מכיוון שהנושא עלה מספר פעמים.. סקר!

darkAI

New member
מכיוון שהנושא עלה מספר פעמים.. סקר!

בטורנירים במשחקים ביתיים.. עם איזה stacks ובליינדים אתם מתחילים וכל כמה זמן אתם מעלים בליינדים? ובקאש עם איזה stacks ובליינדים אתם משחקים?

eyal5005

New member
טורניר עם חברים

כל אחד מתחיל עם 4000 בזטונים בליינדים מתחילים ב-10/20 כל 15/20 דקות מעלים בליינדים או כשמישהו עף.

2המרפא

New member
זה ממש בינגו להתחיל עם 25 בליינדים

או שתורידו את הבליינדים או שתעלו את הכניסה זה יעשה משחק יותר הגיוני.

Shaycus

New member
יש בזה משהו

אני בהחלט מסכים איתך לצערי חברים שלי לא כל כך.. אנחנו לפעמים משחקים עם בליינדים של 1/1, מוזר.. אבל קורה.. כי כאילו לשחק עם חצאי שקלים זה די אבסורד אבל 1/2 זה באמת יותר מדי..

darkAI

New member
למה שלא תקנו צ'יפים ותשחקו איתם?

אתם יכולים למשל להגדיר שצ'יפ של 50 זה חצי שקל, צ'יפ של 100 זה שקל ולשחק עם זה ככה.

Shaycus

New member
הגזמת

ברור שאנחנו משחקים עם צ'יפים אני רק אומר שהצ'יפ הוא כמו מזומן בעצם ולעשות פתאום רייז של 2.5 שקל זה קצת מצחיק אז נכון, ברור שחצאי השקלים ישמו רק לבליינדים אבל זה די מיותר אם בעצם אף אחד לא מעלה בגובה הסמול בליינד אף פעם

2המרפא

New member
אז עדיף לשחק בינגו?

תשימו 100 שקל כניסה גם ככה כולם עושים מלא רילודים ודי מהר אני מניח. אני לא מבין משחק שבו כל ריי מחייב אותך לחמישית קופה וכל הימור בטרן אתה כבר חצי סטאק בפנים ומחויב לאול אין בריבר.

Shaycus

New member
שנייה

אני לא כל כך בקיא במונחים, מה זה ריי (אני מניח שאתה מתכוון ל ROI ואני רואה אתכם אומרים את זה הרבה אין לי מושג מה זה אומר) בנוגע לבליינדים אני לא מבין מה לא בסדר בלשחק עם 50 בליינדים ככניסה ראשונית? הרי 100 פעמים ביג בליינד הופך אותך לדיפ סטאק וזה לאו דווקא דבר הכרחי אם אני מבין נכון

Shaycus

New member
חח

עכשיו הבנתי את המשפט שלך בטח התכוונת לרייז למרות שבלי קשר אשמח לקבל הסבר על מה זה ROI :)

shaywh

New member
return of investment = החזר ההשקעה

שזה הרווח הממוצע שלך ביחס לביי אין. נניח שקנית לעשרה טורנירים ב100 ש"ח כל אחד ואחרי שכולם הסתיימו נשארת עם 1200 ש"ח ביד. זה אומר שבטורניר ממוצע הרווחת 120 ברוטו ו20 נטו. לכן הROI שלך יהיה 20/100 (הרווח לחלק בביי אין) שזה 20%.

2המרפא

New member
תשמע דיפ סטאק זה פוקר אמיתי ואצלכם זה בינגו

אני אתן לך דוגמא סבירה מהמשחק שלכם. כל אחד עם 50 שקל 25 בליינדים. שחקן מעמדה מוקדמת מעלה ל5 אתה מהכפתור משווה והביג משווה. אתה עם אס מלכה. קופה 15 שקל. פלופ A59 ריינבו, הביג עושה צ'ק, השחקן מהעמדה המוקדמת יורה 15 שקל לתוך הקופה אתה משווה הביג מקפל. קופה 45 שקל. טרן 3- השחקן המעמדה המוקדמת יורה 25 שקל אתה משווה. נשאר לך עשר שקל והקופה 95 שקל. זה באמת משנה גם אם אתה יודע שיש לו זוג אסים אתה תקפל את האס שלך בריבר לא משנה מה יצא בשביל עוד 10 שקל? שלא תבין לא נכון שיחקת את היד בצורה מולשמת ניסית לשמור על קופה קטנה אבל כשיש לך 25 בליינדים אתה כמעט תמיד תהיה מחויב לאול אין בריבר אין מה לעשות. אם היה לך 100 או 200 בליינים זה סיפור שונה.

2המרפא

New member
נזכרתי בדוגמא הכי טובה להבדל בין דיפ סטאק

לVERY דיפ סטאק שאמנם קצת פחות רלוונטית למשחקים שרובנו משחקים אבל היא הדגמה יפייפיה. אתה זוכר את היד הכי מפורסמת מהיי סטייקס פוקר בעונה 5 שדוואן בילף את גרינסטיין עם אסים ואת איסטגייט עם שליישית 2 בבט של 100 אלף בטרן? באחד ההסברים שאיסטגייט נתן ללמה הוא התקפל הוא אמר את זה ככה "אני ודוואן היינו היחידים שנכנסו בחצי מיליון דולר, וידעתי שאם אני עושה לו קול בטרן זה מביא את הקופה ל330 אלף דולר ויש סיכוי מאוד סביר שאני אצטרך לעשות קול לבט עצום בריבר אם לא אול אין בריבר, ולא רציתי לסכן 500 אלף דולר בנקודה הזאת, אם הייתי נכנס ב200 אלף כמו שהרוב עשו זה היה אול אין אוטומטי." כשאתה משחק שורט סטאק השיקולים שלך הרבה יותר פשוטים די באזור הפלופ אתה כבר מחליט אם להכנס אול אין או לא, במשחק דיפ סטאק השיקולים האלה נהיים הרבה יותר קשים כי אתה מסכן הרבה יותר, דבר שנותן יתרון יחסית גדול לשחקנים טובים. תסתכל תמיד בכל הקאש גיימס שגם דוואן, גם אייבי, וגם אנטוניוס נכנסים תמיד בסטאקים עצומים של 500 בליינדים בשקט. הם עושים זאת כי זה מאפשר להם לתמרן הרבה יותר ומאפשר ליתרון האיכותי שלהם להתבטא. ואיסטגייט אמר את זה מאוד יפה "זאת טעות להכנס באותו סטאק כמו מי שכנראה השחקן הכי טוב בעולם בקאש, כי זה הופך את ההחלטות שלך להרבה יותר קשות"

למעלה