מכונת חישוב עם תקלה מוזרה

evike

Well-known member
מנהל
מכונת חישוב קסיו HR 100TM, התחילה פתאום להדפיס לי בשחור ובאדום לסירוגין, כשאני מחברת מספרים. בחיבורים היא אמורה להדפיס בשחור, ובחיסורים באדום. בנוסף, בסיכום, כשמתבקש לחשב את מספר החיבורים, זה אמור להיות בשחור, עם נקודות ומספר החיבורים. לפעמים גם זה באדום, ונוסף לכך הסימון של % ליד הנקודות.
בדקתי, הסכומים שמתקבלים הם נכונים.
הוצאתי את כרית ההדפסה והחזרתי, לא שינה כלום.
מישהו מכיר תקלה כזאת? ואם כן, יש מצב לתיקון עצמי?
תודה.

קבצים מצורפים

• מכונת חישוב קסיו.jpg
    מכונת חישוב קסיו.jpg
    KB 17.5 · צפיות: 3
מצטער, לא יודע לעזור. אבל וואו. העפת אותי עשרות שנים אחורה. הייתי עוזר לאמא שלי לטפל בבעיות עם מכונת חישוב ומכונת כתיבה, ולפעמים היתה בדיוק התופעה שאת מתארת. במכונות ההן היה סרט דיו עם שני צבעים שהיה עובר לאט מגלגל אחד לשני. וכאשר הגלגל היה נגמר, היו הופכים אותם. לפעמים הסרט היה מסתבך, וזה היה גורם לבעיה המדוברת.
עשרות שנים שלא ראיתי מכונת חישוב עם סרט נייר. הייתי בטוח שהדברים האלה נעלמו כמו מכונות הכתיבה.

evike

Well-known member
מנהל
לידיעתך, עדיין יש הרבה משתמשים במכונות חישוב, ועדיין מוכרים אותן בחנויות ורשתות.
בעבודה היתה מכונה גדולה ומסיבית יותר, עם גלגלת סרט בדיוק כמו שתארת. בבית, וכשזה לא עסק, המכונה הייחסית קטנה עונה על כל הצרכים.
לפעמים צריך סיכומים ארוכים, וסרט הנייר חשוב כדי לבדוק תוך כדי מה מקלידים, והאם הכל בסדר.
אני מנהלת את החשבונות של אישי, עובדת גם עם האקסל, אבל לפעמים המכונה חשובה. וכמובן, המחשבונים הקטנים ללא נייר, לא תמיד משרתים את מה שצריך. וכן, יש לי גם כאלה...

evike

Well-known member
מנהל
תפסתי בפון את הטכנאי שבזמנו טיפל במכונות בעבודה. אמר שאין טעם להתעסק עם המכונה, שעדיף חדשה.
ובאמת נוספו עוד מוזרויות, אז אשמע בקולו ואחפש אחת חדשה. בס"ה המכונות האלה לא יקרות.

SicTransit

Active member
תפסתי בפון את הטכנאי שבזמנו טיפל במכונות בעבודה. אמר שאין טעם להתעסק עם המכונה, שעדיף חדשה.
ובאמת נוספו עוד מוזרויות, אז אשמע בקולו ואחפש אחת חדשה. בס"ה המכונות האלה לא יקרות.
אני מתנצל מראש על הטעם הרע, אבל בקריאה ראשונה ראיתי "תפסתי בפין את הטכנאי..." וצחקתי.

למעלה