מכינה גרעין או שנת שירות?

shiri17

New member
מכינה גרעין או שנת שירות?

הי אני כרגע בממש התלבטויות ואין לי מושג מה לעשות... אני בודקת כרגע מכינות בגלל שהבנתי שעירוניים לא יכולים לעשות שנת שירות, אבל שנת שירות בחברה להגנת הטבע לא קשורה לתק"ם אז שם אני יכולה.. והשנה הזאת היא הרוב הדרכה... ואני לא רוצה לעבוד בפנימיות או בכפרי נוער.. אני רוצה משהו שקשור לטבע ועזרה לקהילה... אבל אני מתלבטת כרגע בין שני דברים עיקריים מכינת "נחשון" ושנת שירות "בחברה להגנת הטבע"... ואני גם הולכת שבוע הבא לבדוק את עמותת אלון ושנת שירות בק"קל... אם מישהו יודע מידע על הדברים האלה הודה מאוד על כל פיסת עזרה תודה:)

עִידן

New member
תראי..

קק"ל ועמותת "אלון", עד כמה שידוע לי, זה כן דרך התק"ם (שניהם מופיעים בחוברת שלהם). ההמלצה שלי אליך היא לבדוק את כל המקומות ואז להחליט, ביחרי במה שהכי מתאים לך.

אורטלה

New member
אם את רוצה

ללכת לעמותת אלון את פשוט צריכה לחתום לנח"ל. זה מה שאני כנראה אעשה...

hadasbaril

New member
אני מנחשון

אשמח לענות לכול שאלה ואתן לך במסר גם את הטלופן שלי.

kedeman

New member
את זה אני יכול להסביר בערך

כדי להוציא מישהו ל-ש"ש אז צריך או שתהיה מכסה מהצבא שתאפשר את זה או שהוא יחתום על יציאה לנח"ל (למה? לא יודע!) לאלון אין מכסות לכן אם מישהו רוצה לעשות שם ש"ש הוא חייב לחתום על נח"ל כמובן שאת היציאה לנח"ל אפשר לבטל כל הזמן אבל זה ימנע ממך לקבל זימונים לדברים מסויימים למרות שכל מני יחידות וסיירות מיוחדות קודמות לנח"ל אז מיונים אליהם לא משנים לנח"ל (טיס, מטכ"ל, שייטת וכו')

למעלה