מכינה בתיאוריה+עוד כמה שאלות אם אפשר:)

קארין1014

New member
מכינה בתיאוריה+עוד כמה שאלות אם אפשר:)

לא יודעת איך לא גיליתי את הפורום הזה קודם...אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם. ב2 מלים על עצמי ואז אשאל את מה שרציתי.בת 24,אחרי תואר ראשון בתחום שלא קשור למוזיקה.בגיל 6 התחלתי ללמוד פסנתר,נשמך תקופה מאד מאד קצרה,אולי חצי שנה..סיפור מסובך וקצת לא מובן.בקיצור לימדתי לנגן את עצמי לבד,בלי תווים בלי כלום,רק משמיעה.מנגנת רק משמיעה כמעט כל דבר(כמובן שהיצירות הקלסיות דורשות ידע בתאוריה ותווים וקשה לנגן אותם רק על סמך שמיעה). מאז שאני קטנה נמשכתי לתחום המוזיקה(אבא פסנתרן) אין לי מושג למה זה נדחק כל הזמן לצד,ובזמן הלימודים באוניברסיטה הבנתי שזה מה שאני הכי אוהבת.אז כמו שכתבתי אני מנגנת משמיעה,לאחרונה התחלתי קצת ללמוד עם מורה שטוענת שזה חטא שאני לא למדתי מוזיקה כי יש לי יכולות יוצאות מהכלל וגם בשבילה זו הייתה הפתעה כשאמרתי לה שאני מנגנת הכל רק משמיעה.החלום שלי ללמוד מוזיקה.לפי הדרישות הקבלה-אני לא מקבלת לשום מוסד.כנראה שרק למכללת רימון(הבנתי שאצלם הכסף הוא הקובע). מתכוונת להשקיע השנה בלימודי תאוריה ופסנתר עד כמה שאוכל אבל ברור לי שלאקדמיה כבר אין סיכוי שאגיע. רציתי לשאול-מישהו מכיר את המכינה בתאוריה בת"א? זה מתאים גם לאנשים עם רקע מועט כמו שלי? כי ראיתי שיש גם קורס קיץ בירושלים אבל נראה לי כבר מאוחר מדי להרשם אליו,מתחיל בשבוע הבא ואני גם גרה רחוק. אשמח לקבל מידע. תודה

קארין1014

New member
ועוד משהו קטנטן

אם למישהו יש איזשהו חומר בתאוריה,תוים,מבחנים לדוגמה וכו' וכו'(כל מה שאתם לא צריכים חח) אשמח אם תוכלו לשלוח לי בבקשה,אולי זה יוכל לעזור לי ללמוד. שוב תודה מראש

קודם כל כל הכבוד

להמשיך עם תווים ולהמשיך להתאמן. להחשף לסוגים נוספים של מוסיקה. לנסות לנגן עם אנשים וכו'. לרימון אכן קל להתקבל אבל החוויה שתקבלי בתור תלמידה ברמה הבסיסית ביותר היא לא אותו דבר. יש לבית הספר הרבה מה להציע למי שכן בא עם ידע. לא יודע לגבי המכינה, אבל אם את חושבת על התחום של ביצוע (זה מה שהבנתי ממך), אז התרכזי בעיקר בביצוע כרגע לדעתי... הבנתי שאת חושבת על שנת הלימודים הבאה, לא הקרובה - כך שיש עוד הרבה זמן להתקדם!

קארין1014

New member
תודה על התגובה

נכון,אני חושבת על ללמוד רק עוד שנה,אבל גם אימונים של שנה לא יעזרו לי יותר מדי.אין מה לעשות,כדי לשלוט בתווים צריך להתאמן מילדות. אשמח בכל זאת לקבל ממישהו איזשהו חומר לימודי/מבחני כניסה/מבחנים של קורסים וכו' וכו'...וכמובן המלצות לגבי המכינה אם מישהו מכיר.תודה מראש סופ"ש נעים

assaf66

New member
ברימון זה לא קשור לכסף העניין הוא שזה לא

מוסד אקדמי

קארין1014

New member
נכון זה קצת בעייתי

אבל למה הכוונה? כאילו,גם לי זה לא נשמע כל כך טוב וגם לא התרשמתי יותר מדי מהמקום בהתחשב בעלות של הלימודים....

assaf66

New member
תשמעי

אני לא מזלזל זה מקום מגניב יש שם מוזיקאים ממש טובים כמו יוני רכטר, אבירם גוטפריד, אלק כץ, איריס ועופר פורטוגלי ועוד מלא... פשוט רק אמרתי שזה לא מוסד אקדמי

אורי1919

New member
מסלול למוסיקה ופסקול לסרטים

אים בדקת במכללת ספיר? יש שם מסלול אקדמי למוסיקה ועצוב פסקול לסרטים ולא דרוש ידע קודם בתיאוריה או בתווים.

למעלה