מכונת סוכר

odede121

New member
מכונת סוכר

יש שתי סוגים את הביתית שעולה משהו כמו 200 שקל ואפשר לקנות אותה בהום סנאר או בחנויות חשמל ויש את התעשייתית שאת רואה אותה בפארקים ויום העצמאות חדשה מתחילה מ 2000 שקל אבל אפשר לקנות אותה מחנוות שפושטת רגל או אופציה שלישית לקנות מהשוק ביפו שם משפצים אותה וצמנקים אותה וממש בחצי מחיר

מעולה!

אז איפה בדיוק ביפו, זה לא קצת מסוכן? רק תן לי חנות או ייצרן ואקנה כבר משהו חדש. חיפשץתי בגוגל ולא מצאתי זה מתנה לחבר שיש לו מכונת פופקורן ועובד איתה ורוצה לקנות מכונת סוכר ויש לו יומולדת עוד חודש אז זו ההזדמנות שלי למתנה שהוא צריך, יאהב, מחפש.. תודה.

אמממ

לא מכלילה אבל אני פוחדת ללכת לבד למקומות מסויימים שאני לא מכירה שאלה: איך מגיעים ליצרן של המכונה? איך אני יודעת מי זה? אני מעדיפה ישירות מהיצרן

kdr

New member
מכונת סוכר - שם מטעה

המוצר נקרא "שערות סבתא", חיפוש קל בגוגל יתן את התשובה. הבעיה במכונות האלו שאם לא משתמשים לעיתים תכופות ולא מנקים טוב את ה"ראש" המכונה נסתמת ומכלה חייה מהר מאד. מזה צריך לפחוד גם במכונה חדשה בתולה מהמפעל 0 ק"מ.

יש לנו מכונת פופקורן

כמעט 6 שנים, לא יודעת למה אמרני לנו, אנחנו יחד רק שנתיים וחצי.. אבל הנקודה היא שאנחנו [ופה זה כן אנחנו, יותר בכיון אני] שומרים על דברים, היא מזה נקיה ועובדת פצצה, אפילו משכירים אותה מידי פעם.. אז אחפש על "שערות סבתא" מקווה שאמצא משהו הרבה יותר מהר מהמילה "סוכר"... תודה רבה

kdr

New member
פופקורן

אני מכין כמעט כל ערב סיר פופקורן. לאירועי בי"ס של הילד אני ממלא שקית זבל בכמה נגלות, זה נעלם שם לפני הבמבה. קניתי פעם מתקן למיקרוגל ומתקן על אויר חם בצורת ברווז, אין כמו סיר על הגז. בעבר מצאתי מלח בטעם חמאה, זה היה בארה"ב ובחוכמתי אני לא זוכר את שם החברה וגם לא קניתי כמות לכמה שנים. המלצה לכל מי שמוצא את המלח הזה לרכוש ממנו, מעדן. שמעתי שאפשר לצפות את הפופקורן בטעמים, עדיין לא ניסיתי, מסתפק בגוש חמאה. אני פטור (בגלל הסכרת) מאכילת שערות סבתא, לפעמים יש יתרונות. כשהיינו קטנים היו מוסיפים אבקת סוכר בטעמים, זה היה מעדן. היו מוכרים סוכר להכנת ג'לי בטעמים, משהו כמו חצי גרוש לשקית זעירה, היינו מלקקים את זה בהפסקה, מי עשה ג'לי.

אני יותר אוהבת שערות סבתא מפופקורן

וזה לא חוכמה, אני מתה על מתוק.. כל חג או ארוע כמו יומלדת או הכנסת ספר תורה וכאלו יש תמיד מי שיעשה פופקורן.. למעה הגז הרבה יותר טעים וזה ידוע שהדברים המתקדמים פחות טעימים אבל אם צריך לעבוד בזה קצת לוח נוח בסיר.. תודה רבה!

אחלה רעיון למתנת יומולדת../images/Emo151.gif

בסמטאות ליד השעון ביפו , תוכלי למצוא מכונה תעשייתית כזו שאחרי שהמומלדת תסתיים תוכלו לשווק אותה למסיבות וכך להוצעא את ההשקעה. אין שום בעיה להסתובב שם בשעות היום , עברו הזמנים שיפו היתה מוקד פשע , זה קיים עדיין רק בסרט השוטר אזולאי .
אממה , יש בעיה אחרת , כולם שם סוחרים משופשפים ואת עלולה למצוא עצמך מגשימה פנטזיה ומוותרת על קרן ההשתלמות, אני הייתי מחפשת משו לא תעשייתי קטן וקומפקטי במקום הפיילה הענקית. דרך אגב , ראיתי שם גם מכונות לעשיית קרפים, נקניקיות , ואפילו וופל בלגי..........כך אפשר להגשים חלומות

../images/Emo4.gif את יחידה ביחידה......

יש דבר כזה ? שחיים כאן אנשים ללא קרנות? בכל חודש שמגיע התלוש קודמכול אני הולכת לבדוק כמה שדדו לי.....
כולם שותפים לחשבון הבנק במסווה של הפרשת מעביד . ודקה לפני שהם צריכים לשלם מגיע מכתב כולו רצוף דמעות בנוסח " לקוחה נכבדת, כידוע לך עברו על העולם זזועים כלכליים קשים.....גמנחנו שותפים למשברים אז אל תכעסי אם תראי שם למטה איזה מינוס , לפעמים השתמשנו בכסף שחסכת כל השנים לממן את החלפת האוטו של מנכ"ל הקרן , להוציא את החברים כאן במשרד לאיזה נופשון ולעשות שפוץ בחדרים , אנחנו מקווים שתביני, בכבוד רב המנכ"ל." וככה בכל הקרנות
ה @#$%^&* הכניסו לי יד לחשבון , ולקחו לי חלק מהפנטזיה, החלום, השאיפה ,תקראו לזה איך שתרצו הם שותפים איתי רק ברווחיים , את ההפסדים אני מממנת.
אז צ'מעי קושקושית אל תחסכי עכשף כלון תמלאי את הבית במכונות שעושות רק כייף רגע לפני אחוזת ראשונים או פרוטיאה בכפר תתחילי.

kdr

New member
לחיפאים, אזור "שוק הפשפשים"

מלא ציוד, מלא מאכרים. הם מנקים את הציוד כך שקשה להאמין שזה לא חדש.

kdr

New member
משחטות

המשחטה הזולה ביותר נמצאת בנצרת, 60 ש"ח 5 ק"ג כרעיים עם עצם, 80 ש"ח 5 ק"ג חזה עוף עם עצם, 90 ש"ח 5 ק"ג שניצלים עוף חתוכים או קוביות לשישליק, כנפי עוף 70 ש"ח 10 ק"ג. לפעמים זול יותר אצל אחים ג'ברי בתמרה. לנצרת אני נוסע עם חבר, הוא קונה למשפחה עוד 4 מנות מכל דבר. המשחטה שם עובדת כמו סרט נע, בצד אחד מגיעות התרנגולות בהסעה במשאית, בצד השני יוצאים המטעמים, לא תמיד הספיקו להצטנן ולקבל קררת (בשביל זה אפשר לבקש קרח עד הבית, חינם). פסטרמה ברבמ"ד, נדמה לי שהם נקראים "משחטת גרוס" (אלה מקרית אתא) 37 ש"ח לק"ג כמעט כל הסוגים (מבחר של כ15 סוגי הודו ו5 בקר).

מה זה המחירים האלה?

איפה בנצרת?אני גרה רבע שעה נסיעה מנצרת. אתה במקרה יודע אם המשחטה בפיקוח וטרינרי? או בוא נגיד ככה, לא חטפת סלמונלה מהעופות שם, נכון?

kdr

New member
המשחטה בפיקוח מלא

על זה נאמר "תנו לי משגיח וטרינרי בלבן ולא משגיח כשרות בשחור". המשחטה בבעלות מוסלמית, כך שכל דיני השחיטה (פרט לתוכן התפילה) זהים לציוד הנמצא במשחטות אחרות (כשרות). איך להגיע ? מכיוון שפרעם עוברים את ציפורי ופונים ימינה בעליה לכיוון המשטרה. ברמזור הראשון לפנות שמאלה, בקניון להתעקל ימינה עם הכביש ואחרי 100 מטר המשחטה מימין. לא להגיע בחגים יהודיים או מוסלמיים או כשיש מחסור בשוק, המחירים מאמירים. יש להם שם בעצם מיני מרקט אבל המחירים (אולי פרט לבייצים) לא משהו. החבר, משפחתו המורחבת, עוד חברים ששלחתי לא חשו ברע מעולם כתוצאה מאכילת מוצרי המשחטה.

למעלה