נזכרתי בדוגמא הכי טובה להבדל בין דיפ סטאק
לVERY דיפ סטאק שאמנם קצת פחות רלוונטית למשחקים שרובנו משחקים אבל היא הדגמה יפייפיה. אתה זוכר את היד הכי מפורסמת מהיי סטייקס פוקר בעונה 5 שדוואן בילף את גרינסטיין עם אסים ואת איסטגייט עם שליישית 2 בבט של 100 אלף בטרן? באחד ההסברים שאיסטגייט נתן ללמה הוא התקפל הוא אמר את זה ככה "אני ודוואן היינו היחידים שנכנסו בחצי מיליון דולר, וידעתי שאם אני עושה לו קול בטרן זה מביא את הקופה ל330 אלף דולר ויש סיכוי מאוד סביר שאני אצטרך לעשות קול לבט עצום בריבר אם לא אול אין בריבר, ולא רציתי לסכן 500 אלף דולר בנקודה הזאת, אם הייתי נכנס ב200 אלף כמו שהרוב עשו זה היה אול אין אוטומטי." כשאתה משחק שורט סטאק השיקולים שלך הרבה יותר פשוטים די באזור הפלופ אתה כבר מחליט אם להכנס אול אין או לא, במשחק דיפ סטאק השיקולים האלה נהיים הרבה יותר קשים כי אתה מסכן הרבה יותר, דבר שנותן יתרון יחסית גדול לשחקנים טובים. תסתכל תמיד בכל הקאש גיימס שגם דוואן, גם אייבי, וגם אנטוניוס נכנסים תמיד בסטאקים עצומים של 500 בליינדים בשקט. הם עושים זאת כי זה מאפשר להם לתמרן הרבה יותר ומאפשר ליתרון האיכותי שלהם להתבטא. ואיסטגייט אמר את זה מאוד יפה "זאת טעות להכנס באותו סטאק כמו מי שכנראה השחקן הכי טוב בעולם בקאש, כי זה הופך את ההחלטות שלך להרבה יותר קשות"