מכורה לאינטרנט

מכורה לאינטרנט

בעיקר למידע יתר. כל שאלה, כל מילה לא ברורה, כל חשש וכל תובנה, אני משתמשת באינטרנט. כשאני עצבנית, לא רגועה, ואחרי יום עמוס, אני חייבת מחשב! אין יום שאם אני נמצאת בבית, אני לא יהיה במחשב, כי אני חייבת. הוא מרגיע אותי.. אני לא יודעת אם מבחינת זמן אני גולשת הרבה, אבל אני יודעת שזה גוזל לי זמן יקר לעשות דברים שאני רוצה יותר, אולי. וזה לא שאני לא עושה דברים אחרים חוץ מזה, אבל הרבה פעמים גם כשאני לא בבית ואני מרגישה לא טוב, ומשהו לא ברור לי- אני חושבת על האינרנט, ואיזה כיף יהיה לחזור הביתה.. וואו, זה נשמע מטורף לגמרי, אני נשמעת חולת נפש. =\ זה דיי מוזר לי להגיד עכשיו שאני לא רוצה לגלוש באינרנט באופן אובססיבי כמו עכשיו, כי אני יודעת שאני לא יכולה בלי.. אבל הייתי רוצה לא להתייחס אליו כפתרון כל כך פשוט, והייתי רוצה למצוא פתרון דרך דברים אחרים... איך?

gesus

New member
יש דבר כזה מידע יתר?

הצורך במידע נובע לפעמים מהצורך להבין מה הולך סביבנו וכך להרגיש בטוחים יותר, אבל נראה לי שאצלך האינטרנט הוא פשוט מקום לנקות את הראש. אני למשל עובד בעבודה שמצריכה שימוש באינטרנט אבל לא תמיד לאתרים שבהכרח אני אמצא אותם מעניינים, אבל מדי פעם אני נותן לעצמי כמה דקות של גלישה במה שמעניין אותי ולא קשור לעבודה. אם בכל זאת את מרגישה שהגלישה באינטרנט פוגעת בתפקוד התקין שלך, כלומר "ההתמכרות" שלך מונעת ממך לעשות דברים אחרים, אז נצלי את האינטרנט למציאת תחביב מחוץ לבית או בבית, אבל שלא יצריך שימוש במחשב. את יכולה לעשות את זה ע"י בחינה של נושאי האתרים שמעניינים אותך ולפי זה למצוא את התחביב.

shanhen

New member
התמכרות או שימוש יתר?

נדמה לי שהעניין אינו הידע שאת מחפשת אלא העיסוק האינטנסיבי, כמעט בלתי נשלט במחשב, שתופס זמן ועניין מעבר למידה. יש משהו מאד אינפנטילי (במובן ילדותי, כמובן) בהאחזות שלנו לעניינים מסויימים. ילד קטן מאופיין בין השאר קיצוניות ובחוסר יציבות. יש לו צעצוע חדש, הוא לא עוזב אותו, הוא ישן איתו, אוכל איתו ונדמה כי זה כל עולמו, עד שמוצא עניין במשהו חדש, והצעצוע נזרק לפינה. ישנם מבוגרים שנוהגים בדרך דומה וחסרים לפעמים את יכולת השליטה והמידה. בלי להכנס כלל לעניין שאת מוצאת בתוכן העיסוק שלך באינטרנט, זה פחות חשוב, כדאי לך לברר האם זו פעם ראשונה שמצאת עצמך מאבדת שליטה על משהו או שזה דפוס חוזר, כדאי לך לברר מה את מפסידה ומה את מרויחה בעיסוק האינטנסיבי במחשב. כדי לעשות שינוי לא מספיק "הבין" את התופעה, צריך לבצע אותה. זה כמו דיאטה, לא מספיק רק להבין שצריך לרדת במשקל, צריך לעשות את זה.השיטה הטובה ביותר היא השיטה ההתנהגותית השיטתית. תקבעי לך סדר יום נוקשה כולל זמני גלישה ברורים כשבשאר הזמן המחשב לא בהשג ידך. תארגני לך חלופות לעיסוק מעניין שעשוי להשכיח ממך את המחשב (קריאה, סרטים וכד'), תערכי לעצמך רישום מדויק של תחושותיך והתנהגותך לכל שעה. שבוע שבועיים אינטנסיביים כאלו ויש סיכוי שתתאפסי על העניין. עבודה נעימה ובהצלחה, נחום

מסכימה איתך,

אבל אני מאז ומתמיד הייתי מארגנת לעצמי לו"ז כזה של סדר יום מדויק. אני מאוד מסודרת, אחראית ולוקחת על עצמי כלמיני יוזמות, אין אצלי דבר כזה לשבת יום-יומיים ולא לעשות כלום [למשל מחשב] אלה אם אני חולה. גם עכשיו, כשאני "מכורה", אני גולשת באינטרנט בנוסף לשאר הדברים האחרים שיש לי לעשות- ולא במקומם. אבל הבעיה היא שמשנה לשנה קשה לי לעמוד ב"משימות" שאני מציבה לעצמי, אולי בגלל עומס [עייפות בגלל העומס].. יש לי עיסוקים מעניינים אחרים חוץ ממחשב, וזאת בדיוק הבעיה פה, אחרת לא אכפת לי. [אני לא רוצה לוותר על העיסוקים האחרים] תודה לך על ההתיחסות, מחכה לתשובה..

יש, קראתי על זה P:

חחחח כן, גם על זה קראתי באינטרנטP: יש לי כל מיני תחביבים ועיסוקים, התוכן של האתרים שאני גולשת בהם לא קשור לתחביבים האלה.. אני בטוחה שמהמחשב הוא מקום מאוד נוח לנקות את הראש, לנוח. אבל לא נראה לי שזה כל העניין פה, אחרת לא הייתי חושבת שאני "מכורה".

shanhen

New member
לבד או עם עזרה

הרעיון של מתן עצות בפורום הוא להוסיף חומר למחשבה, לכוון לחשיבה שונה ואולי רק לתת תמריץ וגיבוי. הפורום לא יכול לבוא במקום טיפול. אם את מרגישה שהמחשב משתלט עליך, שאת מוותרת על עיסוקים אחרים לטובת המחשב, שגם נסיונות רגילים להשתחרר מהתלול לא עוזרים - הייתי מציע לך לפנות לעזרה. זה לא שיש אנשים חכמים ממך, אלא שיש אנשים שמסוגלים לראות דברים מהצד, בלי מעורבות אישית. אדם לא יכול בדרך כלל לטפל בעצמו, שהרי הוא יודע מה עובד עליו ומה לא וממילא מפרש הכל לפי תפיסתו. גדולתו של מטפל שהוא יכול לראות דברים אחרת, ויודע גם איך להשתמש בידע זה לעזרה. אם לא תוכלי לבד - נסי לפנות לעזרה. נחום

למעלה