מכונת פודים

Yechiel90

New member
מכונת פודים

שלום לכולם, לפני כמה חודשים התייעצתי איתכם בנוגע למכונת פודים TECNOSYSTEM BLITZ, שמעתי מגוון עצות, ולבסוף החלטתי לקנות (לא לפי ההמלצה הברורה של דובי דבש שלא להתקרב לזה), מדובר היה במכונה מקצרת, אבל כשהפעלתי את המכונה ללא ההארקה, המכונה עובדת מצויין, והשתמשתי בה להכנת מספר לא מועט של כוסות קפה, כלומר לפי הבנתי הזעירה בתחום, יש במכונה איזושהיא זליגה קטנה של חשמל שאינה מורגשת, אבל מקפיצה, שאלתי אליכם היא-
א. כמה זה מסוכן להשתמש במכונה ככה (יש פחת תקין)?
ב.פתחתי את מכסה המכונה וראיתי שמהדוד של ההקצפה, מאחד השסתומים למעלה יוצא טיפות מים זעירות במהלך ההרתחה, מה זה? האם זה תקלה? או שככה זה אמור להיות? אני מצרף תמונה למטה
ג. מגירת ריקון הנוזלים קצת שבורה, היכן אני יכול להשיג את החלק הזה?

blzvi

Active member
מסוכן מאד לעבוד עם ציוד חשמלי ללא הארקה

תאר לעצמך שהזליקה קרובה לכניסת ה 220V זה אומר שהמים וכל חלק מתכתי במכונה מחושמל ב 220V .
יתכן ולאחר עבודה קצרה הזליגה תעלם ,עקב החימום .
ברם אני הייתי מחליף גוף חימום

doutsh

New member
איך החלטת שמדובר על "זליגה קטנה של חשמל שאינה מורגשת"?

אם היא היתה קטנה ולא מורגשת היא לא היתה מקפיצה את החשמל.
אם תגע במקום הנכון בזמן הנכון, היא עלולה להיות מאד מורגשת.
הפחת תפקידו למנוע התחשמלות במקרה של תקלה, זה לא מנגנון שמיועד לאפשר לך לעשות שטויות. גם בפחת יכולה להיות תקלה, או שהוא יקפוץ באיחור של רגע ואולי לא תמות אבל "רק" תחטוף כוויה באצבע.
בקיצור, מצא את מקום הזליגה ותקן אותה, ועבוד עם הארקה כמו שצריך.

ובכן..... הבט.

יש במכונה שני גופי חימום, אחד בדוד קפה ועוד אחד בדוד קיטור, אחד מהם עשוי להיות פרות ולכן הזליגה.
זה מאוד מסוכן ועשוי לגרום להתחשמלות, פציעה קשה ואף מוות ועל כן המלצתי לך היא לא להפעיל את המכונה במצב זה!
הזליגה יכולה גם להיות ממפסק תקול, סולונואיד של ברז חשמלי או דליפת מים באיזור שיש בו חשמל., האם איתרת את סיבת הקצר?!
יש לי חררה על כל הגוף רק מהמחשבה על ההתעסקות ונסיון התיקון של המכונה הזו, אל תבוא אלי איתה, אין לי סבלנות בשבילה.

למעלה