מכיוון שהנושא הפורום באמת רלבנטי

מכיוון שהנושא הפורום באמת רלבנטי

לי שכן לפני שבועיים עברתי דירה. אז באמת אם לא חשוב לכם שהקבלן יהיה מורשה, ריצפתי שמונים ומשהו מ"ר שכוללים סלון, פינת אוכל,חדר שינה, מטבח, חדר כביסה, אמבטיה ושירותים הדבקה בריצפה + הדבקת קרמיקה על הקירות באמבטיה ובשירותים. המחיר הכולל למרצפות הקרמיקה עלו לי 5500 ש"ח כולל הובלה מכפר קנא. לצורך העבודה לקחתי שני סינים שמרצפים כרגע אצלנו בבנין בבניה בעל 18 קומות, והם לקחו לי על כל עבודת הריצוף 4000 ש"ח. את האינסטלציה עשה לי קבלן שעוסק בנושא + שתי ניאגרות לשירותים+ כיור עם קרמיקה מאוד מיוחדת שהא קנה ב7000 ש"ח. והתוצאה מקסימה.

../images/Emo41.gif ואחריות אין !!!!

ומזל שאף אחד מהם גם לא ניפצע בביתך.... חוסר אחריות במחשבה תחילה....רק שלא כתבת לנו על הצעות של קבלנים מורשים (אם בכלל ביקשת) ומה היה הפער ביניהם, כדי שנוכל להשוות ולהחליט למה לנו שני סינים קטנים....

דורון888

New member
על איזה חוסר אחריות בדיוק אתה

מדבר? במקרה עשיתי לפני חודש וחצי, שיפוץ דומה המחיר של הכל הסתכם בסה"כ ב35,000 ש"ח. וכרגע לאור ההודעה אני מרגיש פראייר.כמעט כל קבלן יכול היום להרשם, דבר שלא מעיד כלום על איכות הביצוע. וגם אני יכול להעיד שלקחתי את הקבלן בין הידועים ביותר ועדין הקרמיקה על הקירות באמבטיה לא ממש ישרה ויש גבשושיות. לדעתי מה ששילמת גברתי הוא חצי מאשר ההצעות האחרות בשוק, ןאם התוצאה מוצלחת כמו שתיארת, אני פשוט מקנא בך. זה הסיבה שכדאי טוב טוב לבדוק לפני שמתחילים בשיפוץ, ואין היקר מעיד על טיב העבודה.

אני חושבת שקבלן רשום מתיחס לזה

שכרגע הכל נראה טוב אבל אם יש בעיה כלשהי אז אין למי לפנות - כלומר, אם נניח הקרמיקה מתפרקת או שיש התנפחויות של הצבע בבליטות משונות בגלל אויר שלכוד שם אז אין כתובת לתיקון הבעיה.

פנתרון

New member
ברור שאפשר לחסוך,,,,

כל אחד היום יכול ללכת ולמצוא שני סינים או רומנים ולחסוך אפי´ 70% מהעלויות של ההעבודה ,אבל ,קודם כל זה הופך להימור שיכול להיות מסוכן וגם להיות בעל הוצאות כפולות בסופו של דבר .כיוון שהעובדים עובדים ללא פיקוח של מישהו מקצועי ולכן העבודה עצמה יכולה לצאת פגומה -רצפות לא ישרות וכדו´- וגם בסופו של דבר באמת אין למי לפנות אם לאחר זמן קורה משהו ...

אהרוןז

New member
האם באמת אחרי שלוש שנים שקרה משהו

לעבודה, הקבלן יבוא ויתקן, הצחקתם אותי. תעשו נסיון. כי אני עשיתי והקבלן המורשה התחמק ממני.

../images/Emo41.gif מקווה שלא נפלת קורבן להטעייה !

קבלן מורשה איננו קבלן רשום!!! (בהכרח) קבלן רשום הינו מי שרשום אצל רשם הקבלנים הבשרד הבינוי בסיווג המקצועי והכספי המתאימים לו ואי ביצוע תקוני ליקויים היא עילה לשלילת הרשיון. כמעט שום תיקון לא שווה לאבד בגינו רשיון שהקריטריונים לקבלתו לא קלים ובלעדיו חסומה הגישה להרבה נותני עבודה ציבוריים ומוסדיים ואף פרטיים כי בלעדי הרשיון העיסוק בענף הבנייה מהווה עבירה פלילית עפ"י חור רישום קבלנים תשכ"ט-1969. קבלן מורשה זאת הגדרה מטעה של נוכלים המתעתעים בלקוחות בגלל הדמיון למילה ´רשום´ ובתחקיר המפרסמים עצמם כמורשים יאמרו לך שכוונתם לכך שהם מורשים לצורכי... מע"מ! (עוסק מורשה) ולא כל מי שפותח תיק אצל שלטונות המס הוא האופן אוטומטי קבלן !

../images/Emo52.gif על טעויות ההקלדה +

תקופות אחריות =============== א.לפי חוזה אישי בין הצדדים. ב.לחילופין, אם לא הוגדר- לפי חוק המכר. בעיקרון לכל סוג עבודה משך אחריות אחר!!!! למזמין העבודה קשה להיות מודע לכך ולכן עדיף סיוע המכנן או המפקח בהגדרות לפני חתימת החוזה !!!

nirco68

New member
היכן ניתן למצוא רשימה של קבלנים../images/Emo35.gif

רשומים

אצל רשם הקבלנים...

במשרד הבינוי והשיכון במשר הראשי בירושלים. יש גם שעות פנייה בטלפון , למעט הספר שאפשר לרכוש.

vhp

New member
בהמשך לקבלן רשום...

על כל חלק בבנין יש אחריות. וזה מתחלק לתקופות שונות. האחריות חלה אך ורק במידה והעבודה נעשתה בידי אדם מורשה (קבלן רשום ולא מורשה, חשמלאי רשום\מוסמך ולא מורשה וכו´). ישנו חוזה בדק שחל על מבנה חדש שהוא לקוח מחוק המכר המבהיר את כל תקופות האחריות החלות במבנה מרגע מסירת המפתח לדייר או לחילופין סיום העבודה (במבנה ישן) ואישורה ע"י המזמין. במידה ונעשה חוזה דו-צדדי בין שני הצדדים החוזה קובע. אם קבלן רשום לא מסכים לבצע את העבודה בזמן תקופת האחריות או לאחר התקופה בזמן תקופת האחריות על המבנה (7 שנים) והתקלה אירעה בזמן האחריות, אזי המזמין רשאי לגשת לבית משפט ולהתחיל בהליך משפטי (לא רצוי) או להגיע לפשרת על פצוי כספי .

למעלה