מכונת סילואט SILHOUETTE CAMEO

shlomit2233

New member
מכונת סילואט SILHOUETTE CAMEO

בנות, יש לי ממש בלאגן שלם בנוגע למכונה ואשמח מאד אם מישהי תוכל לעשות לי סדר.
אני שוקלת רכישת SILHOUETTE CAMEO אבל יש לי כמה פינות לא סגורות:
1. האם היא יכולה לחתוך גם דפי A4 רגילים של מדפסת או רק דפים עבים יותר?
2. אם חתכתי צורה מנייר מסוים האם אוכל להשתמש שוב בנייר ולחתוך ממנו צורה נוספת במקום אחר?
3. שאלת השאלות לבעלות הניסיון - האם המכונה יכולה להחליף את הפאנצ'ים?
4. שאלה פחות חשובה - ראיתי שכתוב שהיא חותכת בדים. האם יש צורך ברכישת תוספות מיוחדות או שזה מגיע עם המכונה הסטנדרטית?

ובכלל, המשתמשות הוותיקות - מה המלצתכן? האם אתן מרוצות ממנה? הצלחתן ליצור צורות משלכן?
תודה רבה, שלומית

עונה על מה שאני יודעת:)

יש לי את הסילואט כבר יותר משנה, ואני מאוד מרוצה ממנה. אבל, אני חייבת לציין שאני לא משתמשת בה לעיתים קרובות כמו שהייתי רוצה. וזו נקודה שקשורה אולי לשאלה על הפאנצ'ים. אני חושבת שהייתי שמחה אם היו לי גם כמה פאנצ'ים בסיסיים, נניח עיגולים בכמה גדלים, כי אין מה לעשות, פאנצ' זה מהיר וקל. מצד שני, חוץ מכמה פאנצ'ים מיוחדים, אי אפשר לחתוך את הדוגמה באמצע העמוד, עוד אחת מהגדולות של הסילואט. אז לסיכום, אני חושבת שהיא יכולה להחליף את רוב הפאנצ'ים, אבל השימוש (להדליק את המחשב, לפתוח את התוכנה להדביק את דפים וכו') יותר מסורבל ודורש יותר זמן (אבל המכונה יכולה גם לחתוך חמישים עיגולים קטנים באותו הדף או מגוון צורות על דף שלם בזמן שאת עושה דברים אחרים). בקיצור, לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות.
1. לא ניסיתי לחתוך דפים דקים, אני חושבת שעם משטח חיתוך חדש יש סיכון לקרוע אותם, אבל זה ניחוש, לא מנסיון. אני מניחה שאין בעיה לחתוך אבל נייר דק, כי אני לרוב משתמשת בדרגה 6 בסכין, אז אני מניחה שבדרגות הנמוכות יותר אפשר לחתוך נייר יותר דק.
2. כן, בוודאי. אפשר בתוכנת המחשב למקם את הצורות במקום המתאים.
4. אני חושבת שצריך חומר שמגהצים על הבד כדי שיהיה יותר יציב ומתאים לחיתוך, ואני לא בטוחה אם הלהב מתאים, אבל אין לי שום נסיון עם חיתוך בדים.

אז כן, אני מאוד מרוצה, יצרתי דוגמאות משלי, חתכתי המון המון אותיות בעברית, ואני גם מאוד מאוד נהנית מהפונקציה של לצייר עם המכונה (כלומר במקום להב לשים עט).
עוד הוצאות שכדאי להכניס לתחשיב הן להבים ומשטחי חיתוך. אני עדיין בלהב הראשון (המכונה היתה בהחלט הרבה בשימוש, אבל לא שימוש יומיומי), ומשטח שני או שלישי (ואפשר להמשיך להשתמש במשטח עם דבק ספריי repositionable אם לא מתעצלים (אחרי שהמשטח כבר מאבד את הדביקות-מה שלוקח די הרבה זמן, צריך לרסס כל כמה שימושים לפי הנסיון שלי)

למעלה