מכונת קפה

maya611

New member
מכונת קפה

בוקר טוב לפורום המכובד! יש לי מכונת קפה של קרופס (שגם טוחנת) אבל הידית שמרימה ומורידה (אספרסו או קפה) את צינור הקפה ירדה לא עולה.... מה עכשיו? עוד פעם לניו=פאן? לא בא לי להוציא עוד כסף רק עכשיו קניתי ראש מנוע של המטחנה. מה הייתם עושים? המכונה בת 5 שנים. איזה המלצות יש למכונה חדשה? איזה מומלצת?

מה זה....

...ראש מנוע של מטחנה?

מכונת קפה זה לא אוטו עם מנוע בעירה פנימי, אין דבר כזה ראשמנוע במטחנה, אולי הוחלפה כל המטחנה? אולי הוחלף סט הסכינים? אולי הוחלף מנוע המטחנה, ראש מנוע המטחנה, לא יודע מה זה....

כמו כן לא ירדתי לסף דעתך, מה התקלות האחרות שיש במכונה, המינוחים מעורפלים וכתובים בצורה שאינה ברורה לי ואני מניח שגם לא לאחרים.
ועל כן אני מציע שתצלמי את ההנקודות התקולות ומבקש להשתמש במינוח ברור ותר ולא מעורפל כי ממש לא הבנתי מה לא תקין במכונה שלך.

לגבי איזו מכונה לקנות במקום מכונת הקרופס שלך, כל הליין של ניבונה/סאקו/יורה/מליטה בקיצור מה שנאה בעיניך בפרט רק שמדובר שההתמחות שלה היא מכונות קפה ולא כמעט כל מוצר ביתי.

davesh

New member
זה לא ראש המנוע שהתקלקל ...

זה הפקונג ראש ... או שאולי הדיסטריביוטור, או שהבק-אקס, או אולי הקרטר?

shayar48

New member
ראש מנוע

תרגיעו, אלו אנשי "השרות" אלק, שמכניסים מילים חסרות פשר ללקוחות שלא בהכרח יודעים להבדיל בין הקלצ' לפקונג ראש! עבודה על הלקוח נהפכה מזמן לעבודת התיקון העיקרית בחברות/ מוסכי השרות.

maya611

New member
תיקון המכונה

אז ככה.... לאחר בירור המטחנה עצמה התקלקלה...והחלפנו... ועכשיו הצינורות שדרכם יוצא הקפה צינורות שיורדים ועולים... אז הצינור תקוע רק למטה ... איפה אפשר לתקן דבר כזה בלי שישחתו אותי?

או קי ... עכשיו יש לי תמונה יותר ברורה....

האם את מתכוונת לאותו מפלג שממנו יוצא הקפה אל הכוסות? מין צינור מעובה שבתחתיתו יש שני חרירים מהם יוצא הקפה? אם כן, הסיבה שאלו תקועים כלפי מטה , כנראה בגלל מוצקי קפה שהתקשו והתייבשו ואלו כנראה גרמו לצינור הזה שהוא בעל דופן כפולה, להדבק.
אין צורך בטכנאי אלא בספוג ספוג בחומר מסיר שומנים ביולוגי עדין בשום פנים ואופן לא מסיר שומנים קר למטבח, מדובר בחומצה חריפה במיוחד שתגרום נזר למכונה!!!! אני ממליץ לקפוץ ליפו לפינת קויפמן(הקצה הצפוני של שדרות י"ם ביפו) ולרכוש מרסס עם מסיר שומנים עדין על בסיס ביולוגי הנקרא "פורמולה 88" יש לספוג מעט מיים ומסיר שומנים בספוג ולנסות להרטיב עם התמיסה את הצינור הדבוק ולאט לאט להמיס את הלכלוך הדביק עד שהצינור ישתחרר.

maya611

New member
אני מודה לך על אדיבותך וסבלנותך......

אני צריכה לפתוח את המכונה נכון? כי אחרת איך אגיע למצוקי הקפה שהתייבשו? זה דווקא נשמע לי ממש הגיוני כי גם בתחתית הצטברו מצוקי קפה כאלה....

לא מחייב...

...שצריך לפרק את המכונה. נסי בשיטה שהצעתי גם מבלי לפתוח ולפרק...

dudi4321

Active member
מצטרף לשאלה: אם מרוקנים המים, אפשר להפוך

את המכונה כדי לטפל יותר נוח? או לפחות הטייה הצידה?

dudi4321

Active member
תיקון קל. מסיר שומנים זה בסיס חזק (לא חומצה)

שגם עלול להרוס מתכות, ציפויים ולא בריא למוצרי אוכל ומשקעות.

למעלה