בתור בקר איכות קפה , מוסמך SCAA וטכנאי מזה 7 שנים למכונות...
...קפה, אני חושב שיש לי איזו מילה או שתים להגיד בנושא, אני חושב , ומבלי להמעית בערכך או לפגוע חלילה, אני חושב שאני מבין בקפה טיפונת יותר ממך, ולכן :
1. אם היה לי את תקציב הבטחון של מדינת ישראל רק בשביל פרסום, גם אני הייתי חתיך כמו ג'ורג' כלומניק, הטיפולים התחזוקה של נספרסו ושל כל מכונת קפסולות גם של המתחרים, ואפילו אורך החים, זהה לחלוטין, אין הבדל.... נגלה לך סוד קטן גם של מכונות אחרות שאינן מכונות קפסולות., את משלמת בנספרסו המון כסף על עטיפה יפה ומעוצבת ובעבור זה כובלים אותך לשיטה והתאמה . אם טרם הבנת, העולם הקפסולות את לא קונה את המכונה בגלל המכונה או הקפה, זה בדיוק כמו מדפסת במחשב, כולן מדפיסות נהדר אבל את הדיו את חייבסת לקנות רק את המתאימות למדפסת שלך.
2. ישנן, כמו התחיליפים לקפסולות, גם למכונה עצמה תחליפים, את יכולה לקנות מכונה פחות מפוארת, של אותו יצרן מסין שמיצר עבור נספרסו, עם פחות עטיפה בחצי מחיר לקפסולות נספרסו/ תואמות נספרסו, אז למה לא?!
א. כמו שאמרנו מחיר יקר בשביל יופי שגם הוא עניין של טעם ואם הייתי מחפשת את המכונות של Illy היית רואה שהעיצוב שלהן לא נופל מנספרסו והן יוקרתיות ושיקיות.
ב. כל מכונות עובדות בלחץ ולמכונה של אילי/לוואצה/נספרסו/המילטון/דה לונגי/סאקו/אספרסו קלאב/אספרסו קאפ / וואן ג'יי שאן /רנצ'יליו/לליט יש בדיוק את אותה משאבה, זה רכיב גנרי לחלוטין וכולן מייצרות בין 15- ל19 באר וזה נתון זניח שלא אומר כלום, כי צריך רק 9 באר לחליטת אספרסו . המכונה שמוציאה את הקפה האולטימטיבי ביותר היא מכונה של יצרן שנקרא דלה קורטה והיוקרה מאוד מחייבת ואפילו מעוצבת מדהים ומאוד קומפקטית רק שהיא עולה 5500 אירו .ואת הרי לא עד כדי כך אוהבת קפה בכדי שתהי מוכנה להוציא כסף על התחביב הזה...
כך ש..... בואי.... אל תטיפי לנו מוסר על דברים שאת לא מבינה בהם בכלל, לכי תעשי בעצמך שיעורי בית, המשיכי לשתות את התירוץ העלוב לנוזל דלוח בצבע חום שאת קוראת לו קפה מגוש הפלסטיק שלך ושיהיה לך לרוויה!