מכירה באיביי של מוצר עם פטנט

מכירה באיביי של מוצר עם פטנט

אני בודק אפשרות לייצר בארץ מוצר שמישהו הגיש בקשה לפטנט עליו בארה"ב. במאמר מוסגר אומר שהמוצר שלי טוב יותר מהמוצר האמריקאי.
ברור לי שאני יכול לשווק את המוצר בישראל כי פה אין הפרה של הפטנט. השאלה שלי - האם מותר לי להעלות את המוצר למכירה באיביי או בפלטפורמות מכירה בנלאומיות אחרות כדי למכור לאנשים ממדינות אחרות. אם מותר לי, האם אני צריך למנוע מכירה לאנשים מארה"ב?

תודה על כל עזרה.

כל עוד אין פטנט מאושר

אתה יכול למכור איפה שאתה רוצה.
אם בספו של יום, יוענק הפטנט, בעל הפטנט יוכל לתבוע ממך את הרווחים. כמובן במדינות שיהיה לו פטנט.

לאיזה מדינה מתיחסים במקרה של איביי

תודה על ההבהרה. מבחינה משפטית, אם אני רשום באיביי כישראלי, ואני שולח את המוצר מישראל, האם זה נחשב שמכרתי את המוצר מישראל? כאמור פטנט מגן במדינה בה הוא נרשם אבל בעסקת אינטרנט כמו חנות באיביי, האם המדינה הקובעת היא מיקום הלקוח, מיקום המוכר או המיקום של איביי?

תודה

המיקום של איביי לא רלוונטי, וממילא לאתר אין מיקום, מדובר בשוק וירטואלי.
המקום שאתה מוכר, משווק, מספק, מייצר ואפילו מתכנן הם רלוונטיים כולם.

עוד חידוד קטן לשאלה

תודה דורון. זאת אומרת שאם הפטנט לא רשום ולא יהיה רשום בישראל אזי אני יכול ליצר ולמכור באינטרנט לכל מקום בעולם? זאת כמובן בתנאי שתקנון באתר מאשר זאת.

שלילי

אם הפטנט יקובל במדינה מסויימת, לא תהיה זכאי לשווק, לייצא לאותה מדינה, הלקוח שלך לא יהיה זכאי לייבא את המוצר, ולא תהיה זכאי למכור לאותה מדינה.
כל עוד אין צו מניעה תוכל לעשות זאת אך תחוייב להעביר את כל בהרווחים לבעל הפטנט.
למעשה, אם יתבע זאת, אתה עלול להיות מחויייב בתשלום הרווחים גם לפני אחשור הפטנט, בתנאי שבסופו של יום, יקובל הפטנט.

שאלת סגירה

תודה דורון,
&nbsp
זאת אומרת שאני יכול לשווק מישראל למדינה אחרת שגם בה הפטנט לא רשום באמצעות פלטפורמה גלובאלית?

כן אבל אתה מתעלם

ממה שהסברתי לך, ואתה שוב שואל מה אתה יכול.
במשפטים אנחנו לא עוסקים ביכולות. אנחנו עוסקים במותר או אסור, ובהשלכות של דברים.
אתה יכול לשווק איפה שבא לך, אתה לא זכאי לשווק איפה שיש פטנט רשום.
בנוסף, אם תשווק לטריטוריה של מדינה שהתעניק פטנט, אתה לוקח את הסיכון שיתבעו ממך את הרווחים מהשווק הזה.

למעלה