מכינה קדם צבאית

AshkA_

New member
מכינה קדם צבאית

היי אני יודעת שזה לא ייגע לכולם כאן, אבל יש למישהו מושג מה הוא הולך לעשות בצבא??? את השאיפות של בלאונט אני מכירה, השמיים הם הגבול, אבל אני כלכך לא יודעת מה אני רוצה לעשות. זה עוד פחות משנה..אני לא רוצה בסוף להתקע באיזה תפקיד פקידותי (שוביניסטים, תעצרו את עצמכם כאן ועכשיו!). החדשה האחרונה והכי מרנינה (אגב, נכון שהמילה הזו פשוט מקסימה, חית חית לאליעזר בן יהודה), היא המכינה הקדם צבאית החילונית. כן יש דבר כזה. אין לי כוח לפרט לכם עכשיו על, וגם ככה בהגדרה הרשמית של היחידה, זה הדבר הכי משעמם שיש, אבל אחרי הכרות עם כמה אנשים, ראיתי כמה שזה יכול להיות דבר נפלא. יש למישהו איזה מושג נוסף על העניין? אין שום דבר באתר הרשמי של הצבא

MiSheL

New member
האמת היא

גם אני לא יודעת כלום על הצבא כמה שאני מנסה להתעניין ואני עדיין לא מוצאת את עצמי אמא שלי רוצה שאני אלך לעתודה, ושמעתי על זה המון דברים טובים אבל גם המון דברים רעים, אז אני לא יודעת ומצד שני אני רוצה לעשות משהו בצבא, אבל אני בכלל לא יודעת מה ומצד שלישי חבר שלי החייל אומר לי בכלל לא להתגייס ומצד רביעי אני מגיעה יותר יותר למסקנה שאני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי :) מישל

בלאונט

New member
תכוונו גבוה - תפגעו בדיוק במקום

עצה ממני בהתבסס על החוסר ידע המוחלט שלי אומרת שתכוונו גבוה, אל תסתפקו במשהו רק נחמד כדי להעביר את הזמן. מדובר בשלוש שנים, שבהם מעבר לטיפוח העצמי שלכם - רובכם רוצים לתרום, בכל זאת, זו המדינה של כולנו. אז תנסו להגיע הכי גבוה שעלול לעניין אותכם, כי אם תתקבלו גבוה - לרדת יהיה קל, להפך יהיה בלתי אפשרי.

Black Star

New member
גל``צ גל``צ גל``צ

וסתם מעניין אותי, תפרטי יותר על המכינה החילונית הזאת פלייייז :)

AshkA_

New member
נחשון

``נחשון`` ממוקם בישוב נילי, על יד מודיעין - נוף מדהים!!. זו המכינה הקדם צבאית למנהיגות חברתית החילונית הראשונה. מטרתה לטפח מנהיגות צעירה בעלת מודעת חברתית (אולי זה יגרום לי להיות פחות אדישה), מוטיבציה ורצון לתרום בכל דרך לקיומה ולאיכותה של החברה הישראלית (חתיכת הצהרה) - המכינה פתוחה לכל ולא נושאת זיהוי פוליטי כל שהוא. חניכי נחשון לומדים מנהיגות, יהדות, ציונות, הכנה לצהל והכרת הארץ ותושביה, ובנסוף, מגוון נושאים המעשירים את הדעת והרגש - פילוסופיה גיאופוליטיקה, אקטואליה, תקשרות, כלכלה ועוד. החניכים עוברים פעילויות רבות בסימן ההכנה לצבא כגון אימוני כושר, מסעות, ניווטים, הישרדות, גדנע, ביקור בבסיסים, מפגש עם חיילים ומפקדים, מורשת קרב ותולדות המלחמות ועוד. החניכים מתפעלים את עצמם - מטפלים בתכני הלימוד, הזמנת מרצים, קביעת אורחות החיים, תחזוקה שוטפת וניהול קשרי חוץ. החיים בקבוצה, הפעילות התורמת לחברה, וההתמודדות עם לחץ, משימות, לוחות זמנים ובעיות אחרות, מביאים את חניכי נחשון לפתח נחישות, משמעת עצמית, יכולת אישית, ויחסי אנוש, מודעות, אמינות ואחריות. העיקר הוא לנצל ולתעל את כל התכונות הללו לטובת החברה. מודה. כל הכתוב לעיל יומרני להחריד. ואם הייתי רואה את זה רק בכתב, לא הייתי נוקפת אצבע אפילו לפרסם את זה ובטח לא לחפש על זה מידע. אבל ראיתי אותם בפעולה (ההכרות הראשונה שלי הייתה היום, ביום כיף בבית מלון של המחלקה המטרולוגית בתל השומר, שם הם הפעילו את הילדים ועשו שמח), וראיתי את התגובות, האושר, והסיפוק. אולי יש בזה משהו. הי סתם אסוציאציה של הרגע. יצירת הקבוצה העצמאית לחלוטין הזו, מזכירה לי את ה``נחשול`` כוח על ידי משמעת, כוח על ידי קהילה.. איך שני דברים דומים יכולים להיות כלכך שונים, והכל תלוי במטרה של העניין...

אני יודע אני יודע!!

אני לא הולך לצבא. עכשיו כולכם תקראו לי ``הוגד`` ``גוי`` אפילו ``נאצי`` לא נורא...התרגלתי... אני לא הולך לשרת מדינה שמשתינה על החיים שלה בקשת.

פלומפי

New member
אם לא

נעשה שנת שירות אני מקוה להגיע לתפקיד קרבי טוב ואם לא אז נראה. עוד מעט שולחים קדצים...

למעלה