מכונת פסטה לשימוש בייתי (פעם ב...)

מכונת פסטה לשימוש בייתי (פעם ב...)

שלום!

מידי פעם אני אוכל פסטה והשבוע נתקלתי בפסטה בייתית.
ידידתי גורסת כי זה ממש פשוט וההבדל בין פסטה קנויה לביתית הוא של שמיים וארץ.

פקדתי את החנות הקרובה ומצאתי שם מכונה ב-220ש"ח של חברת MARCATO דגם AMPIA 150 ו-ATLAS 150 (דומיני שההבדל הוא ביכולת ה-ATLAS לעבוד עם תוסף לרביולי).
בדקתי ב-EBAY וזה עולה שם אף פחות - 135ש"ח כולל משלוחה (לדגם AMPIA 150).

א. מה דעתכם על ה-AMPIA 150 או ה-ATLAS 150?

ב. האם לשימוש ביתי (נראה לי שלא יותר מ-5 פעמים בשנה) ניתן להסתפק גם במכונה UN-BRANDED סינית זולה יותר?

אגב, האם ניתן לעשות פסטה מקמח מלא בלבד?

תודה רבה!
 
תשובה חלקית

מכונה פשוטה ב-100 שקל תרדד את הבצק של הפסטה שזה החלק החיוני. מעבר לכך, מכונת רביולי זה נחמד אבל ברגע שהבצק מרודד אפשר להכין בקלות ידנית. אני כתבתי על שתי האפשרויות בבלוג. האם כדאי להשקיע בשביל פעם ב...(ולא הגעתי אפילו ל-5 פעמים) תלוי בך.

הנה קישור להכנת טורטליני. הכנתי מבצק שקניתי אבל צורת הקיפול מוסברת שם. וגם לרביולי טרי בשני טעמים, שם רואים הכנה עם המכונה ובלי.
 
יש כלי ידני לחיתוך לספגטי וכד'?

מאידך - המכונה שבאה b.i עם החלק לחיתוך הספגטי + פטוצ'יני עולה אמנם פי 2 ... אך מצד שני - 100שח...לא בשמיים.

תודה.
 
וכח לעבודת פרך...

עשיתי פעם עם מערוך...היה עבודת פרך....קשה סיוט. אולי אחרים פה יותר חזקים אבל לי פשוט לא היה כח לזה.
את המכונה אגב הילדים שלי מסובבים בשמחה
 
למעלה