מכינה שיעור ליום השואה

מכינה שיעור ליום השואה

היי, אני ארינה, אני לומדת בכיתה י"ב באילת. ביקשתי השנה מהמחנכת שלי להעביר שיעור ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, אבל השיעור שאני מתכננת להעביר הוא לא על שואת העם היהודי, אלא על השואה שעוברים יום יום גברים, נשים וילדים ברחבי אפריקה. מהמידע המועט שיש לי- אני יודעת שהם עוברים שואה אמיתית, כפרים נמחקים מעל פני האדמה על ידי כנופיות מטילות אימה וטרור. מרבית הילדים לא זוכים לאוכל, מים, בגדים, ואפילו לא להורים ומשפחה נורמלית. מפחיד לחשוב שדבר כזה קורה כל כך קרוב אלינו, ועוד יותר מפחיד להתמודד עם הידיעה שאנו, בתור יהודים, דור שני ושלישי לניצולי שואה, מתעלמים ממה שקורה מתחת לאף שלנו. הבעיה העיקרית שלי בנוגע לנושא השיעור, היא שאני לא יודעת איפה בדיוק אני יכולה למצוא עוד מידע, והרבה ממנו. אם אתם תומכים ברעיון שלי ויש לכם עצות או מקורות מידע, אני אשמח לשמוע. כל עצה תתקבל בברכה. ניתן לפנות אליי פה או במסרים העזרה שלכם יכולה להביא לשינוי! חייבים להעלות את הנושא ולא לשתוק! שבוע טוב ארינה

ארינה ברוכה הבאה לפורום

הפורום שלנו הוא מיועד לשואה של העם היהודי. מה שקורה בעם אחר זה לא נקרא "שואה" אולי אסון או כל מילה אחרת. בתור עם שסבל יש להזדהות. לפי דעתי יום השואה שנקבע בישראל הוא מכון ומיועד לשואה העם היהודי. אולי זה נחמד להזדהות עם עם אחר, או אולי אילת היא העיר הקרובה לאפריקה. לדעתי (הפרטית) יש להמשיך לעשות טקסים ולזכור את השואה של העם היהודי ביום זה. אני שדור שני לנצולי שואה מרגיש חובה לזכור ולהניח את השואה שלנו. בקרוב יהיה אוסף קישורים מיוחדים לטקסי יום השואה בפורום שלנו.

זה מה שגרוע בעם שלנו

עד היום מנציחים שואה שקרתה לנו לפני 60 ומשהו שנים [דבר שאני תומכת בו בלב שלם ומשתדת לעזור בו, סבא שלי ניצול וכל משפחתו נהרגה בשואה, אני קרויה על שם אחותו שנרצחה בגיל 8] אבל יכולים להתנהג באטימות גמורה כלפי סבל של כל עם אחר. הרי הם לא יהודים, למי איכפת, הא? תראה, אני רואה שזה פורום לשואת העם היהודי, אני מבינה את זה, אבל לצערי אין שום פורום שעוסק בעזרה לנזקקים אחרים ולשואות של אנשים החיים באפריקה או בקוריאה, אז לכן פניתי לפה, אחרי חיפושים רבים של פיתרון אחר! אני ממשיכה לבקש את עזרתכם, נסו להיפתח קצת, בחייכם! לעזור גם לאחרים לא מזיק!

אני לא חסמתי אותך

הבעתי את דעתי. השואה קרתה לפני 60 שנה ואני מרגיש זאת עד היום (בתור דור שני). להזדהות עם עם אחר אפשרי גם ביום אחר. ביום השואה צריך למקד בנושא השואה של העם היהודי.

schlomitsmile

Member
מנהל
ארינה יקרה ../images/Emo20.gif מסכימה איתך, שכל אדם, ואנחנו כיהודים במיוחד, חייב לעשות כל שביכלתו למען הנדכאים והנטבחים באשר הם. ../images/Emo45.gif ישר כח על היוזמה ותחושת המחוייבות האנושית. אבל- אנו חיים בעידן של הכחשת השואה (היהודית) שהיתה ועודנה אירוע חריג בהיסטוריה האנושית, לא רק בשל מימדיה, אלא גם בגלל מה שחנה ארנדט כינתה "הבנאליות של הרשע" - מנגנון הרצח הבירוקראטי המתוחכם והיעיל בתולדות האנושות. השיטתיות של התיכנון והביצוע, בדרך להשמדת-עם. לכן, נראה לי שחשוב לייחד את יום-השואה למוראות המאורעות ההם, ובכל יום אחר, לעסוק בזוועות המתחוללות למשל בדארפור. (אגב- אם תקישי 'דארפור' בגוגל, תמצאי שפע של חומר).

schlomitsmile

Member
מנהל
אגב- גם בימים שאינם יום השואה, ראוי לעניות דעתי, ללמוד על השואה, לא רק כדי להנציח את האנשים והתרבות שאבדו לעולם; אלא גם כדי ללמוד שיעורים חשובים למען העתיד. אחד מאותם שיעורים, הוא מה שאת אומרת- ששתיקת העולם, האנשים הטובים, סוללת את דרכו של הרשע.

אני פשוט רוצה להראות את הקשר הזה

ובבי"ס תיכון 3 חודשים לפני סיום י"ב, כשכל אחד לומד שעתיים ביום ובכיתה אחרת, יום הזיכרון הוא בין הימים הבודדים שמאחדים את כולנו באותו חדר ושבו יש לנו שפה משותפת תודה על העזרה

schlomitsmile

Member
מנהל
מבינה את האילוצים הטכניים, אבל נראה לי, שיש סכנה בטקטיקה הזאת. תראי, אני לא מחובבי הטקסים (ראי תגובתי למטה לקישור שהביאה ענת "דעה אחת של תלמיד אחד"), ובכ"ז- בעידן של הכחשת והשכחת השואה, זה עלול להיות מסוכן להשתמש ביום היחיד בשנה שאנשים- גם אצלנו- מתפנים לעסוק בשואה, כדי להתמקד בקשר הזה. מישהו עלול להסיק מכך שאת משווה בין הדברים, ואולי אפילו אף לחשוב שבאמת זה אותו דבר. וכאמור, זה לא- לא בגלל שדמנו יקר יותר מדמם של נטבחים אחרים (מה שממש לא נכון), אלא בגלל המימדים ומנגנון הפשע.

לא התעמקתי בהשמדת עמים/שבטים

באפריקה ועל כן קשה לי לאמר שהשמדת עם או אפילו שבט שם אינה "שואה". עם עם וכאבו. וכאשר אנו אומרים שהשואה שלנו היא ייחודית - ויש בה הרבה מן הייחוד, לא רק מהבחינה שלנו אלא גם מבחינה אוניברסלית - אין בכך כדי להוציא עם או שבט אחר שהושמדו. שואת הארמנים בטורקיה ושואות אחרות שאין אנו יודעים די עליהן ראויות גם ראויות לביטוי זה.מבחינה זו אני מצטרף לשואלת. אך ראוי שאנו כיהודים נתייחד עם השואה שלנו, בפרט ביום שהוכרז ע"י המדינה כיום השואה. וראוי שנדע גם על השמדת אחרים ונסבול את סבלם, אם אנו מסוגלים בכלל לסבול כל כך הרבה.

למעלה