מכורה לשופינג

מכורה לשופינג

לא אני
סתם שאלה לדיון

אני מחובבי השופינג אבל ממש לא מכורה, אני לא מאלה שמבלות שעות בחנויות וכו' אלא לגמרי להיפך- קונה כשצריכה, המחיר מתאים לי, מודדת, המראה מתאים לי, קונה

איך הייתם מתמודדים עם בן/ת זוג מכורים לקניות
איך מתנהלים עם זה מבחינה כלכלית ואיך מבחינה זוגית שמצד אחד זה החשבון המשותף ומצד שני, אנחנו לא בימי הביניים שבן הזוג קובע על מה להוציא, ובכל זאת- שני בני הזוג תורמים להכנסה המשותפת

Ginger L Honey

New member
בן-הזוג שלי רחוק מלהיות מכור לקניות

אבל הוא כן נוטה לקניה אימפולסיבית כאשר זה מגיע לתחביבים שלו ולכליי עבודה.
ואלו דברים יקרים, אז אני זו שלפעמים מפוצצת לו את הבועה ואומרת לו "בוא נחשוב על זה לפניי שנקנה"
והוא מודה לי על כך, כי אז הוא לא תמיד קונה, ואם הוא כן מחליט לקנות זה לאחר שעשה מחקר אינטרנטי ומצא את הדיל הטוב ביותר.
&nbsp
בעקרון, אנחנו מאוד מחושבים עם כסף וזה ממש לא ישבור אותנו אם מידי פעם נרשה לעצמנו לבזבז יותר מידי, אבל כדאי שנחשוב קודם אם אנחנו באמת צריכים את זה

כל הכבוד לך!

אני צריכה ללמוד ממך להיות מחושבת... קשה לי לשבור לעצמי את התפיסה של ״חיים פעם אחת״, הכנסתי אותה עמוק לראש, במיוחד שמאז שאמא שלי נפטרה כל יום נראה כאילו חבל לבזבז כל שנייה ...

Ginger L Honey

New member
איך שאני רואה את זה

אם אני קצת יותר מחושבת, אני יכולה להרשות לעצמי את הרגעים שאני הכי אוהבת.
בעיקר כי התחביבים שלי די יקרים.
למה שאקנה בגד ששווה במחירו שלוש-ארבע צניחות?

maybesure

New member

חושבת כמוך - מילא לבזבז אבל תלוי על מה. בגדים ואקססוריז - נראה לי שזה פיצוי על משהו אחר.
אני מוצאת הרבה יותר עניין ב"לבזבז" על לימודים ותחביבים

sweetdreams

New member
כל אחד ומה שעושה לו טוב

אנשים שעובדים ומממנים את עצמם רשאיים להוציא את כספם על מה שהם מוצאים לנכון ושעושה להם טוב.
תמיד יש אנשים שלא יבינו למה לקנות בגד יקר או למה לצאת לאכול במסעדות יוקרה. ואני בטוחה שיש אנשים שרואים את עצמם כיותר ריאליסטיים ולא מבינים למה להשקיע כ״כ הרבה כסף בצניחה או בטיול או במשהו זמני, במקום במשהו קבוע כמו לשפץ את הבית, או בהשקעה עתידית כמו פקדון לילדים. כמו שיש אנשים שיחשבו שהשקעה בלימודים זה הכרחי, אבל טיולים וקניות זה המותרות שלהם ואיך שהם מפנקים את עצמם.
נראה לי שההערה שלך לגבי בגדים ואקססוריז (וזה לא שאני חובבת אקססוריז..) נובעת מתוך ההעדפה הפרטית שלך, אבל את לא מתחשבת בזה שלאנשים שונים ההעדפות עשויות לפעול קצת אחרת.

maybesure

New member
תקראי שוב:

נראה לי שזה פיצוי על משהו אחר.
אני מוצאת הרבה יותר עניין ב"לבזבז" על לימודים ותחביבים.

מה לא מובן? כתבתי בפירוש שזו דעתי האישית.

maybesure

New member
חחח.. עשית בדיוק מה שכתבת לי ש"לא עושים"

נו נו נו לשתינו

anesthesi

New member
ב"ה שהתחתנתי עם (רבע) תימניה

אפילו אוכל לא קונה לעצמה.

אני מכורה בקטנה

אוהבת מאוד לקנות בגדים ותכשיטים, בעיקר ברשת.
יש לנו חשבונות נפרדים ולכן אין צורך בדין וחשבון בכל מה שנוגע לקניות באופן כללי.
כשיש קנייה גדולה במיוחד (נגיד מעל 1000 ש"ח) מעדכנים, לפעמים הצד השני פחות מתחבר אבל בסופו של דבר זו החלטה של מי שעושה את הקנייה.
כל עוד לשנינו יש מספיק כסף בשביל המטרות שהחלטנו עליהן (החל ממחייה יומיומית דרך חסכונות לחופשה ודברים גדולים ודרך חסכונות לפנסיה) לא ממש משנה לי על מה הוא מוציא את העודץ.

למעלה