מכות בגן הילדים ?????

מכות בגן הילדים ?????

שבוע שעבר בתי בת השנתיים וחצי אמרה לי שה סייעת נתנה לה מכה בטוסיק ויום למחרת היא אמרה שהיא נתנה לה מכה ביד. בבוקר קצת קשה לה להיפרד ממני אבל כשאני באה לקחת אותה מהגן אז היא תמיד רוצה להישאר לשחק . היום בבוקר היא קמה ובכתה על כל שטות וגם לא רצתה להיפרד ממני בגן , כשחזרתי לקחת אותה שוב היא לא רצתה לעזוב אבל כשחזרנו הביתה היא שוב בכתה על כל שטות וכששאלתי אותה מה קרה היום בגן אז היא שוב אמרה לי שהסייעת נתנה לה מכה ביד. אני מתלבטת מה לעשות מצד אחד נראה שהיא אוהבת להיות בגן והיא גם אוהבת את הגננת (היא אמרה לי את זה הרבה פעמים) מצד שני היא אומרת שהסייעת מרביצה לה , אני לא רוצה לעשות סצנה בגן , יכול להיות שהיא מפרשת לא נכון , אולי היא רק תפסה אותה ביד כדי שלא תיגע במשהו שאסור , יכול להיות שהיא מקצינה את הרגשות שלה כי היא נעלבת מאוד . האם כדאי להעלות את הנושא במיידי מול הגננת או לחכות עוד כמה ימים ולראות מה קורה .

אנה לק

New member
יש להאמין לבת שלך!!!!!!

למרות שאני לא פסיכולוגית, אלא סתם בן-אדם שנירשם בפורום זה ,אני אישית ממליצה לך : כן להקשיב לבת שלך וכן לעלות את הנושא ,לפחות מול הגננת ,שאמורה להדריך את הסייעות לעבוד בצורה נכונה עם ילדים.-וזאת שלא יכולה ומרביצה לילדים"לצורך לחנך אותם" צריכה להיות מפוטרת!!!! לדעתי , הבת שלך לא מקצינה ,אלא דוברת אמת, הריי היא אומרת לך שסייעת נתנה מכה בתוסיק(היא לא אומרת אמא סייעת מרביצה לי), היא אומרת לך שהיא נותנת לה מכה ביד ,היא לא אמרה שהיא הרביצה לה. לדעתי הבת שלך אומרת אמת !!!!!!!,יכול להיות שסייעת מגיבה בצורה כזו לסיטואציות שונות.(אוליי הבת שלך לא הקשיה או עשתה מעשה שאסור לעסות בגן ---ולכן סייעת החליתה לתת מכה בתוסיק כמו כן, יכול להיות שהבת שלך נגע או לקחה בגן משהוא שאסור לקחת --ולכן המכה בייד.)--כל זאות יכול מאוד להיות וכדיי לך לתפל בזה מהר ,ישנם סייעות בעיקר מרוסיה (כי החינוך הרוסי הוא נוקשה--דרך מכות וענשים.) שנוהגים וחושבים שזו הדרך היעעילה והטובה ביותר לחנך:עים ילד לא מקשיב -לתת מכה "קטנה" בתוסיק או בייד. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ולכל זה אין קשר למצב שהיא רוצה להישאר בגן ולהמשיך לשחק, הריי זו ילדה ,קטנה היא אכן רוצה להישאר עוד קצת עים משחקים ולשחק.--אל תשקכי שישנו תהליך השכיחה אצל ילדים קטנים: כלומר, סייעת נתנה לה מכה בבוקר ולכן כוור עד הערב זה חולף ,כי במהלך היום משחקים ,רוקדים וכ"ו,ולכן היא רוצה להישאר בגן,אך כשהיא מגיעה הבייתה היא נזכרת, ובשעות הבוקר היא נזכרת כי היא הולכת לגן. ויכול להיות שבת שלך אוהבת את הגננת, הריי לא גננת זו שנותנת לה מכות ,גננת מלמדת,רוקדת ו"כו ולכן היא אוהבת אותה, אפילו את הגן עצמו היא יכולה לאהוב ,אבל את הסייעת הספיציפית הזו היא לא תואהב, ותפחד ממנה וכ"ו. --------------------------------------- המלצה שלי : אלייך לפנות לגננת,הנהלה ולהציג את הבעייה ,שהם ייתחילו להשגיח ולבדוק את הסייעות שלהן ,עים צריך שייפטרו או שאת תעבירי אותה לגן אחר. אחרת ,במידה וכן ישנו מצב כזה יכול לגרום נזק מבחינה פסיכולוגית ,להוריד לבת שלך ביטחון עצמי וכ"ו -------------------------------------------- (יש לי קצת ניסיון בחינוך ילדים אני עבדתי בגן ילדים שנתיים בתור סייעת)

מוטב לבדוק, ולא להשאיר מקום לספק!!!!

שלום רב, מציעה לך לשתף את הגננת ולבדוק מה קורה? עינת גבע.

למעלה