מכונת Nuova Simonelli Oscar משהו לא עובד

cafesito7

New member
מכונת Nuova Simonelli Oscar משהו לא עובד

שלום,

יש לי מכונת Simonelli Oscar שלא עובדת.
לפני כשבוע עשיתי לה ניקוי אבנית והיא עבדה לאחר מכן טוב.
אחרי כמה ימים היא לא מוציאה קפה בכלל,וגם בלי הידית לא מוציאה מים.

אני מפעיל אותה ושומע שהמשאבה עובדת(גם פירקתי את המכונה ובדקתי את המשאבה לבד והיא עובדת)
הדוד מחמם את המים,גם לפי הנורה וגם אני מרגיש את החום.

הבעיה היא במקום אחר לדעתי.
מהם החלקים שעושים בעיות בד"כ במכונה זו לדעתכם? שאני אתחיל לבדוק אחד אחד

ועוד דבר,מה תפקידו של החלק הזה-בתמונה(נכנס אליו צינור מהמשאבה,צינור מהדוד ועוד צינור שיוצא לדוד)

http://s10.postimg.org/7obhnbb7t/image.jpg

תודה
איציק

תבדוק את שסתום התלת שעל ראש החליטה...,,

אם מגיע אליו מתח חשמלי (זהירות!! 240V), או אם רסיסי אבנית סתמו אותו או תפסו את הבוכנית בשסתום.
לפני פירוק השסתום , ודא שיש לך שני אטמים חדשים לשסתום , מאחר ופרקת עדיף להחליף, לרוב יש שם אטם סיליקון ירוק , אם הוא איבד את צורתו וכדאי להחליף, אם יש שם שני אטמי EPDM לא רצוי למחזר אותם.
אם מצאת חלקיקי פלסטיק לבנים או ירוקים ושאריות קפיץ, תפוסים בדיזה של השסתום הזה.... אכלת אותה ביג טיים והתפרק לך השסתום האל חוזר שנמצא לפני המחליף חום שעשוי מפלסטיק וסיליקון ולא מגיב טוב לחומרי ניקוי אבנית. אין במלאי כרגע את השסתום המדובר , לפחות עד שיחזרו האיטלקים מחופשת הקיץ שלהם...

סתם להבנה, אם אתה משתמש במים מסוננים, לא עושים טיפול אבנית עם חומר מסיר אבנית למכונת מחליף חום!!!

השסתום שהנך מציג בתמונה הוא שסתום ברז חשמלי, שמפצל בין מילוי מים לדוד ומעבר מים לראש החליטה. כאשר חסרים מים בדוד, הפיקוד מעביר מתח לשסתום הזה ולמשאבה , לא מעביר מתח לשסתום התלת שעל הראש וזה נשאר סגור ולכן לא יצאו מהראש מים בשלב הזה.

cafesito7

New member
האם הכוונה לחלק הזה

תודה על ההסבר.
מצאתי ממש קצת(ממש פירורים ירוקים שניקיתי את החלק בתמונה)

שאני מפעיל את המכונה בלי כל החלק שמופיע בתמונה אז יוצאים באמת מים עד לשם(האמת יוצאים מים רק שאני מפעיל את המכונה ,אפילו בלי שאני לוחץ על כפתור הקפה)

עוד תמונות של החלק:
http://i39.tinypic.com/2ni1dfq.jpg
http://i40.tinypic.com/2je8axh.jpg
http://i40.tinypic.com/wk32v8.jpg

תודה רבה על העזרה והייעוץ:)

פירקת קצת יותר ממה שהיית צריך....

לגבי הפתיתים הירוקים, זה מגביר את החשד לגבי נזק אפשרי בשסתום האל חוזר שנמצא בכניסה למחליף החום.
אם יש שם חלקיקים, הם היו צריכים להגיע מאיפשהו!!!

כן... חלק מס' 1

איך אני אוהב אנשים כמוך שאחרכך באים לי עם כל הסבטוחה מפורק בסל רב פעמי כזה של מגה בול עם פרצוף מבוהל ואומרים "תרכיב לי, הסתבכתי...

cafesito7

New member
אל תדאג

אני מצלם לפני שאני מפרק כל חלק,וכותב איזה בורג שייך לאן

אני לא דואג.... נהפוכו...

אני משנס מותנים, מחדד צפורניים, משחיז שיניים ורק מחכה בסבלנות...

cafesito7

New member
אני עדיין בודק כל מיני דברים

בנוגע לניקוי,מה אתה אומר על מלח לימון לניקוי של הדוד(רק הדוד,הוצאתי את הדוד ואת כל הדברים החשמליים ממנו,חוץ מגוף החימום)
ראיתי באיזה פורום שאפשר לנקות עם מלח לימון,השאלה עם או בלי הגוף חימום-כי להוציא אותו זה ממש קשה?

בנוסף ,בדקתי את גוף החימום,יש רציפות בין הדקיו,ויש התנגדות של 120 אוהם בערך.ואין רציפות בין הגוף חימום לגוף עצמו של הדוד.

תודה

הדוד נראה כך עכשיו:

אם כבר פירקת דוד....

...פרק גם את גוף החימום, שים את הדוד בדלי עם תמיסת ניקוי אבנית מהולה במים, יחס חומציות לא גבוהה בשביל שהחומצה לא תקוף את הנחושת ותגרום להתפוררות הברגות וכאלו...
החלף אטם לגוף החימום וכאשר אתה מהדק חזרה, שים על ההברגה נוזל סיכוך על בסיס טפלון, בכדי שבפעם הבאה שתצטרך לפרק גוף חימום, לא תצטרך להשקיע מאמץ גדול מידי.

mr dish

New member
נהפוכו....חחחחחחחחחחחחחח

מפיך זה דו משמעי.....

חג שמח, ידידי דובידו.

cafesito7

New member
לגבי החלק מספר 1 בתמונה-השסתום האל חוזר

פירקתי גם אותו,ודרך כל החורים שלו עוברים מים לכל החורים האחרים? אז איפה מנגנון האל חוזר
זה רכיב 4 בדיאגרמה של המכונה.

בתמונה רואים שיש את הקפיץ הקטן,אם מסתכלים פנימה רואים מעין אטם לבן שנראה בצורה טובה אבל הוא קצת "רוקד" בפנים.
זה מה שהתכוונת שאמרת שיכול להיות שהוא הלך ?

דיאגרמה הידרואלית של המכונה:
http://nuovasimonelliusa.com/oscar.html

אהה.... כן .....

פריט 4 בתרשים...
תסתכל באותו דף אינטרנט PARTS BOOK עמוד 7 פריט שמספרו 01000090, שסתום חד כיווני, חסר במלאי... אין ... זה בדיוק השסתום שלדעתי אנו מגיב טוב למפגש עם חומצת ניקוי אבן שהופכת מאוד אלימה כאשר היא חמה ורותחת ומתפורר מהם לחתיכות קטנטנות, לבנות וירוקות וקפיץ שאחר כך נוסע לטיל במערכת...

cafesito7

New member
אני עדיין בודק דברים

כי הפרסוסטט לא עובד ואז גם גוף חימום לא עובד. אז אני צריך לקנות חדש
מד הגובה לא טוב יכול להיות.

הבעיה שיש לי כרגע שהגוף חימום לא עובד(הוא עובד בחוץ כאשר אני מחבר אותו ישר לשקע)
והתקלה הראשונה שהייתה לי ,שהקפה לא יוצא. הסתדרה משום מה,אני לוחץ עכשיו על כפתור הקפה ויוצאים מים

אני אקנה פרסוסטט ואעדכן בהמשך

תודה

shoki222

New member
מה התפקיד של השסתום האל חוזר הזה?

לפני כמה ימים היו לי המון חלקיקים ירוקים ולבנים בדיזה של ראש החליטה שנסתמה. יחד עם זאת לא השתמשתי בנוזלי ניקוי אבנית.

שסתום התפשטות חד כיווני....

באוסקר יש מצעט מאוד צנרת נחושת, רק בין הדוד לראש החליטה וחזרה לדוד, ומהדוד לברז הקיטור, כל יתר הצנרת עשוייה טפלון. צנרת טפלון עמידה בלחץ של עד 20 באר למטר אבל, בטמפ' שעד 55 מעלות. לאחר מכן הטפלון מאבד את הקשיחות שלו, ב100 מעלות הוא כבר מתחיל לקבל דפורמציות ומתחיל להתנפח ולאט לאט להפוך דק יותר, בסופו של דבר הצינור נקרע מלחץ המים שהמשאבה מפעילה עליו.
השסתום הספציפי הזה מונע ממים רותחים שנמצאים תחת לחץ ותנועה טרמודינאמית במחליף החום ומונע חזרת מים רותחים לצינור טפלון שמחבר בין שסתום התלת שנמצא בדופן השמאלית העליונה של מסגרת המכונה, ומשם למשאבה.

בהיעדר השסתום הזה או כאשר השסתום נפגם, מים חמים חוזרים ממחליף החום לכיוון שסתום התלת והמשאבה ברגע שהמשאבה מתחילה לעבוד ,לחץ המים מהמשאבה,יחד עם ההתנגדות שהקפה יוצר גורם לצינור הטפלון להתנפח ולהקרע, לפעמים, אם המכונה עומדת זמן רב במצב חם, גם הצינור שמוביל מהמשאבה לשסתום התלת , גם יכול להתנפח ולהקרע.

למעלה