מכינה או שיפור בגרויות?

lady206

New member
מכינה או שיפור בגרויות?

שלום, מעוניינת ללמוד ריפוי בעיסוק או פיזיותרפיה אך ממוצע הבגרויות שלי אינו גבוהה ( 99 נקודה משהו) וכן הפסיכומטרי (545). הלכתי ליעוץ ביואל גבע והם הציגו לי מספר אפשרויות למסלול לימודים אבל כמעט כולן מכריחות אותי לשפר בגרות אחת או שתיים וייתכן גם פסיכומטרי. השאלה שלי היא מה כדאי ? הרי ביואל גבע לא ידברו איתי על מכינה מכיון שהם בתור עסק ינסו לשכנע אותי לקחת קורס לשיפור בגרות מסויימת. מי יוכל לכוון אותי או למי עליי לפנות על מנת להגיע להחלטה נכונה? אשמח אם תוכלו לעזור. רינת

lady206

New member
בדקתי את הנושא לעומק

ניתן ללמוד ריפוי בעיסוק רק בשלוש אוניברסיטאות בארץ- חיפה, ת"א וירושלים. הדרישה בירושלים היא הנמוכה ביותר ועם זאת ציון הפסיכומטרי אינו מספיק ( הדרישה שם 650). האפשרויות שלי הן אולי ללמוד במכללת ת"א יפו במסלול מדעי ההתנהגות ואז אחרי התואר ללמוד ולקבל תעודה בתרפיה באומנויות. בשביל להתקבל למסלול זה אני ממש גבולית - ממוצע הבגרויות שלי מתאים אך הפסיכומטרי שהם דורשים הוא 500 ולי 545. כמו כן אני יכולה ללמוד במכינה של האוניברסיטה העברית במסלול מדעי הרוח והחברה אך איך אני יודעת כי המכינה באמת תעלה את סיכויי הקבלה שלי? האם הלמידה של 8-11 חודשים אינה בזבוז זמן וכסף? למי אני יכולה לפנות כל מנת לקבל את הייעוץ במה כדאי לבחור מכינה או שיפור בגרויות בלי שאף אחד ינסה למכור לי את הקורסים שלו?

שקלת לקחת קורס פסיכומטרי במקום?

נסי לשאול גם בפורום סטודנטים או משהו כזה או להתייעץ עם פביכולוג תעסוקתי.

למעלה