מכירה בהקפה

מכירה בהקפה

עצמאי המוכר מוצרים (להבדיל מנותן שירות) עליו להוציא חשבונית בעת מסירת המוצר ללקוח או חשבונית מרוכזת ביום האחרון של כל חודש
לדעתי הדרך הטובה היא להסתובב עם פנקס ת.משלוח לפזר את הסחורה מול התעודות ואז כשאתה חוזר לבית העסק להוציא חשבונית מס במערכת ממוחשבת (מאוד ממליצה על רווחית זולה קלה לתפעול וידידותית)
כך תוכל לעקוב אחרי החייבים שלך ולנהל גביה ומעקב טובים.

משרדנו מספק שירותים כאלו, אשמח לעמוד לרשותך.

http://www.mitw.co.il/?p=שירותי_המשרד

kobi12391

New member
מכירה בהקפה

השאלה שלי היא כזאת:

בעסק יש היום רק קופה רושמת וחשבוניותמס קבלה ידניות, אני לא מסתובב ומוכר הכל אני מוכר בחנות שלי, השאלה זה מבחינת ניהול ספרים אם אני רוצה למכור בהקפה למישהו מה אני צריך לעשות??

אני יודע שאני צריך לנהל ספר לקוחות לפי שמות על מנת לדעת את היתרות שבחוץ, אבל כשמגיע אליי לקוח לעסק וקונה בלי לשלם, האם אני צריך להדפיס בקופה רושמת ??

אני יודע שאני חייב להוציא לו חשבונית (אולי לא חשבונית מס קבלה אלא רק חשבונית כי הוא לא משלם), האם אני צריך להדפיס בקופה?

חצי טון

New member
בקופה רושמת נרשמים רק תקבולים.

אתה צריך להוציא חשבונית עסקה או תעודת משלוח.

kobi12391

New member
מכירה בהקפה

האם אני יכול לתת תעודת משלוח ללקוח וכל סוף חודש לסגור את התעודות משלוח מול חשבונית ומידה ויש תקבול להדפיס בקופה?

שאלה נוספת במידה ויש אצלי לקוח וכשהוא קונה הוא מקבל ממני תעודת משלוח ואז נכנסים אליי לביקורת ממס הכנסה ואני מציג להם את התעודת משלוח ואת הכרטיס לקוח שבו רשמתי את הסכום שהוא חייב לי, האם זה תקין?

חצי טון

New member
אתה לא מוציא חשבונית מס

לפני שקיבלת תשלום.
אתה יכול להוציא חשבונית עסקה או תעודת משלוח במועד המכירה.
במועד התקבול אתה יכול להוציא חשבונית מס/קבלה או תלוש של קופה רושמת.

מעבר לזה, גש לאיש מקצוע שידריך אותך איך להתנהל בהתאם לסוג העסק שלך.

חצי טון

New member
מועד הוצאת החשבונית הוא

תוך 14 ממועד החיוב במס.
מועד החיוב במס בעסקאות של קמעונאים שמחזור העסקאות שלהם עד 1.95 מיליון ש"ח הוא עם קבלת התמורה ולא בעת העברת המוצר ללקוח.

לגבי שירותים אתה צודק לגבי מוצרים ממש לא

חייב להוציא חשבונית!!!!! ניתן להוציא חשבונית ריכוז ביום האחרון של החודש (מול ריכוז ת.משלוח)
http://www.mitw.co.il/

חצי טון

New member
איך הגענו לשירותים?

אני מדבר על מכירות של קמעונאים.
בתקנות מע"מ
7(א) אלה עסקאות שהחיוב במס לגביהן יחול עם קבלת התמורה ועל הסכום
שנתקבל:

(1) עסקאות של עוסקים שחלה עליהם חובה לנהל פנקסי חשבונות על פי
אחת מהתוספות שלהלן להוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות)
(מס' 2), התשל"ג-1973, בתקנות אלה - הוראות מס הכנסה: ג' ככל
שהיא נוגעת לעוסקים שחלים עליהם סעיפים קטנים (ג), (ד), (ה),
(ו) ו-(ז) לסעיף 2 של אותה תוספת
, ה', ו', ז', ח', ט' ככל
שהיא נוגעת למתווכים, ו-י' ככל שהיא נוגעת למתווכי רכב;

מה אתה מראה לי כאן?

http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/3CDAAFE0-674E-43F7-84C8-16BE257EB709/31022/625.pdf קישור לתיקון 42 לחוק מע"מ ממשרד המשפטים קרא את הפיסקה הראשונה בדברי ההסבר וראה כי מדובר אך ורק בנותני שירות.

דבר נוסף במידה ותבוצע ביקורת ניהול ספרים למי שאתה מורה לו לנהוג כך (ואכן יעשה זאת) הוא ישלם המון כסף ואף יסתכן בפסילת ספרים.
מעבר לכך זה הפתח הענק ביותר והלא הגיוני שתוכל המדינה(כל מדינה) לפתוח לעשיית הון שחור אין שום אפשרות לעקוב אחרי הדברים אם יתנהלו כמו שאתה מציע.

http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/3CDAAFE0-674E-43F7-84C8-16BE257EB709/31022/625.pdf

חצי טון

New member
לא מבין את הקשר.

שינוי מועד החיוב במע"מ בשירותים היה בתיקון 41.
בתיקון 42 שינו את מועד הוצאת החשבונית ואת מועד החיוב במע"מ בעסקאות של יצרנים (מסוימים).
ואני לא מבין מה הקשר בין תיקון 42 (או 41) לתקנה 7 שהבאתי.

בקצרה -
לפי סעיף 29(2) לחוק מע"מ שר האוצר רשאי לקבוע סוגים של עסקאות שבהם מועד החיוב במע"מ יהיה עם קבלת התמורה. הוא קבע (הוא, לא אני) בתקנה 7 לתקנות מע"מ שמועד החיוב במע"מ עם קבלת התמורה יהיה גם בעסקאות של קמעונאים עם מחזור של עד 1.95 מיליון.

אשמח אם תפרט יותר לגבי התוכן שלו

כי נראה לי שגם אתה וגם מי שכתב אותו לא כ"כ מבין מה כתוב שם, בכל אופן מהפרקטיקה מסירת המוצר = ח-ן מס או חש' ריכוז בסוף החודש.
http://www.mitw.co.il/

קצת פירוט

במכר מועד החיוב במס הוא אכן עם מסירת המלאי למעט במקרה של:

1. יצרנים קטנים- ראי סעיף 29 (1ב) לחוק מע"מ. זהו תיקון 42.
2. קמעונאים קטנים לפי סעיף 29 (2) לחוק מע"מ. הפירוט לסעיף זה מופיע בתקנה 7(א) לתקנות מע"מ (מה שהראה לך חצי טון) אשר מפנה לתוספות הרללוונטיות בהוראות ניהול פנקסים.

או בקיצור, מותר להוציא חשבונית עם קבלת התמורה. אפשר להוציא גם קודם אך אסור לקונה לדרוש זאת.

kobi12391

New member
מכירה בהקפה

לפי מה שאתה אומר, מותר לי להוציא סחורה מהחנות בלי שום תיעוד חוץ מזה שאני רושם ביומן שלי את שם הלקוח וסכום החוב וביום שהוא יבוא לשלם אני יוציא לו חשבונית וקבלה.

חצי טון

New member
מועד הוצאת החשבונית הוא תוך 14 יום

ממועד החיוב במס.
לא ניתן להוציא קודם לכן.
לפני תיקון 42 היה ניתן להוציא קודם, אבל זה השתנה בתיקון.

שני דברים

1. מי אמר שלא ניתן להוציא קודם? אם אני מדווח למע"מ על בסיס מזומן, אסור לי להוציא חשבונית לפני קבלת התמורה? אני לא מכיר איסור כזה. אני מכיר איסור לדרוש חשבונית בעקבות תיקון 42

2. אם אינני טועה, על מנת להוציא תוך 14 יום יש להוציא תיעוד פנים אחר כגון תעודת משלוח, אחרת יש להוציא חשבונית סמוך למכירה/נתינת השירות.

ומה לגבי "חשבוניות מס שיריון"? מדובר בחשבונית המדווחת למע"מ בטרם הועבר הטובין.

אבל בכלליות, ההערה במקום.

חצי טון

New member
כתוב לך "תוך 14 יום"

כלומר לא לפניהם ולא אחריהם. אני מניח שאתה לא טוען שניתן להוציא אחרי 14 יום כי "אין איסור כזה"... לא?

ואכן, כמו שכתבתי למעלה אתה צריך להוציא תעודת משלוח או חשבונית עסקה עם המכירה.

וכמובן אם הוצאת חשבונית מס אתה חייב לדווח עליה, גם אם היא לא הוצאה במועד החוקי. ראה סעיף 69.

ואני גם לא יודע עד כמה זה נאכף, אם בכלל - עקרונית לא ניתן לנכות מס תשומות בחשבונית מס שלא יצאה במועד החוקי.

אכן.

אך מתוך תיקון 42 העובדה שנאסר על לקוחות לדרוש חשבוניות בטרם הם שילמו כסף לספקים המדווחים על בסיס מזומן ניתן אולי ללמוד שכנראה מותר להוציא חשבונית לפני מועד החיוב במס וגם אם לא, אז זה כנראה לא נאכף בכלל כי החוק במקרה הזה התאים את עצמו למציאות בשטח.

אין מניעה לנהל פנקס חשבוניות עסקה במקביל לחשבוניות מס? לא יודע אם "מניעה" זו המילה הנכונה אבל זה נשמע לי קצת מוזר משום מה.

kobi12391

New member
מכירה בהקפה

לפי מה שאתה אומר, מותר לי להוציא סחורה מהחנות בלי שום תיעוד חוץ מזה שאני רושם ביומן שלי את שם הלקוח וסכום החוב וביום שהוא יבוא לשלם אני יוציא לו חשבונית וקבלה.
לא קיבלתי תשובה, האם מותר לי להוציא סחורה מהחנות בלי שום מסמך חוץ מזה שאני רושם ביומן חייבים שלי?????

חצי טון

New member
כמעט ענית לעצמך.

לקונה אסור לדרוש חשבונית מס כדי שהעוסק יוכל להוציא חשבונית עסקה. אחרת היית צריך לדרישת הקונה להוציא חשבונית מס במקום חשבונית עסקה ולא היית יכול להוציא חשבונית בכלל לפני קבלת התמורה.

למעלה