מכיוון שהדברים לא זזים, אני אפתח

• פותח הנושא root
  • פורסם בתאריך

root

New member
מכיוון שהדברים לא זזים, אני אפתח../images/Emo13.gif

טוב, נו, כולנו אוהבי ג´אז בלוז וכיו"ב..... איך לעזאזל הגעתם לזה? סיפורכם האישי.. מעניין לדעת.. מי הכי אהובים עליכם?.... שקצת נלמד.. לא?

MuffinMan

New member
סיפורי האישי

אז ככה אבא שלי מאז ומתמיד אהב מוזיקה טובה, הוא היה גם אחראי על תחנת רדיו בקולג´ ותזכרו שזה שנות ה70 אז המוזיקה הייתה במיטבה אז. וגם שהייתי קטן תמיד היה לנו אופס ממש מעולה של דיסקים בבית כי גם אחים ואחיות שלי (3 במספר) אוהבים מוזיקה מעולה. אז התחלתי להקשיב בעיקר לרוק קלאסי פה ושם שמתי ג´אז אבל לא משמ אהבת - הייתי נורא צעיר רק בתקופה הארונה מאוד נכנסתי לזה גם בכלל שהתחתלי להקשיב לכל דיסקים של ג´אז של אבא שלי ויש לו הרבה מאוד, כמעט כל אמן מפורסם לפחות דיסק אחד שלו. וגם בגלל שחברי שהוא גם משתתפף בפורום שהתחיל להקישב לג´אז זה גם קצת דחף אותי. וזהו זה הסיבה שאני מקישב לג´אז למרות שבד"כ אנשים בגילי לא ממש אוהבים ג´אז (14). ~אליאב

Optimus_Prime

New member
שלי

הממ עקרונית לא ´הגעתי´ לג´אז ואין לי ´נגן אהוב´ במיוחד. מטבעי אני אוהב מוסיקה שחורה.. אני יותר נמשך לזה.. בכלל אני נמשך לתרבות האפרו האמריקאית מסיבות רבות. טוב זה לא קשור=] אני אוהב את כללל סוגי המוסיקה השחורה, היפ הופ וראפ, סול וR&B, וכמובן ג´אז ובלוז
אני גם מנגן על טרומבון ומתעניין במוסיקה באופן כללי , אז יוצא לי לשמוע הרבה ג´אז, בעיקר של ביג בנדס ואני פשוט אוהב את זה. אין אפס. זה פשוט יפה לדעתי=]

slim girl

New member
שלום לכולם...

תודה קודם כל לroot על ההמלצה על הפורום הזה. באמת נראה לי אחלה של פורום ועד עכשיו כבר כתבתי מלא שירים להורדה, אז תודה שוב... ועכשיו בקשר לשאלה - אני כמו Optimus_prime בעיקרון....... אין לי נגן מועדף. אני אוהבת מוסיקה שחורה (בעיקר היפ הופ), וגם נמשכת לתרבות האפרו-אמריקאית מכמה סיבות..... אבל אני לא אכנס לזה.. באתי לפורום בעיקר כדי לקבל המלצות לשירי בלוז וגאז מועדפים כי אני ממש אוהבת על המוזיקה הזאת, מאוד נהנת לשמוע אותה. מקווה לקבל גם המלצות לדיסקים פה ובכלל ללמוד כמה שיותר כי עכשיו הידע שיש לי הוא די אפסי... וגם אני בת 14... מקווה שאלמד כמה שיותר...

root

New member
ברוכה הבאה, ועכשיו לי הגיע התור..

דבר ראשון, שוב, ברוכה הבאה
אני מקווה שכולם ילמדו עוד.. והפורום יזוז בקצב קצת יותר מהיר מעכשיו... אבל בסדר, תמיד טוב לשאוף לעוד. אצלי הדברים מתחילים בערך מאז שנולדתי, בבית שלי היו משמיעים בעיקר ג´אז, בעיקר בימי שישי אחה"צ, אבל ממש ממש שנכנסתי לזה היה בערך בגיל 10 או 9 אני לא בדיוק זוכרת.. ג´אז, בלוז, בעצם, אפשר לומר, המוסיקה הראשונה ששמעתי (יחד עם ג´ימי הנדריקס, אריק קלפטון לד זפלין והדלתות).. וזהו, זה הסתכם בעיקר בההמוווןןן קלטות שההורים מחזיקים, ברדיו, בהסברים מאבא שלי, מהטיוי, מה שבטוח, זה גדל עליי... נגן אהוב?... הממ.. עדיין לא מצאתי אחד ששווה יותר מאחר ברמה כזו.. מה שכן אני יכולה להגיד, שביל אוונס, בכל זאת, אחראי במידה מאוד רבה לאהבתי לג´אז. יום נפלא לכולם

~Jazz Girl~

New member
טוב אז ככה...(ארוך) ../images/Emo79.gif

לפני כשנה נגנתי את Take The A Train והתחלתי לאהוב ג´אז. שנה שעברה במודיעין היה פסטיבל מפוחיות ובא נגן מפוחית ג´אז בשם ויליאם גליסון(מנגן את הפסקול של קפה בגדד), המורה שלי אירגן, נתן לי להופיע ולהיות איתו בחזרות. לאחר ההופעה שלשיית אדלר(שבה עוד מורה שלי) נסעה להופיעה בפסטיבל ישראל בהופעה שגרוניך אירח כל מיני אומנים - והם הזמינו אותו. אבא שלי יודע מה הוא עושה והוא הציע להסיע את גליסון - ככה גם אני ואבא קיבלנו כרטיסים היו שם אלתרמן וגרייניק, מרגלית צנעני ועוד.... נסענו ההופעה הייתה עד אחת בלילה לפחות והוא נרדם(הגיע ב-4 לפנות בוקר) בסוף ההופעה הזמינו אותו לעלות לנגן, תקעתי לו מרפק והוא מסטול מעייפות עלה. באותו רגע אני ידעתי מה היעד שלי!! הוא עלה ואילתר עם גרוניך מנגינה מאולתרת כל כך יפה!!! והוא היה חצי ישן!!! אני רוצה להגיע לרמה שאם אני אפגוש מישהו מכם אני ינגן איתכם בחופשיות אילתור מדהים בלי להגיד מילה אחד לשני!!!בלי לדעת מה שימכם!!! אחרי זה הם ניגנו את John Lennon - Imagine הוא, גרוניך ועוד כחמישה נגנים שוב בלי בעיות ובלי להתבלבל ולהפריע אחד לשני!! זהו!!זה היה מדהים!!!

גרובי

New member
המואה שלך הוא פרץ? במקרה

הלוואי שאני הייתי מסוגל לזה דרך אגב

magic jam

New member
גם שלי

ממממ בהתחלה לא שמעתי ממש הרבה ג´אז.... התחלתי לשמוע מהמשפחה המורחבת וקצת מההורים רוק קלאסי רוק מתקדם וקצת מטאל, אולי גם קצ תג´אז.... מתי נכנסתי לזה אני לא בדיוק זוכר... זה לא היה כ"כ הרבה זמן... אני חושב שהמורה שלי תרם די הרבה לעניין שלי בג´אז... הוא התחיל לדרבן אותי מאז שעברתי ללמוד אצלו... שזה היה איזה כיתה ו אח"כ כבר חיפשתי בעצמי וקידמתי את עצמי.... נגנים אהובים : אין לי ממש כזה דבר מישהו שאני אוהב להקשיב לו יותר מהשאר, כי גם אני לא ממש מוצא מישהו גאוני יותר מאחרים... נראה, לקולטריין ודיויס אני מקשיב הרבה, גם לבייקר, וגאטס וצ´יק. טוב נו אני יכול לתת שמות עד מחר... זה לא יעזור.. פשוט אין כזה דבר. יואב

D.G OD

New member
אם כולם אז גם אני

כמו כולם גם האהבה שלי לג´אז ולכל סוגי המוסיקות (חוץ מטראנסים כבדים) הגיעו מאמא שלי ואבא שלי, הג´אז בעיקר מאבא שלי וגם בבית הספר באנסמבל ניגנו ג´אז, זה פשוט מגניב אותי האילתורים, אני מעריץ של כל מי שיודע לאלתר. אני לא מכיר להקות, זמרים ו/או נגנים אבל אני אוהב את המוסיקה, כי זה מה שחשוב (אצלי זה ככה בכל תחום). בברכה, D.GOD

בלוז ליום הכיפורים

קודם כל אני חדש כאן אז היי!!! לצערי אני לא מנגן כבר כמה שנים (בערך מאז שהבנתי שבחים לא אוכל לנגן סולו גיטרה כמו אריק קלפטון...) אני דווקא חובב בלוז וסול. הגעתי לשם דווקא מהכיוון ההפוך של ההתפתחות המוסיקאלית, כשהייתי צעיר אהבתי רוק, משם הגעתי כמובן לרית´ם אנד בלוז, והדרך במורד המיסיפי לעבר מוסיקת נשמה ובלוז הייתה די ברורה משם. אני בעיקר בקטע של גיטרות אבל אני חייב לציין שחוץ מקלפטון (בקטעי הבלוז שלו) אין לי ממש נגנים מועדפים זהוא, מקווה לתרום יותר לשיחה בעתיד

magic jam

New member
אם אתה רוצה עוד קצת שמות תשאל פה

אני חושב שיש גיטריסטים טובים מקלפטון בהרבה למרות שהאו בין הגדולים.

V.W

New member
קח המלצה

מישהו שאני דיי בטוח שתאהב גיטריסט ושמו אלווין לי תוריד כמה שירים תשמע ותגיד מה אתה אומר

שוקי.

New member
המלך [לפי דעתי]

JOE PASS בדיסק VIRTUOSO אם תוכל להשיג אז בהוצאת JVC מסדרת XRCD הקלטה פנטסטית באיכות מקסימלית[מהסידרה לאודיופילים]

magic jam

New member
עוד אחת

mike stern ממש אחלה !! pat mathini שהוא כבר מהגדולים והמפורסמים. אתה חייב לשמוע אותו

תודה

תודה לכולם, כנראה שלא הייתי ברור, אריק קלפטון בעיניי הוא הטוב ביותר לא משום שהוא היחיד שאני מכיר, אלה מסיבות סנטימנטליות (לא שוחכים אהבבה ראשונה) בכל אופן תודה על ההמלצות, בעיניי מוסיקה (כמו כדורגל) זה עיניין של רגש ולא של "מי הכי טוב", וכמו שאינני מתכוון להחליף אף פעם את הקבוצה שלי... אבל שוב תודה!!!! דא"ג מעניין אותי לשמוע את דעתכם, האם אתם חושבים שאתם אוהבים נגנים מסויימים דווקא בגלל האיכות או בגלל ארועים וסיטואציות שאתם מקשרים איתם?

magic jam

New member
אני

בזכות האיכות, וגם אם אני אוהב את המוזיקה שלהם... יש אמנים שהמוזיקה שלהם גם לא מי יודע מה איכותית אבל אני נהנה לשמוע אותה, אבל זה כמעט לא קורה, אצלי בד"כ מה שאיכותי נשמע לי טוב.

tuton

New member
איכות???

אני דוקא מוצאת את עצמי הרבה פעמים אוהבת אומנים או שירים מסויימים שלא הייתם מגדירים אותם איכותיים.... באמת בגלל סיטואציה שהייתי בה...או משהו שהם מזכירים לי... או סתם בגלל הגרוב של המוזיקה.

magic jam

New member
מה שאני מתכוון

זה שאיכות זה החלק הפחות חשוב ומה שחשוב לפי זה אם המוזיקה יפה לפי דעתך אני מסתכל קודם על איך זה נשמע לי. אבל במקרה יוצא אצלי שאני אוהב דברים איכותיים.... בכלל.. ג´אז זאת מוזיקה איכותית בד"כ ככה שגם את אוהבת את זה לא רק בזכות האיכות של המוזיקה אז יוצא לך לשמוע גם משהו יפה וגם איכותי... מקרה..

למעלה