מכיוון שאין לי ניסיון עם ילדים..

gila411

New member
מכיוון שאין לי ניסיון עם ילדים..

יש לי שאלה הבת של בעלי הולכת לישון מאוחר מאוד יחסית לגילה היא עייפה וממש מחזיקה את עצמה בכוח עוד ועוד ממש נאבקת עם עצמה בעלי רואה את זה כאילו חבל לה לפספס כל דקה, איך אני אגרום לה בהדרגה לישון יותר מוקדם?? היא בדרך כלל נרדמת בסביבות 11-12 כיאה לנסיכה אמיתית...

היי גילה

קשה לי להאמין שאנחנו יכולים לגרום למישהו לישון.....אבל אולי הסכם הקובע את שאת כיבוי האור. אני אישית לא הצלחתי מעולם לכבות את האור ובכך להרדים את הקטנה,היא ביקשה מנורת קריאה בכדי להמשיך לקרוא ,ובכך נגמר ההסכם. אומרים לשים גבולות,אז שיהיה בהצלחה כי אני לא הצלחתי........

rolan

New member
בוקר טוב גילה

גבולות, כן כמו שהציעה לך יונה. זה אומר שאתם מחליטים מתי נכנסים למיטה, מתי מכבים את האור, אין זה אומר שהיא נרדמת - זה קצת מסובך (להרדים את מי שלא נרדם...). אין איזה מתכון קבוע, אך אני נהגתי כך... הסדר צריך להיות כזה שהיא נכנסת למיטה בשעה "סבירה" לדעתכם, מספרים לה סיפור, משאירים אור דולק לעוד איזה זמן, כדי להרגיע אותה מעט ולתת לה זמן להיפרד מהיום - אפשר לתת לה ספר לקרוא או להביט בו, אפשר לשים קלטת מוזיקה, אפשר סרטי וידאו... כל אחד ורעיונותיו. בשעה שאתם מחליטים, מכבים אורות, מברכים ללילה טוב, וזהו... להכניס לתנור, בסוף העוף יוצא רק וטעים....
זה כמובן בסתאאאאאאם
בהצלחה

gila411

New member
זה קצת יותר מסובך

הילדה חוותה בחייה כמה דברים שגרמו לה לחרדת נטישה חשוב לנו להקנות לה ביטחון חשוב לנו שתדע שאנחנו איתה היא ממש פוחדת להיות לבד ואנחנו נשארים איתה עד שהיא נרדמת

rolan

New member
ואם?....

תשאירו אור קטן דולק ותלכו לסלון, כשהיא שומעת אתכם בסביבתה?... אפשר גם לתת לה דובי או בובה שהם אלה שישמרו עליה בזמן שהיא ישנה... בכל מקרה, אני חושבת שזה שווה ייעוץ מקצועי.

gila411

New member
יעוץ מקצועי

היא ישנה עם אור דולק ויש לה נמר ששומר עליה בלילה למי עליי לפנות כדי לקבל יעוץ מקצועי?

גילוש

אתמול בטלויזיה דיבר פסיכולוג על נושא השינה ואמר שאסור להיות עם ילד עד שהוא נרדם מפני שההרגל הוא כזה שאחר כך הוא לא יכול להרדם עם לא עומדים לידו. אולי אתם פותרים בעיית פחד אך מתחילים בעיה חדשה. אולי שווה להתייעץ בעניין הפחדים וחרדות הנטישה כדי לפתור את הקטנה מהסבל . אני נזכרת שפעם גם לפיצי שלי היו חלומות ופחדים וקניתי לה מובייל של פיה מקסימה שלוכדת חלומות,כמובן שהוספתי סיפור על הפיה שמגרשת כל פחד ומאפשרת שינה נעימה וטובה.....אולי יעזור גם לה. יש אפשרות נוספת ,אולי לקנות לה כלבלב קטן שהיא תרגיש ביטחון איתו שישן איתה במיטה....?

למעלה