אין זה מכלול - אלו דברים שונים
יש להפריד בין הדברים, ולא לקרוא לכולם "התמכרות ליופי". אכן, חבל שהאשה קמה שעה וחצי לפני הגבר. אבל הגבר והאשה שונים זה מזה במבנה הנפש שלהם, ויופיה של האשה חשוב בעיני הגבר יותר מאשר יופיו בעיניה. לכן טוב שתקום 3 דקות לפניו (ובפרט שצריך לזכור שהוא ישן רוב הזמן, כי גבר טבעו שהוא נח כמה שיותר, כך שבלאו הכי היא צריכה לקום לפניו...). לעצמה היא צריכה לדעת שאם היא מסודרת באופן כללי, היא יפה - לא צריך פן, לא צריך מייק אפ. רק לראות שאין פוגרום, וזהו. טבעי. לגבי הטמפונים - היא צריכה להצניע אותם (אם היא לא לבד בבית), כי זה דבר צנוע. זה משהו סודי - לא סוד מכוער, סוד יפהפה. איך אני יודעת שזה סוד? כי אם אני אספר לחברה שלי באוטובוס משהו בנושא הווסת, אני אלחש כדי שאחרים לא ישמעו, כי זה סוד! הרחם שלנו יוצר חיים, ומסלק הפרשות. גם הישבן שלנו. גם הריאות פולטות כיח דרך הפה והאף, והעור מפריש זיעה ומגרד לנו ברגליים. כל ההפרשות הללו איננו נוהגים לעסוק בהן לעיני כל ובתרועה רמה, אלא בצינעה. זהו נימוס אלמנטרי, ופרטיות. נייר הטואלט משמש לעוד הרבה שימושים, ועל כן הוא אינו מעורר אסוציאציות של דברים פרטיים שראוי להצניעם. טמפונים - כן! גם את הקונדומים שלהם היו הורי (המאוד חילוניים וגסי-הרוח...) מסתירים היטב מפני כאשר הייתי צעירה, למרות שמאד נוח היה להם להניח אותם ליד המיטה שלהם. אלא שבגלל שזה עניין פרטי שלהם, ולא נושא לדיון ציבורי, הם הצניעו והסתירו, כי כך נעים יותר. גם את הדלת בשירותים נוהגים לסגור, ומי שלא עושה זאת הוא סתם מגעיל. אגב, צריך רק להצניע, להסתיר, לא להחביא. כלומר, התחבושות והטמפונים שלי נמצאים בארון הרחצה במקום בו אני משתמשת בהם - אלא שמוסתרים בעומק הארון ומכוסים, לא לעיני כל. אם הבן חיפש, נבר ומצא - זה לא בעיה. רק שהוא לא מוכרח להיתקל בזה מול העיניים ולהתמודד עם הקונוטציות הלא נעימות שלו. יש עוד דברים שצריך להסתיר, גם אם זה לא נוח, מפני כבודו של הזולת. לדוגמא: בתור לבנק או באוטובוס, לא מתאים ולא מכובד לשוחח בפלאפון לאוזני כל על הצרות של הבת עם החבר שלה, ועוד דברים אינטימיים כאלו ודברים אישיים, שלא נעים לזולת לשמוע בלי שביקש. ברחובה של עיר לא נעים לאנשים לצפות בעל כורחם בבגדים שחושפים את ישבנה של האשה, את בטנה וטבורה, את בתי שחייה (המגולחים והמבריקים מזיעה), את כל הפרטים של הצלוטיט שלה והוורידים שלה, את המבנה הייחודי של השדיים הספציפיים שלה, את דלדולי העור השונים באזורים השונים בגילאים השונים (להמשיך לפרט?...). בוודאי ובוודאי שלא נעים לאנשים להתחכך בזה באוטובוס.