מכיון ששרה ביקשה כל כך יפה

TJSBZ

New member
מכיון ששרה ביקשה כל כך יפה

אני פותחת שרשור חדש, הדן בשאלה ששאלתי בהודעה שנמחקה אתמול. האם רק לדתיים יש רגשות שיכולים להיפגע? אני אסביר את עצמי: הדתיים ובעיקר החרדים אוהבים לדבר על פגיעה ברגשות הדתיים שלהם. כך, למשל, כשהתפרסמה פה בפורום הודעה המציעה אלטרנטיבה להדלקת נרות, היו שטענו שזה פגע להם ברגשות הדתיים שלהם. כך גם לגבי מודעות פרסומת, וכך לגבי דברים אישיים יותר, כמו האוכל שבצלחתי. אם אוטובוס של אגד יסע בשבת, הדתיים יצעקו שפגעו להם ברגשות הדתיים. אבל אם חילונים שאין להם כסף לרכב ירותקו לבית בשבת ולא יוכלו לקיים את השבת כפי שהם תופסים אותה - כיום חופש יחיד בשבוע - זה לא פוגע? נישואים אזרחיים פוגעים ברגשות הדתיים שלהם, אבל העובדה שהלא-מאמין והאתיאיסט צריך לבחור בין חתונה בניגוד לאמונתו (כן, גם אי-אמונה הוא אורח חיים שצריך לכבד אותו), לבין נסיעה לחו"ל, שהיא יותר יקרה ובדרך כלל גם גוררת נישואים בלי נוכחות היקרים לנו, כי אין כסף להטיס את כולם. קבורה אזרחית פוגעת ברגשות הדתיים שלהם, אבל כשאדם שאינו מאמין נאלץ לקבור הורה לא מאמין בניגוד לאמונת שניהם (ועוד לשלם הון קטן לרב הקובר), זה לא פוגע באדם הלא-מאמין? משל למה הדבר דומה: לכך שתאלצו לקבור את מתיכם בטכס נוצרי, חלילה, או להינשא בו. וכן, זה כן אותו הדבר. אין לכם מונופול על הרגש. יש אנשים חילונים שלא אכפת להם להינשא, להיקבר ונסוע לפי הדת, ויש כאלה שזה מאד מציק להם. מה לעשות, אצל חלק מאיתנו אתיאיזם הוא אורח חיים ולא מקריות, כמו שאצל חלקכם דת היא אמונה ולא הרגל. ואם על נושא הנישואים עוד יש איזה תירוץ הלכתי, הרי שבנושא הקבורה האזרחית שאין בארץ, זה עניין כלכלי טהור. חלקות קבורה הן דבר יקר מאד, והחברה קדישא לא מוכנה לוותר על מוקד הכח הכלכלי הזה, המפרנס רבים כל כך. אז, במיוחד בשבילך, שרה: שרשור בנושא המונופול הדתי על הרגש.

sarav55

New member
אוקי אענה לך אני מקוה שאמצא את הכל

רקע היסטורי (אחרי לימודי מדעי המדינה באוניברסיטה) - אחרי השואה שהניצולים הגיעו לארץ ושהגיעו אחריהם העליות מצפון אפריקה וכו' הגיעו לכאן ארץ ישראל היהודים שכל כך יחלו לבית של העם היהודי והארץ המובטחת והיו אף כאלה שנשקו את אדמת הארץ היקרה (לאזכירך התימנים שהגיעו במרבד הקסמים) אכן כן, יהודים יקרים ותמימים הגיעו לארץ הקדושה ששנים חלמו עליה וחלומם התממש. היו אלה אנשים דתיים ומאמינים ותורת ישראל היתה הספר הקדוש ביותר שלהם שאכן הם יהודים ומאמינים ששנים יחלו לקיבוץ גלויות ובכן היו בארץ יהודים רעים ומרשעים שהחליטו שאין מקום לדת היהודית בארץ הזו (שלא לדבר על אלה שפשוט השחיטו כל זיקה לענין הדת כשגזרו לתימנים שהגיעו לארץ את הפיאות שלהם כי כאן אין צורך בדת כי ארץ ישראל פטורה מהמצוות) מאז ועד היום ברוך ה' קבצו את העם היהודי בארץ ישראל ולכאורה נוצרה כאן מדינה יהודית בארץ ישראל לעם ישראל יש מסורת יהודית ועל המסורת הזו שמרו מאות בשנים אין לנו ארץ אחרת ליהודים זהו הבית היחיד בו התקבץ רוב יהודי במקום אחד שהוא הבית הלאומי שלנו כיהודים. ידוע שהדת היהודית הולכת עם היהודי ואין להפריד אלא אם כן האדם היקר שנולד מאמא לא יהודיה והגיע לכאן שהחליט שהרגשות שלו עם העם היהודי ללא קשר לדת. עם ישראל תמיד היה קשור לתורת ישראל וזה שבאו לכאן זה היה ממש חלום שהתגשם כולם היו דתיים באו כמה מתייוונים והחליטו להפריד יהדות מדת כמו ברוסיה שקם שם שלטון שרצה לעשות מהפיכה אזרחית בארצו ולהפריד דת ממדינה. בן גוריון ידע שלא יהיה לו ברירה כי הרוב היהודי הספרדי היה מסורתי דתי אבל הוא החליט ללכת על הספרדים ולחסל את האמונה והדת שהאמינו עשרות בשנים ופיזר אותם בקיבוצים ועשה להם שטיפת מח שארץ ישראל כאן ולא צריך יותר לשמור מצוות. הוא ראה שלא ילך לו ואז לא היתה לו ברירה אלא להסתדר עם הדת במדינה הזו. ומאז ועד ליום זה ישנו איזה סטטוס קוו במדינה שאם יופר תהיה בעיה ביהדות של המון אנשים. שלא נדבר על הבנים האובדים שלקחו מאמהות ספרדיות בעליות משפחה גדולה ובניהם גם אמי ז"ל שהלכה לעולמה ביודעה שהילד הקטן שלה נחטף בידי המדינה ונמכר תמורת כסף מלא לא ידוע לאיזה גורמים (זה גם בעיה שצריך לתת עליה את הדעת) נראה לי שפחות או יותר נתתי רקע איך אמר המשורר אין לי ארץ אחרת כאן עם ישראל יהודי לפי הדת היהודית. כן זוהי מדינה יהודית לעם היהודי. יהודי=יהדות אין מה לעשות מי שרוצה להיות יהודי בבית היהודי מקיים את החוקים של היהודים. ואם משהו רוצה לקיים חוקים לא יהודיים שילך למקום לא יהודי ויעשה בעצמו מה שרוצה. מצידי אפילו שיתאסלם ויתנצר אין לי בעיה עם הענין הזה.

TJSBZ

New member
אוקיי כמה דברים

א. מה הקשר בין הסקירה ההיסטורית שלך לגבי העוול שנעשה על ידי מקימי המדינה הרשעים לעולים היהודים התמימים לבין מה שכתבתי, חוץ מהבמה שבה שטחת באופן עילג את משנתך? ב. כל הכבוד על הליברליות והדמוקרטיות: אתיאיסטים - ראוס. ממש יפה. להזכירך שהאתיאיסטים והחילונים הם אלה שממיסיהם מתקיימת המדינה, ומשלמת קצבאות לבחורי ישיבות? ומכיון שהחילונים והאתיאיסטים (וגם הדתיים הסרוגים) הם אלה שמקיימים את החברה החרדית ממיסיהם, והם אלה ששומרים עליה בצבא ובמשטרה, אני במקומך לא הייתי ממהרת כל כך לגרש אותם. ג. זכות הקיום שלי כאן אינה נופלת בכלום מזכות הקיום שלך. זכות הקיום שלי כאן קשורה בעובדה הפשוטה שנולדתי כאן, והורי נולדו כאן. בזכות העובדה שסבתי החילונית סללה כאן כבישים במו ידיה, מגיל 14, ולא התבכיינה כמוך. כן, כן, האנשים שקראת להם רשעים הם אלה שהקימו לך את המדינה. הם אלה שבזכותם יש לך "בית לאומי לעם היהודי". הם אלה שבזכותם יש לך בכלל בית. ד. עדיין לא ענית על עיקר העיקרים, למרות שפע המלל ששפכת: מה נותן לך את הזכות להיכנס לי לחיים הפרטיים עם המצוות שלך? במה זה שונה מנוצרי שהיה כופה את דתו על יהודי בספרד, לדוגמא? (ואם יש לך טיפת ידע היסטורי את יודעת למה בחרתי בספרד כדוגמא). אם לאתיאיסטים אין זכות קיום כאן, זה לא שונה בכלום ממדינה אחרת שתחליט שליהודים אין זכות קיום בשטחה. האם למדינה כזו אנחנו רוצים להידמות? לספרד של ימי הביניים?

sarav55

New member
יש כאן המון

ערבים ונוצרים שנולדו כאן אז מה זה אומר חוץ מזה תסלחי לי אם כל הכבוד אני גם משלמת מיסים כמו כולם אם את יהודיה את מחוייבת כלפי הדת שלך כי אין ארץ אחרת שהדת שלה יהודית הרשעים שאני מתכוונת אליהם אלה האנשים שגרמו לאחים שלי להיות במתח בגלל הדת שלהם שהיא גם הדת שלהם. הם לא הקימו לי את המדינה מותק שלי אבא ואמא שלי עבדו קשה מאוד עוד לפני שהיתה כאן מדינה אבי ואחי נלחמו עוד קודם לפני שבכלל הגיעו האנשים הללו שכביכול הקימו את המדינה שלי. אבא שלי נפצע מהעירקים שנכנסו לכאן שזה אולי את לא זוכרת. יהודי=דת יהודית

TJSBZ

New member
את קראת רשע גם לבן גוריון

שהיה ממקימי המדינה, אבל כמובן שהיסטוריה היא עניין יחסי אצלך. דבר שני, מותק תקראי למישהו אחר. ולקינוח: מי החליט שאני יהודיה? אני בהחלט מסכימה שיהודי = דת יהודית. ואני, לפי קריטריון זה, אינני יהודיה. אבל תמיד יימצא בסביבה איזה חרד שיודיע לי שאני דוקא כן יהודיה, הוא החליט. ולפי זה שהוא החליט אני חייבת להינשא בנישואים יהודיים דוקא וגם, להבדיל, בקבורה יהודית. ואם לא - ראוס. אני בטוחה שבדיקה קצרה בספרי ההיסטוריה החביבים תסביר לך מה פירוש הביטוי "אתיאיסטים ראוס". אשר לכך שאין עוד מדינה שהדת שלה יהודית, אין הרבה ארצות נאורות בעולם שיש להם דת כלשהי. רוב המדינות המתוקנות עושות הפרדה בין דת ומדינה. וזה שיש כאן ערבים ונוצרים שנולדו כאן זה אומר שזה גם הבית שלהם. אגב, אני ממליצה בחום על לימודי פיסוק. זה מקל על הקריאה.

sarav55

New member
אוקי שוב אין לך בעיה

אם את לא יהודיה אז תקברי בקבורה לפי הדת שלך או בבית קברות אזרחי ונגמר הסיפור מה בעיה אין לך שום בעיה עם קבורה וחתונה תודיעי להם שאת לא יהודיה וגמרת את הסיפור. אני לא ככול הגויים אני עם ישראל והדת שלי יהודית ואין לי לאן ללכת מי שרוצה להיות גוי שילך לאיזה מדינה של הגויים שבה חפץ ויש המון אנשים שיורדים מהארץ כי לא מוצאים את עצמם כאן מבחינה יהודית וכו'... אם את אומרת שהערבי ונוצרי זה הבית שלהם זאת אומרת שאת מסכימה שלעם היהודי אין בכלל איזה חלק בעולם שהוא יכול לחיות לפי דרכו היהודית זאת אומרת שחיסלת את העם היהודי כמו ערפת שרוצה לתת לנו לשתות את מימי עזה אני אם כאלה לא מוכנה לדבר ובטח גם לא עם ערפת יש לי ארץ אחת הדת שלי יהודי ואני יהודיה כשרה ברוך ה' ישתבח שמו.

sarav55

New member
דרך אגב

התמונה שצורפה כתמונה שלך באמת לא מראה שאת משום דת אז את בטח לא חייבת בנישואין וקבורה יהודית.

למעלה