לצערי אין לי הרבה איך לעזור
יש לי כ2 חבילות שמרים יבשים שהבאנו עוד מהעבודה וזהו. כשהמצב התדרדר הפסקנו להזמין אספקה כי הרגשנו מה הכיוון.
אנחנו גם מכינים לחם בבית כי לחם תעשייתי זה פסולת רעילה עם חומרים משמרים טעם זוועתי, ומעדיפים לא לקנות לחם מהמאפיות של הסופרים.
אגב ללחם מחמצת צריך שמרים בשביל להתחיל את הסטארטר וגם כשאופים צריך להוסיף קצת שמרים כי הסטארטר לא מספיק.
מתכוון פשוט ללחם לבן בסיסי וטוב, מספיק לבערך 2 כיכרות:
1קג קמח
2 כפות מלח (אפשר קצת פחות)
600 מל מים פושרים
2 כפות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
 
וזהו..מערבבים מתפיחים איזה שעה מכוסה בניילון ומגבת עד שמכפיל נפח מחלקים ל2, אפשר בתבניות של לחם או סתם להניח על תבנית ואז מקבלים לחם במראה גס יותר. לפני שמניחים אפשר לטבול בקצת קמח שיידבק לבצק ואז מקבלים את המראה הכפרי. מכסים שוב ומתפיחים עוד איזה שעה. שמים כלי עם מים בתחתית התנור, טמפ'של 200 מעלות (רצוי אפילו קצת יותר 220 כזה) ואופים בערך 20-25 דקות.
כמו שנכתב לחם חיטה מלאה זה אותו דבר אבל מחליפים בין רבע לשליש מהקמח בקמח חיטה מלאה. לא להתפתות לאפות רק עם קמח מלא, יצא בלוק לא אכיל. כנל לגבי לחם שיפון.
ללחם מחמצת שמים חצי מכמות השמרים ומחליפים במתכון כמות של כוס מים בכוס של סטארטר.
חלה. אותו מתכון כמו הלחם הלבן, אבל חצי ליטר מים, 50מל שמן, 4 ביצים, והסוכר לשים 200 גרם (כוס) במקום 2 כפות
יש לנו אופה לחם, אבל זה מוציא כיכר עם פרופורציות מוזרות ולא כל כך נוחות לשימוש.