרא את הספר לפני כן, אבל הוא אמור לשמש המחשה וויזואלית של הספר.

Rogue 7

New member
אם תשים לב

לסידור הפתילים תראה שהתיקון מוסב על ההודעה הקודמת שלך ולא על היותר חדשה שמפרטת מסבירה ומדגימה ´תפ"ע´

אנא קרא שוב את שכתבתי.

ביקשתי רק שתקרא פתילים עד סופם לפני תגובה עליהם. התגובה ה"חדשה" יותר הופיעה לפני תגובתך. (רמז - בצד יש תאריך ושעה).

מיצי123

New member
לא קראתי את הספר אבל

ראיתי את הסרט וכמו כל (!) הסרטים הבדיוניים הפרומו מבטיח לנו לא רק את הירח אלא את כל הגלקסיה ואילו הסרט היה דיי עלוב, הם פיתחו את הרעיון לכיוון משעמם לא מלהיב, רדוד ומאכזב. אני חושבת שצריך לעשות טקס אוסקר מיוחד ליוצרי הפרומואים - ממש אומנות לשמה!

למעלה