מכינות ללימודי עיצוב

מכינות ללימודי עיצוב

עד כמה זה הכרחי ללמוד במכינה? איזה מכינות יש בירושלים? יש לכם המלצות או נסיון איתם? כמה מכינה אמורה לעלות? אם הם מבקשים קרוב ל- 8000 שקל זה מוגזם? תודה!!

oritag

New member
מכינה

האם זה הכרחי ללמוד במכינה ע"מ להתקבל.... לא, זה לא הכרחי. אבל מכינה כשמה כן היא, היא עוזרת לך להכין את עצמך למבחנים ולכל הדרישות. הם יודעים על מה להתמקד ומה בבתי ספר מחפשים בתלמיד. אני עשיתי מכינה ואני יכולה לומר שהיא מאוד עזרה לי להצליח לבטא את הכישרון שלי בצורה הטובה ביותר עד כה, והתקבלתי. ייתכן שיש מכינות ב-8000 ש"ח, אפשר לנסות להתקבל ללא מכינה ולחסוך את הכסף, ואפשר כן לעשות מכינה ולהעלות את הסיכויי קבלה. כי בכל זאת אחרי מכינה, יש לך איזה שהוא פור על אנשים שלא עשו מכינה. במכינה לומדים את הכלים הבסיסיים לעיצוב. אין לי שמץ לגבי מכינות בירושלים. בהצלחה!

מסכימה לגמרי עם אורית,אבל..../images/Emo97.gif

8000 ש',זה נראה לי יותר מידי. זה כמעט כמו עלות של שנת לימודים אקדמאית ששם לומדים כל יום מבוקר עד ערב ,בתוספת סדנאות חופשיות וכו'. יפעת שגב מנהלת הפורום

מצד שני..

אני לומדת במכינה שבאמת עלתה לי 7900 אבל זה כולל שיעורי פוטושופ. חוץ מזה שאת יכולה לבוא לשם מתי שבא לך, להיעזר במורים כמה שאת צריכה. אם את לא מתקבלת בשנה הראשונה הם ממשיכים איתך עד שאת מתקבלת ללא תשלום נוסף. בטוח שמעתם על סטודיו 6B. זה אמנם בתל אביב אבל זה שווה את זה.

שלום פרינסס..../images/Emo97.gif

אני מסכימה איתך שתמיד נחמד לדעת עוד תוכנת מחשב..אבל בנינו אין לזה שום קשר לסיכויי הקבלה שלך ללימודים. אף אחד לא בודק את כישורייך הממוחשבים ובתור אחת הבוחנות, אני יכולה להגיד לך שזה גם לא מעניין אף אחד. להיפך, אין עניין שיגיעו כל מיני חבר'ה ש"יודעים לעצב",כי אי אפשר לעבוד איתם. מעוניינים בחבר'ה שיודעים ליצור רעיונות מכל דבר, שחושבים מעניין , שיודעים לחבר צורות, צבעים לכדי קומפוזיציות מעניינות.וזהו.בזה העניין. אגב, המכינה של פפריקה , כמו מרבית המכינות היום, פתוחה אף היא בשעות היום לסטודנטים ,והם מוזמנים לראות איך עובד משרד עיצוב אמיתי - כי פפריקה זה גם משרד עיצוב- פרסום וכן להשתמש בספריה ולקבל ייעוץ מקצועי.כמו כן, הלימודים, במרבית המכינות,כמו גם בפפריקה, נמשכים עד לקבלה ללא תשלום נוסף,כך שלצורך זה לא צריך לשלם בונוס,זה בסה"כ נראה לי חלק משירות טוב.הלא כן? בהצלחה בכל מיקרה, יפעת שגב מנהלת הפורום

את ממש לא הבנת אותי

הפוטושופ לא עוזר להתקבל, הוא סתם כלי עזר לתיק עבודות אסטתי יותר. אני לא מתכוונת לעשות פה "מלחמת שווק". כל אחד ומה שמתאים לו. בהצלחה.

Ixion

New member
למדתי בעבר במכינה הבינתחומית

והם ממש על הפנים. יצאתי ישר, כי הם פשוט לא היו ברמה. לאחר מכן הלכתי ליום פתוח ב6B, וישר חתמתי איתם. הם פשוט עם ראש על הכתפיים (וגם אם הולכים ליום הפתוח המחיר יורד ל6900, לפחות כך זה היה במקרה שלי).

zuzial

New member
המכינה הבינתחומית לא ברמה ???

זה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם. התכנים מקצועיים, המקום ברמה והעיקר המורים והאווירה ממש על הכיפאק. בזכותם אני לומדת היום בוויצו חיפה והתקבלתי גם לבצלאל.

אפשר להבין מזה...../images/Emo97.gif

שיש כאלה שמתחברים למקום ולשיטה ויש כאלה שלא.בכל מקום כנראה. בכל מיקרה ,לא הייתי מוצאת לנכון להגיד דברים רעים על אף מקום,כי אני בטוחה שמכל מקום יש גם כמה שמאוד מרוצים...!!! לכן, חשוב שמי שמתחיל ללמוד בכל מכינה שהיא, יברר קודם על שיטת העבודה, איך זה בדיוק עובד, מה השקפת העולם של המרצים וכו',כך שזה יתאים לדרכו שלו. כמו כן,אני חייבת לומר,שהמכינות,כולן,אינן גלולת פלא לקבלה ללימודים. אנחנו בסך הכל עוזרים לכם לחפור את הבור ,במקום עם מזלג, עם את חפירה,אנחנו לא חופרים במקומכם,אנחנו נותנים לכם את הכלים להצלחה,ומי שמישתמש בהם וחופר...מגיע למים!!! בהצלחה לכולם במכינות ובמבחני הקבלה הקרבים... יפעת שגב מנהלת הפורום

Ixion

New member
מן הסתם שלא התקבלתי,

ואני לא מאשים את המכינה (הייתי קלולס אז, וטוב שלא התקבלתי). אני פשוט מצטער שהתחלתי איתם מלכתחילה. כשדיברתי עם המורים שם הם נשמעו ממש לא רציניים, כאילו הם "יותר מידי מנסים" לתת הרגשה של ראש גדול, אבל קל לראות דרך זה. הם גימגמו והיו לא ממש מקצועיים בשפת הדיבור שלהם (יותר מקצועיות קיבלתי מחברים שלי
). כמו-כן שמסתכלים על המחירון שלהם (ורואים למשל את ה"מרתונים"), רואים שהם שם בשביל לעשות יותר כסף, ולאו דווקא לרווחת התלמידים. כמובן שכל מכינה רוצה לעשות כסף, אבל לפחות זה לא כל כך בוטה ב6B.. לא יודע, כל אחד והדעה שלו.

יש עוד מקומות טובים

חוץ מ6 B יש עוד מכינות מעולות שגם משלבות פוטושופ קווים למשל

shadowlord

New member
המלצה למכינה

שלום, אני חדש פה. אני מתכוון לנסות להתקבל לעיצוב תעשייתי לשנה הבאה והייתי רוצה לקבל מכם המלצה על מכינה (ואם אפשרי אז גם את הפרטים). תודה. דרך אגב, אתם מציגים פה עבודות לפידבק וכאלה?

למעלה