מכונת כביסה

an an

New member
מכונת כביסה

יש לנו מכונת כביסה יחסית חדשה של קריסטל לאחר שהקודמת הייתה גם של קריסטל בעוד שהקודמת הנפיקה בגדים נקיים וריחניים המכונה הנוכחית מפיקה בגדים מסריחים עם ריח עבש. יש לציין שהמשפחה הגיינית והבגדים עצמם לא מסריחים טרם הכביסה רק לאחר מכן יש ריח עבש ולא נעים. ניסינו להחליף אבקה מרכך נוזל כביסה אבא שלי פירק אותה והרכיב 1000 פעם ועדיין הריח דוחה. למען הסדר הטוב יש לציין שהתאים של חומרי הכביסה מאוד לא מוצלחים ולדעתי החומר לא מגיע לבגדים אבל גם אם אני שופכים את החיצוני ישירות לתוף זה לא עוזר. אני כבר מיואשת לא נעים לי מהסובבים אותי..יש למעשהו מושג איך אפשר לפתור את זה? מישהו נתקל בתופעה? מכונה של קריסטל שהתבררה כטעות ענקית

צפנתי

New member
שלום לך...מאד מבעס

יתכן וזה קשור לתוכנית הכביסה?

כמה שטיפות (הכנסת מים, פעולת סיבוב, וריקון מים) יש בתוכנית שאתם משתמשים? באיזה שלב (באיזה שטיפה) נכנס חומר הניקוי? באיזה שלב נכנס המרכך? (הוא צריך להכנס בשטיפה אחרונה).

an an

New member
האמת היא

שיש שם תוכניות של רק כותנה או רק סינטטי ושלא נדבר על המיכל של האבקות הוא מפלסטיק ותלויי על מכסה המכונה ותמיד האבקה נתקעת שם וניסינו לנקות אותו אבל אי אפשר לפתוח אותו ולפרקן זאת המכונה קריסטל flash tl 5099e

צפנתי

New member
ו....האבקה לא יוצאת ממיכל האבקות?

מה תוקף האחריות? מתי קניתם?

האם יהיה נכון להגיד שהאבקה לא יוצאת מהמיכל שלה, ולא מגיעה למי הכיבוס? היא נשארת בתא שלה?

טוטס

New member
האמת שלי יש מכונה של אלקטרה עם אותו סיפור

שום דבר לא עוזר לצערי.
הדבר היחידי שקצת משפיע - זה אם המכונה לא מלאה ואז הריח יותר טוב

אוצה

New member
לי זה היה פעם אבל לא עם מכונה של קריסטל אלא ד

של דייהו.

הגענו למסקנה שזה מהשילוב של המים ואבקת כביסה או מרכך.
החלפתי מאבקת טייד (שמאוד אהבתי בארה"ב) ומרכל מקסימה לבן, לאבקת אריאל ומרכך מכל סוג.
מאז לא היה ריח.

גרנו בזמנו ברמת גן ושם היו מי באר (גרנו ליד רחוב הבאר...משם קיבלנו מים). אני לא יודעת אם זה קשור אבל ברגע שהחלפנו דטרגנטים- הסרחון נעלם.
לנו היה מין ריח של זיעה חריפה (ממש צחנה) בבגדים.

יכולות להיות 2 סיבות לריח עובש במכונה

1. צריך לרוקן את הפילטר.
2. אולי את סוגרת את דלת המכונה בין כביסה לכביסה. הדלת צריכה להשאר תמיד קצצת פתוחה כי תמיד נשארים מים בצינורות .
3. אינני טכנאית מכונות כביסה אבל הצעתי מנסיוני.

אגב, מרכך כביסה גורם לעובש במכונה. שימי לב אם לא הצטבר לך עובש על המגירה שמכניסים אבקת כביסה. בד'כ יש סימני עובש למי שמשתמש במרכך וכמו על המגירה כך גם על הצינורות. זה אמר לי טכנאי מכונות כביסה.

psa

New member
ריח רע בבגדים לאחר כביסה

השבוע בדיוק טפלתי במצב מבאס זה .
שוחחתי עם טכנאי מכונות כביסה ואמר לי שהריח נובע מפטריה ש"מתלבשת" במקום כלשהו במכונה.
ובכן ...פטרייה ?? הפתרון אקונומיקה.
שפכתי גלון אקונומיקה בתוך המכונה וגם בתא .
הפעלתי כמספר שניות רק על מנת להכניס מעט מים. אך כיביתי מהר על מנת שהנוזלים לא "ייברחו".
השארתי כל הלילה.
בבוקר הפעלתי את המכונה , ב30 מעלות. פעולה זו גרמה שהמכונה נוקתה כנדרש , אפילו כתם העובש בגומי נעלם לחלוטין.
הפעלתי את המכונה שוב עם ג'ל כביסה וסמרטוטים יישנים והקפדתי שאחד יהיה כהה ( לבדיקה אם נותרה אקונומיקה ) .
הכביסה הבאה הייתה של בגדים ופריטים בהירים.
ועוד כביסה אחת רגילה.
התוצאה = הכביסה יצאה עם ריח נפלא. גם לאחר שהתייבשה הם נדפו ניחוחות נפלאים.
בהמלצת הטכנאי ,ציין לחזור על פעולת האקונומיקה משום שהפטריות האלו מאוד עקשניות.
כמו כן , צריך לחזור על נקיון בערך כל חודשיים .
הקפידו להשאיר את התא והדלת של המכונה פתוחות לאחר כל כביסה.
קצת ארוך אך משמח .

למעלה