מכונת כביסה - המלצה

מדען

New member
מכונת כביסה - המלצה

הזמנתי מכונת כביסה מ-SEARS, אבל מייד ביטלתי. ביליתי שעתיים באינטרנט וקניתי את אותה מכונה ב-$250 במקום ב-$830 ב-MOVING SALE. אם אתם יכולים לחכות - יכול להיות שכדאי. אדווח לכם אם מתעוררות בעיות.

Boston Guy

New member
איזו מין מכונה זו ב 830$ ??

אכן לא הגיוני לקנות מכונת כביסה בכזה מחיר אם התכנית היא לעבור דירה (לחזור לארץ, או לשנות דיור) תוך שנתיים שלוש.

זה מחיר של מכונות אירופאיות

שיש להן גוף הרתחה פנימי ופתח קדמי, שעובדות על 220V ואפשר לקחת אותן ארצה. לי יש אחת כזאת, מחירה לקראת האלף דולר. מכונות אמריקאיות לעומת זאת עולות בסביבות 300-500 (ואפשר למצוא סט של מכונה-מייבש ב-500 דולר בקלות רבה) אז למה לקנות משומש?

טל ר

New member
זה אכן תמוה

תמיד תהיתי: בארה"ב, בה חימום מים מבוצע באמצעות חשמל/גז/נפט, ישנן מכונות שמערבבות מים חמים וקרים, למרות שלוּ המכונה היתה בעלת גוף חימום פנימי, עלות התפעול עדיין היתה דומה (כי ההפרש בין חימום המים המרכזי לחימום המים ע"י המכונה אינו גדול). לעומת זאת, בישראל, בה מחוממים מים באופן סולרי (ב"חינם"), ישנן (כמעט) רק מכונות בעלות גוף חימום פנימי, למרות שעלות התפעול היתה יורדת פלאים לוּ היו משתמשים במכונות אשר מערבבות מים חמים וקרים. מעניין למה. אולי החשמל אשם (כי מכונות מהסוג המערבב מיוצרות בעיקר בעבור 120V). טל.

ב-110V המכונות לא מסוגלות לחמם לבד

המכונות שמחממות פה הן 220V (ויש לי אחת בבית) מה גם ש(לדעתי דבילי)המכונות האמריקאיות לוקחות את המים החמים מהדוד. לכל מדינה יש את החוקים שלה למקסימום חום בדוד. בניו יורק זה היה 40 צלזיוס, מגוחך. בקיצור חום המים המקסימלי בדוד לא מגיע למה שהמכונה שלי יכולה לחמם (הרתחה)

טל ר

New member
מדוע ב-120V לא ניתן לחמם?

סה"כ צריך זרם גבוה יותר, אך ההספק - אותו הספק. כנראה יש פה משהו שאני לא מבין.

אין לי מושג

זה מה שהסבירו לי כשחקרתי את העניין שים לב שכל דבר עם גוף חימום רציני (למשל מייבשים חשמליים ולא על גז או תנורי אפייה וכו') עובדים כאן על circuits של 220...

odedee

New member
זה לא לגמרי בלתי הגיוני.

אם כבר קיימת בבניין מערכת מרכזית של חימום מים, ומים מספיק חמים הם זמינים *תמיד*, למה להוציא כסף על מערכת נוספת שתחמם מים בתוך המכונה? אפשר לוותר על זה ולקבל מכונה זולה יותר. כמובן, זה מניח שהדוד המרכזי מגיע לטמפרטורה נורמלית, לא 45 מעלות... לגבי ישראל, אתה לא יכול לסמוך על מערכת סולרית לצרכי כביסה... מנסיוני לפחות, גם דוודי החשמל שיש בארץ צריכים לעבוד הרבה זמן כדי להגיע לטמפרטורות גבוהות מספיק לכביסה... ולכן יש יתרון למכונה שמחממת את המים בעצמה, ואתה לא צריך לזכור שהיום לא היתה מספיק שמש ולהדליק את הדוד שעה לפני שמפעילים מכונה. לגבי חימום ב-110V, אני לא מכיר בעייה מיוחדת, אבל אני יכול לשער שמאחר שמדובר בזרמים גבוהים, עשויה להיות בעייה של התחממות חוטי החשמל. מאחר שמדובר בחצי המתח, נדרש זרם כפול, וההספק שמפוזר על חוטי החשמל גדל פי ארבעה. במקרים מסוימים זה עלול להוות סיכון בטיחותי אם לא הניחו מראש חוטים עבים במיוחד, ואז יש הגיון להתקין מעגל של 220V שיאפשר עבודה בזרם הנמוך יותר.

טל ר

New member
עדיין נשמע מוזר

לגבי ישראל, גם אילו מים חמים אינם זמינים תמיד, מדוע לא תחמם אותם המכונה מהטמפרטורה בה הם זמינים לטמפרטורה הדרושה? המצב הקיים מגוחך - חובה להתקין בכל בית חדש מערכת חימום מים סולרית (פרט לבתים גבוהים במיוחד), אך לא ניתן להשתמש במים אלו במכונת הכביסה, וחייבים להשתמש בחשמל. אישית, בדירה בה גרתי בישראל, השתמשתי בדוד החשמל בערך שבוע בשנה, בשארית הזמן היה די בחימום הסולרי. לגבי החשמל בארה"ב, סה"כ מדובר על פעמיים הזרם, לא נראה לי שזו בעיה כה גדולה. לגבי מתח גבוה יותר בארה"ב, לכל בית בארה"ב מגיע מתח של 240V. הטרנספורמטור מוציא 240V, אולם יש לו Tap באמצע ל-0, ולכן הוא מוציא 120V בשתי פאזות (למרות שלחברות החשמל יש מתח תלת-פאזי, הן פשוט אינה מפיצה אותו לצרכנים ביתיים). חיבור בין הפאזות יתן 240V. בישראל עובדים עם 230V, מתח אותו ניתן לקבל בשלוש פאזות. טל.

odedee

New member
זו לא בעיה של זרם גבוה מדי.

אלא בעיה של הספק שמתבזבז פרזיטית על חוטי החשמל בדירה, והוא גבוה פי ארבעה מאשר כשעובדים עם 240V, ולכן עלול אפילו לגרום לשריפה במקרים מסוימים. אותה בעיה תתעורר אם משתמשים בתנורי חשמל בהספקים של כמה קילווואט, שנפוצים מאד בישראל, אבל פה לא ראיתי אותם כל כך, כי פה מחממים בעיקר בגז.

טל ר

New member
מדוע פי ארבעה?

אם גובה המתח הוא חצי, אזי גובה הזרם הוא כפול, ובעבור התנגדות פרזיטית נתונה - ההספק כפול. בכל מקרה, עדיין נשמע לי מעט מוגזם, אך ייתכן שאני טועה.

odedee

New member
לא...

מה שכתבת נכון לגבי נגד יחיד שמחובר למקור מתח. במקרה של החוטים, ההתנגדות שלהם קטנה יחסית ולכן היא למעשה לא קובעת את הזרם (הוא נקבע ע"י המכשיר המופעל), אבל עדיין הזרם הזה זורם דרכה. ההספק שמתפזר דרך נגד הוא I*V=I*I*R (כאן V מפל המתח על החוטים ולא מתח הרשת!). לכן, אם אתה לוקח את אותם חוטים שנמצאים כבר בקירות הדירה, ומזרים בהם זרם כפול (למעשה המתח לא משנה מבחינת החוטים), ההספק שיומר לחום גבוה פי ארבעה. זו בעייה שיכולה להיות מאד ריאלית לכל מי שמביא מכשירי חשמל מסוימים מישראל... למשל, אם אתה מביא נברשת מישראל, שמיועדת למספר נורות של 100 ואט, אתה צריך להביא בחשבון את העובדה שאם תפעיל אותה בארה"ב עם נורות 100 ואט (שמתאימות ל-120V כמובן), יזרום בחוטים שבנברשת זרם כפול ממה שתוכנן עבורם, ויתפזר עליהם הספק גבוה פי ארבעה מזה שאמור להתפזר בישראל. לפעמים זה אומר שצריכים להחליף את החוטים שבתוך הנברשת אם בארץ חסכו והשתמשו בחוטים דקים (למרות שהם מספיק עבים לשימוש בישראל).

למעלה