מכין את עצמי

kechel

New member
מכין את עצמי

אני מתכוון להירשם לחדר כושר חודש הבא, אני חורש כרגע את האינטרנט במידע ואשמח לקבל כמה טיפים.

1. עייפות. אני כבר רואה ימים שאחרי עבודה אצטרך ללכת לאימון, אבל אני אהיה כל כך עייף וזה ממש יקרוץ ללכת הבית. מה אתם עושים כשיש לכם אימון אבל אתם ממש ממש רוצים לישון?

מה שאני חשבתי זה:
קפה - הבנתי שלוקח לקפאין 30 דקות להשפיע ואז הוא יכול לעורר קצת.
מקלחת - חשבתי אולי אני אלך לחדר כושר ואעשה מקלחת קרה לפני האימון.
מזון - בננה? חטיף אנרגיה? לא נראה לי שזה יעשה הרבה...

2. תזונה. הבעיה שאני לא יכול להקפיד על מלא ארוחות מסודרות כי זה לא מסתדר לי עם מקום העבודה. כמה זה יכול לפגוע? איך אתם מקפידים על תזונה?

| משקל 110, גובה 1.85, המטרה להוריד משקל ולעצב את הגוף |

The Pinky P

New member
תשובות...

1)ללכת להתאמן כשאתה עייף זה לא רעיון טוב...
אתה צריך לסדר לך את הלו''ז כך שתוכל להגיע לאימונים ערני ועם אנרגיה
ומעבר לכך - אימון גופני מחייב מנוחה טובה ותזונה מתאימה ככה שתיקח בחשבון
שתצטרך לישון טוב ולנוח
או במילים אחרות - אם אתה מאלו שישנים שעתיים בלילה וכל היום גמורים מעייפות - יהיה לך מאוד קשה להתאמן בצורה טובה ולהתקדם.

לגבי כל ה"טריקים" נגד עייפות - זה נחמד והכל אבל לא זה מה שיהפוך אותך מעייף ותשוש לערני ואנרגטי....
זה יכול לתת בוסט קטן, זה יכול לרענן קצת אבל אם אתה עיייף ותשוש - הגוף דורש מנוחה ושינה.

2) אני חושב שנוצר אצלך רושם שמי שמתאמן בחדר כושר אוכל כל שעה ארוחה מלאה כאילו הוא לפני צום כיפור.
אז בדרך כלל זה לא המצב ואפשר להתנהל כרגיל עם ארוחת בוקר,צהריים,ערב ובין לבין ארוחות ביניים.
במידה ואתה באמת לא מצליח להתנהל מבחינת תזונה אז יש היום הרבה תוספים פרקטיים שנותנים מענה לצרכים כאלו אבל שוב - זה לא המצב שלך,
על אחת כמה וכמה שהמטרה הראשונית שלך היא להוריד באחוזי שומן מה שאומר
שלאכול הרבה אתה גם ככה לא תאכל.

אני חושב שאתה מפספס שתי נקודות מאוד חשובות באימון הגופני -
1) טוטאליות. אם אתה שם - אתה שם! משנה הרגלים רעים, מתפשר על דברים מסויימים, מקפיד על דברים חשובים גם אם הם לא נוחים,
אימון גופני מחייב מעטפת הרגלים מעבר לשעה וחצי שעתיים בחדר כושר כמו שינה טובה, אכילה נכונה וכולי...

2) לאהוב את האימון - אם אתה מגיע ממקום של "לגמור עם זה" וללכת הביתה - זה לא יעבוד.
בדרך כלל אנשים שמתחילים להתאמן, מגיעים עם מוטיבציה גדולה שהולכת ודואכת אחרי זמן קצר.
אם יש לך בעיית מוטיבציה עוד לפני שהתחלת להתאמן - יש כאן בעיה...
אני מאמין שצריך לעשות פעילות גופנית שאוהבים ולא שצריכים...לאיו דווקא אימון בחדר כושר או ריצה או ספיניג, בסופו של דבר אם לא תירצה להתאמן ותלך כל פעם לאימון בבאסה - זה לא יעבוד.
אולי תשקול שוב את סוג הפעילות שאתה רוצה לעשות, על אחת כמה וכמה שבשלב הראשוני אתה רוצה להוריד במשקל ולכן מגוון סוגי הספורט שיכולים לתת לך מענה על כך הוא גדול ולא מחייב בתוכו שימוש במשקולות וחדר כושר.

בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה ידידי!

kechel

New member
תודה

בקשר לעייפות, אני פשוט יודע שלפעמים אני ממש עייף אחרי עבודה, אני חושב שאני אתגבר על זה, חצי שעה לפני האימון אני אוכל משהו קטן ואשתה קפה ואם צריך אעשה מקלחת. אני מקווה שכשאתחיל להתאמן אני אשן טוב יותר בלילות (כרגע אני ישן 5-6 שעות) והכול יסתדר.

בקשר למזון אני פשוט הייתי רוצה לפרוש 4-5 ארוחות קטנות ולא לאכול ארוחת צהריים גדולה, זה מה שלא יסתדר, אבל נראה נעשה משהו, אנסה לשלב ארוחת בוקר קטנה (כרגע אני לא אוכל בבוקר) ואולי סנדוויץ שעתיים לפני האימון.
זה קצת מטריד אותי העיניין של תזונה כי פעמים קודמות שהייתי מתאמן לא יצא הרבה, אני חושב בעיקר בגלל שלא ידעתי לשמור על תזונה נכונה. (צריך גם להוריד משקל וגם לאכול מספיק חלבונים לשרירים)

יש מוטיבציה! :)

The Pinky P

New member
הבחור השני שהגיב לך מטעה אותך מאוד וחבל...

הוא מקובע על לאכול כמה שיותר בשביל לפתח את השרירים (מנותק מהמציאות)
בעוד שאתה רוצה בשלב ראשון להפטר משומן עודף.

אז אני אעשה לך קצת סדר בעניין -
הגוף שלנו מוציא ומכניס אנרגיה, מוציא אנרגיה ע''י הפעלת כל המערכות מתפקדות ופועלות + כל פעילות מעבר לכך שאנו עושים ביומיום.
מכניס אנרגיה ע''י אוכל.
עכשיו, בן אדם משמין במידה והוא מכניס יותר אנרגיה ממה שהוא מוציא ומרזה במידה והוציא יותר אנרגיה ממה שהוא מכניס.
כך שאם אתה רוצה להרזות, כלומר - להוריד שומן,
אתה חייב להיות במאזן קלורי שלילי כלומר - לאכול פחות ממה שאתה מוציא.
כך שאין טעם לחשוב על דחיפת סנדוויצ'ים לקראת אימון.
כמו שאמרתי לך - תתמקד בארוחות קטנות ומגוונות, תוסיף ארוחת בוקר (חייב!
אל תוותר על זה) ותשתדל להסתמך יותר על חלבון מאשר על פחמימה ושומן.

בחישוב גס מאוד מאוד, בהתאם נתנוים שלך - אם תאכל סביב ה 2200-2400 קלוריות ביום ותתאמן אימונים מתאימים 3-4 פעמים בשבוע אתה תרזה יפה.
אם תאביס את עצמך בסנדוויצ'ים ותאכל כל חצי שעה, גם אם זה יהיה בעיקר חלבון - אתה פשוט תהיה במאזן קלורי חיובי ותוסיף לעצמך עוד שומן.

אני חושב שאתה צריך להתייעץ עם איש מקצוע כי ההבנה שלך לא מספקת (לא בקטע רע - בשבילך ולטובתך) ובאינטרנט אי אפשר להתאים לבן אדם תכנית תזונה/אימון ספצייפים,
אפשר להסביר את העקרונות (כמו שעשיתי) ואפשר לכתוב שטויות (כמו שהבחור השני כתב)
אבל זה לא יכול להסתיים שם.

igalk4741

New member
לגבי זה

לפני אימון תאכל עד חצי שעה לפני ותשתה כמו שצריך
קפה וחטיפים פחות כדאי כי יש crash , עדיף באוכל פחמימות מלאות
&nbsp
כשהאימון נגמר אתה אמור להרגיש יותר אנרגטי מאשר ממתי שהתחלת אותו,
זה צריך להמריץ אותך , אתה לא אמור להתאמן לכישלון שריר כל יום , רק אולי פעם בשבוע, בשאר הזמן לעצור טיפה לפני הכישלון של השריר כדי לשמור על פידבק חיובי לשריר
&nbsp
בנוסף מבחינת שינה אתה אמור לישון מינימום 7 שעות ביום ועדיף 9 ,
בשינה השריר מתפתח , לא באימון , באימון פוצעים את השריר כדי שבשינה ייגדל,
וחשוב לשתות הרבה מים
&nbsp
מבחינת ארוחות , אצל רוב האנשים , חוץ משישי שבת שהם בבית כל היום , בשאר הזמן , 2 שליש מהזמן הם בעבודה , ושליש בבית , וצריך לאכול מינימום 4 ארוחות ביום ועדיף 5-6 , זה אומר שבעבודה אתה צריך מינימום של 2-3 ארוחות ביום , אז תביא איתך סנדוויצים לעבודה , או תזמין משלוח בערב , חייב לאכול מספיק כדי להיות במצב אנבולי
&nbsp
אתה אמור לשקול 80-85 קילו בסוף התהליך , שזה אומר ש75% מהאימונים שלך אמורים להיות אירובי , ריצות וכל זה , ורבע מהאימונים רק זה כח,
בנוסף לאכול יותר חלבון ופחות פחמימות

kechel

New member
סנדוויץ חצי שעה לפני אימון זה בסדר?

כי אני אוכל ארוחת צהריים ב12 ואני הולך להתאמן ב5, זה הרבה זמן, ואני לא רוצה להיות רעב באימון, אז חשבתי אולי סנדוויץ חצי שעה לפני.

הזמן זאת בעיה גדולה

וזה מה שגורם להרבה אנשים לפרוש. הפתרון היחיד שמצאתי זה להקפיד על אימונים מאד מרוכזים, בעיקר אימוני הכוח שקל למרוח על פני 3 שעות אם לא נזהרים. אירובי אני עושה לפני העבודה.

לגבי ירידה במשקל, מניסיון אישי שלי ושל הרבה חברים ומכרים, תשיג את זה אך ורק בשינוי הרגלי תזונה. ספורט לבד לא מספיק. גם אם תהיה כל היום בחדר כושר. בגובה/משקל שלך אתה צריך שינוי דרסטי ממש בתזונה.

למעלה