מכיוון שעוד מספר שבועות תחל "שנת הנחש" בסין

Jflyaway

New member
מכיוון שעוד מספר שבועות תחל "שנת הנחש" בסין

אני מקדיש לכם שני שירים של ההרכב הנחשי האהוב עלי כל כך: THE DETROIT COBRAS !
הופעה
אולפן
איך אפשר שלא לאהוב את זה ... איך? כל כך הרבה סול יש לה לקציצה של הקוברס

let me tell you something about chinesse

I have been spending recently a good amount of time in NY's china town, practicing my cantoneese (I am learning) in markets and restaurants. Interestingly enough, these people like freakbeat; in almost every store you enter you hear UK 60's music (mostly small faces and kinks) and a lot of big star in the background. I realize that it happens every time I am there and in different stores. Joel, is this coincidence? did you observe something like this in china?

diknis

New member
נשמע סוחף

הבעיה שלי במקרה הזה הם השירים הקצרים מידי,כמו כן של ה- Maharajas שהמלצת בזמנו
בכל מקרה תודה על השיתוף ,ובעיקר על ההמלצה שלך מפעם -
‎Jesse Colin Young-Song For Juli 1973
מוסיקה עשויה היטב, אלבום חובה!!

Jflyaway

New member
לא... ממש לא. לצערי

הסינים ב MAIN LAND וגם בהונג קונג בכלל לא בקטע הזה
יש להם סצנה של INDI בערים "מתקדמות" כמו שנחאי ובייג'ין. זה מתחיל לחלחל מהשוליים, אבל בקטנה.
אין או יותר נכון לא ראיתי אנשים שהיה להם עניין בPSYCH או GARAE
בגדול היחס של סינים למוסיקה זה יחס דומה ליחס שיש להם לטלויזייה. זה בידור זמין שדורש מכנה משותף רחב. כלומר: NET ENTERTAINMENT. חסרה הבעיטה של ה TEEN SPIRIT אבל זה גם קשור למערך התרבותי-פוליטי. זה עדיין עם שחי תחת רודנות

זה כל כך אבסורד

כמה מהרעיונות הכי מעניינים ומרתקים שלמדתי עליהם צמחו שם.
הדאו תמיד זורק אותי לדברים שעליהם אנחנו מדברים.
אשמח אם תכתוב פעם הגיגים על הרעיונות הסיניים שמאוד מעניינים אותי,
ובעיני מאוד מתאימים ושייכים לכאן ....

Jflyaway

New member
נושא סין מסובך קצת

לאחר מעל עשרים נסיעות שעשיתי לסין, ועכשיו כאשר יש לי גם חברים מקומיים שם, ואחרי חפירות עמוקות, אני יכול לומר לך בביטחה את הדבר הבא:
אם יש איזשהו סגמנט קטנטן באוכלוסייה שגם מכיר וגם חש כבוד והערכה לדאואיזם, אז הוא נעלם לחלוטין מעיני.
פגשתי אדם אחד שהכיר את עקרונות הדאו, או לפחות את העיקרון המרכזי סביב אנלוגיית הנהר הזורם, ההרמונייה וכד'. הבנאדם אשכרה קרא והכיר חלק מכתבי לאו-דזה.... אבל רק אחד כזה פגשתי.
אבל צריך להבין שסין של אחרי מהפכת התרבות של היו"ר מאו, וסין הקדומה - אלו שתי תרבויות שונות.
רוב רובם של הסינים מתבלבלים בין אמונות עממיות "טפלות" לבין פילוסופייה של ממש.
עכשיו יש התחלה של תנועה תרבותית שמשלבת עומק וחקר החוכמה של סין העתיקה, אבל זה שולי

ולגבי שה שאני יכתוב הגיגים לגבי הרעיונות הפילוסופים עצמם... וואלה נכון להיום אני לא ראוי לזה. אולי אחרי שנים רבות יותר של לימוד

דיברתי על זה עם המרצה שלי

גם היא אמרה שקשה למצוא היום בסין משהו מהרעיונות האלה ..
הדאואיזם מתפקד היום כדת .. דבר שלעצמו מתרחק מהרעיון המקורי.
אבל, אפשר למצוא השפעות של הדאו בתורות מאוחרות יותר כמו הזן-בודהיזם ...
גם אולי בקונפוציאניזם החדש, אבל לא סגור על זה, בתורות האלה אני מתמצא אפילו פחות
מקונפוציוס, מנציוס, ולאו דזה הנסיכים ... (ג'ואנג דזה שולט !)

interesting

This is a real puzzle for me. It is difficult to understand why being in NYC makes chinesse appreciate the music we (i.e. forum members) like so much. Perhaps next time I will ask them directly (or more realistically, will ask someone to ask them...); will inform you if I have new insights. Again, my observation is not base on a single visit or a single store I have entered; it is really everywhere.

למעלה